Θεόδωρος Μαντάς: Απαράδεκτες οι συλλήψεις δικηγόρων

Μαντάς

Απαράδεκτες πρακτικές χαρακτηρίζει ο Θεόδωρος Μαντάς τις χθεσινές συλλήψεις των δικηγόρων Θανάση Καμπαγιάννη και Κώστα Παπαδάκη στο κέντρο της Αθήνας. Ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγο, επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΑΡΙΣΤΑΜΑΙ ΥΠΕΡ», υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια στρεβλώνει την ουσία του δικηγορικού λειτουργήματος και ότι αποτελεί πλήγμα για τη Δημοκρατία.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι με τις χθεσινές συλληψεις παραβιάστηκε το άρθρο 34 του Κώδικα περί Δικηγόρων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δήλωσε ο Κώστας Παπαδάκης που συνελήφθη λόγω της παραβίασης των μέτρων για τον κορωνοϊό


Η ανακοίνωση

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθήσαμε την πρωτοφανή ενέργεια των αστυνομικών αρχών να προσαγάγουν Δικηγόρους, οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε το 2008 ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια. Η παρεμπόδιση Δικηγόρων να ασκήσουν το υπερασπιστικό τους καθήκον και οι συλλήψεις των συναδέλφων από την ΕΛ.ΑΣ. αποτελούν απαράδεκτη πρακτική, δεδομένου ότι οι συνάδελφοι βρέθηκαν εκεί με τη θεσμική τους ιδιότητα. 

Τέτοιου είδους ενέργειες στρεβλώνουν την ουσία του δικηγορικού λειτουργήματος, παραβιάζοντας ευθέως το άρθρο 34 του Κώδικα περί Δικηγόρων, δημιουργούν ρωγμή στο κράτος δικαίου και προσβάλλουν βάναυσα το δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Θεόδωρος Π. Μαντάς

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

Επικεφαλής συνδυασμού «ΠΑΡΙΣΤΑΜΑΙ ΥΠΕΡ»

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις