Δικηγόροι οικογένειας Φύσσα: « Μακάρι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να επιδείκνυε τον ίδιο ζήλο για τη σύλληψη του Χρήστου Παππά»

Φύσσα

Την αστυνομική βία και αυθαιρεσία απέναντι στις σημερινές εκδηλώσεις μνήμης του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καταδίκασαν με κοινή ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα.

Στην εν λόγω ανακοίνωση, οι δικηγόροι Ανδρέας Τζέλλης, Χρύσα Παπαδοπούλου, Ελευθερία Τομπατζόγλου και Ειρήνη Μπολάνου, υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση συναθροίσεων από την ελληνική αστυνομία δεν συνιστά μέτρο προάσπισης της δημόσιας υγείας. Αντίθετα, αξιοποιείται για την εμπέδωση του αισθήματος της αστυνομοκρατίας απέναντι στους πολίτες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκδόθηκε απαγόρευση συναθροίσεων από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., ενόψει της επετείου ΓρηγορόπουλουΠαράλληλα, φέρνουν σε αντιδιαστολή τη μη σύλληψη του ναζιστή Χρήστου Παππά, με τη σύλληψη των συνηγόρων των θυμάτων της βίας της Χρυσής Αυγής, ψέγοντας ουσιαστικά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δικηγόρων της οικογένειας Φύσσα:

Σήμερα, 6-12-2020 κατέρρευσε εκ νέου το πρόσχημα της προάσπισης της δημόσια υγείας ως δικαιολογητική βάση για την απαγόρευση  συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Ο μοναδικός λόγος έκδοσης αυτής της απόφασης ήταν η επίδειξη δύναμης και αυταρχισμού, η εμπέδωση του αισθήματος της αστυνομοκρατίας απέναντι στους πολίτες. Η αστυνομία, κατόπιν εντολών, προσήγαγε άτομα που βρίσκονταν στα Εξάρχεια τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας (μάσκες και αποστάσεις), που ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, θύμα της κρατικής βίας, αφήνοντας κατά μόνας ένα λουλούδι στο μνημείο.

Τα λουλούδια – όπως και οι συμβολικές εκδηλώσεις μνήμης – αποτελούν απειλή για την Ελληνική Αστυνομία και την έννομη τάξη  και πρέπει να καταστρέφονται πάραυτα, όπως φάνηκε και από το βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα με τον αστυνομικό των  ΜΑΤ.  Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και οι συνάδελφοί μας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των δύο συναδέλφων μας, όσο και όλων των προσαχθέντων.

Μακάρι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να επιδείκνυε τον ίδιο ζήλο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φυγόδικου Χρήστου Παππά, όπως επέδειξε σήμερα προσάγοντας αναίτια πολίτες και δικηγόρους.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής-υποστήριξης της κατηγορίας της οικογένειας Φύσσα

Ανδρέας Τζέλλης

Χρύσα Παπαδοπούλου 

Ελευθερία Τομπατζόγλου

Ειρήνη Μπολάνου

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις