Ένωση Διοικητικών Δικαστών: Έχει συναινέσει ο ΕΟΔΥ στην τοποθέτηση των πυλών απολύμανσης;

διοικητικών

Ενημέρωση ως προς την ασφάλεια των πυλών αυτόματης απολύμανσης που πρόκειται να τοποθετηθούν στις εισόδους διοικητικών δικαστηρίων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ζητεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης η Ένωση Διοικητικών Δικαστών.

Συγκεκριμένα, η ΕΔΔ ζητά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να απαντήσει αν ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές έχουν συναινέσει για την τοποθέτηση των πυλών απολύμανσης.

Η ανακοίνωση της Ένωσης:

«Ενόψει της πρόθεσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης να τοποθετήσει στις εισόδους διοικητικών δικαστηρίων “Πύλες Αυτόματης Απολύμανσης και Θερμομέτρησης για την αντιμετώπιση του Covid-19” με την μέθοδο της εκπομπής ψυχρής εκνέφωσης και υπεριώδους ακτινοβολίας και δεδομένης της αμφισβήτησης από μερίδα επιστημόνων της αποτελεσματικότητας της συγκεκριμένης μεθόδου, σε σχέση με την προστασία από τον ιό και τον κίνδυνο πρόκλησης σωματικής βλάβης από αυτές, αλλά και των ευλόγων ανησυχιών εργαζομένων και κοινού που θα προσέρχονται στα δικαστήρια, λόγω συγκεκριμένων δημοσιευμάτων, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης να μας ενημερώσει, αν ο ΕΟΔΥ και οι εν γένει αρμόδιες υγεονομικές αρχές συναινούν στην τοποθέτηση των συγκεκριμένων πυλών και εγγυώνται την ασφαλή λειτουργία τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μήνυμα του ποινικολόγου Αλέξη Στεφανάκη για τη «μάχη» με τον κορωνοϊό

Ούτε υποχρεωτικός ούτε καθολικός μπορεί να είναι ο εμβολιασμός

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις