Ελεύθεροι οι προσαχθέντες δικηγόροι Καμπαγιάννης και Παπαδάκης

ελεύθεροι

Να αφεθούν ελεύθεροι οι δυο δικηγόροι, Κωστας Παπαδάκης και Θανάσης Καμπαγιάννης που προσήχθησαν μαζί άλλα άτομα στο κέντρο της Αθήνας, αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν απο λίγο από τις Αρχές.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δικηγόροι οικογένειας Φύσσα: « Μακάρι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να επιδείκνυε τον ίδιο ζήλο για τη σύλληψη του Χρήστου Παππά»


Προηγήθηκε η άσκηση σε βάρος τους ποινικής δίωξης για παραβίαση των μέτρων Covid – 19 (άρθρο 285 ΠΚ). Οι δικηγόροι δεν παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο αλλά θα οριστεί ρητή δικάσιμος καθώς έχουν ειδική δωσιδικία. Παράλληλα και οι ίδιοι ζήτησαν την ποινική και πειθαρχική δίωξη του Αττικάρχη και παντός άλλου υπευθύνου για την «παράνομη» σύλληψή τους και παραβίαση μέτρων κατά του κορωνοϊού καθώς, όπως καταγγέλλουν, «στον ίδιο χώρο κράτησης υπήρχαν 80 άτομα μαζί και οι αστυνομικοί με τα ίδια γάντια ερευνούσαν τα πράγματά τους».

Υπενθυμίζεται πως η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον εκατό προσαγωγές, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις – σαράντα εκ των οποίων στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβελλα, όπου δολοφονήθηκε ο Αλεξανδρος Γρηγορόπουλος. Μεταξύ των προσαχθέντων ήταν και οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης, οι οποίοι ήταν μεταξύ των (πολλών) προσώπων που είχαν υπογράψει το κάλεσμα σε απότιση φόρου τιμής στο σημείο που δολοφονήθηκε 15χρονος μαθητής.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις