Τα άγνωστα SMS Καλογρίτσα-Παππά: Το ραντεβού στου Αρβανίτη με τον «αρχηγό» και μετοχές 17% στον Αρτεμίου

Καλογρίτσας

«Να μου κάνουν μήνυση για να δούμε ποιος είναι ο «ψευδομάρτυρας». Τότε θα απαντήσω όπως πρέπει. Με ήχο και εικόνα και όχι μόνο για τον Νίκο Παππά. ∆εν έχω να χάσω τίποτα! Μου κατέστρεψαν την οικογένεια, την υγεία και την περιουσία. ∆εν φοβάμαι τίποτα πλέον».

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ  

• Το ραντεβού στου Αρβανίτη µε τον «αρχηγό» και οι µετοχές του Αρτεµίου! • «Κάντε µου µήνυση! ∆εν έχω να χάσω τίποτα, µου τα πήρατε όλα» το µήνυµα του επιχειρηµατία που «απειλεί» µε αποκαλύψεις µε ήχο και εικόνα • Όλα όσα (δεν) είπε ο εργολάβος στην προανακριτική

Αυτή είναι η φράση την οποία επαναλαμβάνει διαρκώς, τα τελευταία 24ωρα, ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας απευθυνόμενος σε πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος, με τα οποία σχολιάζει τις εξελίξεις στην Προανακριτική Επιτροπή και την προσπάθεια αποδόμησης της προσωπικότητάς του και κατ’ επέκταση της αξιοπιστίας του από τους πρώην «συντρόφους» του και τα φίλια ΜΜΕ.

Κρατώντας ανά χείρας την «εγκυκλοπαίδεια» των γραπτών μηνυμάτων που αντάλλασσε με το…καμάρι του, Νίκο Παππά (σ.σ. αριθμεί 154 σελίδες), δηλώνει έτοιμος, εάν προκληθεί όπως χαρακτηριστικά λέει, να «απασφαλίσει» και να τινάξει στον αέρα όχι μόνο τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής αλλά και τη μισή ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τότε λοιπόν θα έχουμε την κορύφωση του δράματος. Αποκαλύψεις σε Dolby Surround, με ήχο και εικόνα. Οι εικόνες αυτές δεν ακουμπάνε μόνο τον Παππά αλλά και αρκετά ακόμη στελέχη, όλους όσοι ευεργετήθηκαν από τον Καλογρίτσα. Και μιλάμε για πολλά… πάρε-δώσε, τα οποία συμπεριλαμβάνουν μια εκτεταμένη χρονική περίοδο!» αναφέρει στην «Μπαμ στο Ρεπορτάζ» πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του επιχειρηματία.

SMS 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του ως μάρτυρα στην Προανακριτική (καταθέτει και αύριο, ∆ευτέρα), που ελέγχει τις ημέρες και τα έργα του Νίκου Παππά, ο Χρήστος Καλογρίτσας τήρησε μια μάλλον συντηρητική στάση. Ακόμη και τα SMS που εμφάνισε με τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και αποκαλύπτουν τη συνεννόηση που υπήρξε πριν από το ταξίδι-αστραπή στο Πόρτο Χέλι και τον «αρραβώνα» με τους μεγιστάνες των κατασκευών, Χούρι, κατατάσσονται στην κατηγορία των πλέον «ανώδυνων».

Η «Μ» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι στην κατοχή του εργολάβου υπάρχουν δεκάδες γραπτές συνομιλίες με τον Παππά, οι οποίες αποκαλύπτουν ότι ο τέως υπουργός ήταν ο εγκέφαλος της προσπάθειας να στηθούν φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ (με αποκορύφωμα το ΣΥΡΙΖΑ Channel αλά Αλ Τζαζίρα) με μπροστινό τον Καλογρίτσα, ο οποίος θα έβαζε μόνο το όνομα και όχι χρήματα.

«Και στο τέλος της ημέρας βρέθηκε εκείνος και η οικογένειά του με φέσι 6.500.000 ευρώ, τα οποία δανείστηκε προκειμένου ο υιός του, Ιωάννης-Βλαδίμηρος, να βάλει στην εταιρεία η οποία συμμετείχε στον τηλεοπτικό διαγωνισμό» αναφέρει πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του επιχειρηματία.

Από το περιεχόμενο των συνομιλιών, λοιπόν, αποκαλύπτονται πολλά. Κυρίως ότι την επίμαχη περίοδο του «μαύρου Σεπτέμβρη» του 2016, όταν και πραγματοποιήθηκε ο τηλεοπτικός διαγωνισμός-παρωδία, ο οποίος στη συνέχεια ακυρώθηκε από το ΣτΕ, υπήρχαν διαρκείς συνεννοήσεις μεταξύ του alter ego του Αλέξη Τσίπρα και του Καλογρίτσα για τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε ο δεύτερος να κινηθεί τόσο στο πλαίσιο συνεργασίας με τους Χούρι, όσο και αργότερα όταν οι ηγήτορες της πρώην κυβέρνησης εγκατέλειψαν το σχέδιο συμμετοχής της CCC στο εγχείρημα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα γραπτό μήνυμα το οποίο, σύμφωνα με καθ’ όλα αξιόπιστη πηγή, περιλαμβάνεται στη «βίβλο Καλογρίτσα» και εστάλη στις αρχές Σεπτεμβρίου 2016 από τον Νίκο Παππά. Σε αυτό ο πρώην υπουργός φέρεται να ζητεί από τον Καλογρίτσα να παρευρεθεί σε συνάντηση, στις 8.30 το πρωί, «στου Αρβανίτη, μαζί με τον αρχηγό»!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ», οι οποίες δεν επιδέχονται διάψευση, το «στου Αρβανίτη» δεν αφορά κάποια τοποθεσία ή στέκι, αλλά τον πρώην δημοσιογράφο και νυν ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος θα αναλάμβανε διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ Channel που επιχειρούνταν να στηθεί εκείνη την περίοδο. Σε ό,τι αφορά τη λέξη «αρχηγός», συνειρμικά παραπέμπει στον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, τις κατάλληλες διευκρινίσεις δύνανται να δώσουν ο αποστολέας ή ο παραλήπτης του SMS, εάν φυσικά ερωτηθούν από την Προανακριτική.

Αρτεμίου 

Κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής κατάθεσής του στην Προανακριτική -και αφού… πίεσε τη μνήμη του- ο Καλογρίτσας, αναφερόμενος και πάλι στον Νίκο Παππά, θυμήθηκε για ένα χαρτί στο οποίο καταγραφόταν το μοίρασμα των μετοχών του καναλιού. «Επίσης, σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα που ήμουν μπροστινός. Είχα τις μετοχές τους. Τις μετοχές του Νίκου του Παππά» κατέθεσε χαρακτηριστικά, ενώ λίγη ώρα αργότερα έκανε αναφορά σε κάποιον… «Α2», χωρίς, πάντως, να προσδιορίσει εάν πρόκειται για κυβερνητικό στέλεχος ή κάποιο άλλο πρόσωπο.

Από την έρευνα της «Μ» πάντως προκύπτει ότι ο διαβόητος «Α2» είναι ο αποκαλούμενος δικηγόρος των offshore, Αρτέμης Αρτεμίου, συνταξιδιώτης του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα, ο οποίος μπαινόβγαινε στο Μαξίμου κρατώντας σακούλες σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες προέρχονται από πρόσωπα του περιβάλλοντος του πρώην υπουργού που αποστασιοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, η αναφορά Καλογρίτσα στον «Α2» δεν έγινε τυχαία, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2016 φέρεται να εστάλη μήνυμα από τον Νίκο Παππά στον εργολάβο, μέσω του οποίου ανακοινωνόταν ο τρόπος που θα μοιράζονταν οι μετοχές του καναλιού που θα στηνόταν με τα λεφτά άλλου επιχειρηματία μετά το ναυάγιο με τους Χούρι.

Βάσει του συγκεκριμένου SMS, το οποίο είναι άγνωστο εάν θα κατατεθεί στη Βουλή, ο Παππάς φέρεται να γνωστοποίησε στον εργολάβο ότι το ποσοστό του «Α2» θα ξεπερνούσε το 15%.

Συγγρού

Ενώπιον της Προανακριτικής ο Καλογρίτσας επιβεβαίωσε και το παλαιότερο δημοσίευμα του Γιώργου Παπαχρήστου των «Νέων», ο οποίος το 2015 είχε αποκαλύψει την ύπαρξη γραφείου το οποίο είχαν «στήσει» από κοινού ο Χρήστος Σπίρτζης με τον Νίκο Παππά στη Συγγρού 12. Ερωτηθείς από τον Θανάση Πλεύρη, ο εργολάβος απάντησε ότι συναντιόταν με τον Παππά στο συγκεκριμένο γραφείο καθώς και ότι το είχε από κοινού με τον Σπίρτζη.

– Καλογρίτσας: «Ήταν το γραφείο Παππά και Σπίρτζη. ∆εν λειτουργούσε εταιρεία εκεί»

– Πλεύρης: «Ήταν δικό σας το γραφείο;»

– Καλογρίτσας: «Όχι, όχι»

– Κελέτσης: «Μήπως το χρηματοδοτούσατε;»

– Καλογρίτσας: «Περνάω μια περίοδο που δεν θυμάμαι».

Ωστόσο, σε δημοσίευμά του την Παρασκευή ο Παπαχρήστος εμφανίζεται κατηγορηματικός ως προς το τι πραγματικά είχε συμβεί. Όπως έγραψε στη στήλη του, τα συγκεκριμένα γραφεία τα είχε νοικιάσει ο Καλογρίτσας, ο οποίος κατάφερε να κατασκευάσει (δαπανώντας πολλά χρήματα) ένα ενιαίο συγκρότημα γραφείων 350 τ.μ. «Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές και οι δύο τότε φίλοι του, ο Νίκος Παππάς και ο Χρ. Σπίρτζης, αναζήτησαν ένα γραφείο για να στεγάσουν τους ανθρώπους τους και να στεγαστούν οι ίδιοι ως βουλευτές πλέον, ανέτρεξαν προς βοήθεια στον Καλογρίτσα. Εκείνος τους προσέφερε τον νοικιασμένο χώρο που διέθετε…».

Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας με τον Χρήστο Σπίρτζη είναι κουμπάροι, αλλά εδώ και καιρό η σχέση τους έχει διακοπεί καθώς όπως είχε αποκαλύψει παλαιότερα η «Μ» ο πρώην υπουργός φέρεται να έβαλε την «ταφόπλακα» στη συνεργασία του εργολάβου με τους Χούρι. Πάντως, πηγές της Προανακριτικής αναφέρουν ότι στον Χρήστο Σπίρτζη αναφερόταν ο εργολάβος όταν μίλησε για τον «καλυτερότερο φίλο του», ο οποίος όμως τον πρόδωσε την τελευταία στιγμή, ενώ από το περιβάλλον Καλογρίτσα επεσήμαναν ότι ο πρώην υπουργός ευεργετούνταν διαρκώς τα τελευταία 10 χρόνια, χωρίς ωστόσο να θελήσουν να εισέλθουν σε περισσότερες λεπτομέρειες!

Ήχος και εικόνα

Την ίδια στιγμή γεννώνται απορίες εάν ο ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα ο Νίκος Παππάς θα επιλέξουν να καταθέσουν μήνυση σε όλα όσα αποκάλυψε ο Χρήστος Καλογρίτσας στην Προανακριτική. «∆εν πρόκειται, γιατί τότε αυτομάτως θα τον νομιμοποιήσουν να βγάλει στη φόρα όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του. Και δεν πρόκειται για μηνύματα, αλλά για ντοκουμέντα με εικόνα και ήχο που δεν αφορούν μόνο τον Παππά» αναφέρει καλά πληροφορημένη πηγή. Όπως είχε αναφέρει και παλαιότερα η «Μ», στο στρατηγείο της εταιρείας «Τοξότης» στη Νέα Σμύρνη, το άντρο του Χρήστου Καλογρίτσα, εκτός από την «ομάδα Παππά» που σύμφωνα με την κατάθεση του εργολάβου είχε εγκατασταθεί, μπαινόβγαινε κόσμος και κοσμάκης. Από υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αδέλφια, ξαδέλφια σημαινόντων προσώπων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέχρι και μεγαλοδημοσιογράφοι, οι οποίοι φέρονται να απολάμβαναν τα «προνόμια» που τους παρείχε ο εργολάβος. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι οι επαφές και οι συναντήσεις δεν ήταν «αόρατες», αλλά ότι οι πλέον σημαντικές έχουν αφήσει συγκεκριμένα ίχνη πίσω τους.

 

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κουνιάδος Σήφη Βαλυράκη: “Προσπαθούν να συγκαλύψουν τη δολοφονία του” – Η μήνυση που κατέθεσε(βίντεο)

Προανακριτική – Κελέτσης: Δεν έχει γίνει καμία αλλοίωση πρακτικών – Η μήνυση του είναι ένα ”πυροτέχνημα”

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις