Θεσσαλονίκη: Αποχή δικηγόρων της πόλης στις 9/11

δικηγόροι

Με αποχή από τα καθήκοντά τους θα συμμετάσχουν οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, όπως αποφασίστηκε σε χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου.

Σε ανακοίνωσή τους, οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης καλούν τους αρμόδιους φορείς να αντιμετωπίσουν τα πάγια αιτήματα του κλάδου τους, όπως – μεταξύ άλλων – την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, τη θέσπιση αφορολόγητου μέχρι του ποσού των 12.000 ευρώ, αλλά και να μην προβούν στην αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών.

Σύμφωνα με το πλαίσιο της κινητοποίησης, από την αποχή εξαιρούνται ποινικές υποθέσεις με κρατούμενους (αυτόφωρα, προσωρινά κρατούμενοι ή κατόπιν καταδικαστικής απόφασης) όπως επίσης συγκεκριμένες διαδικασίες κατάθεσης δικογράφων (στα πολιτικά και διοικητικά δικαστήρια) και ασφαλιστικά μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Σε λειτουργία τίθεται το e-πινάκιο στα Δικαστήρια της πόλης

Ζάκυνθος: Ένοχοι οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Χριστίνας Κλουτσινιώτη.- Τι είπε ο Αν. Παπαδάτος μέσα από τη φυλακή (βίντεο)

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις