Θεσσαλονίκη: Συνταξιούχος πυροσβέστης καταδικάστηκε για αποπλάνησης ανήλικης

15χρονης

Συνταξιούχος πυροσβέστης καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 4 ετών, με 3ετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση μίας ανήλικης.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 5 ετών, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου και είχε αφεθεί ελεύθερος ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης, κατά την οποία του χορηγήθηκε ένα ακόμη ελαφρυντικό- αυτό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

Η επίδικη πράξη τελέστηκε τον Ιούλιο του 2014 σε παραθαλάσσια περιοχή της Πιερίας, όπου ο κατηγορούμενος έκανε τις διακοπές του. Στην ίδια περιοχή παραθέριζε με φιλική οικογένεια και η 10χρονη, τότε, παθούσα. Η ανήλικη εκμυστηρεύτηκε στους γονείς της όσα είχαν συμβεί και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Στην απολογία του, ο καταδικασθείς αρνήθηκε την κατηγορία, ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο για παρεξήγηση κατά τη διάρκεια παιχνιδιού στην ακτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Ένοχος ένας, αθώοι δέκα για την κατάληψη «Terra Incognita»

Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι από τον αντιφασιστικό χώρο για τα επεισόδια σε Μοναστηράκι – Βικτώρια

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις