Προανακριτική – Κελέτσης: Δεν έχει γίνει καμία αλλοίωση πρακτικών – Η μήνυση του είναι ένα ”πυροτέχνημα”

Κελέτσης

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσήλθε ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του Γιάννη Μαντζουράνη και Βαγγέλη Γεωργακόπουλο, και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του προέδρου, της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, Σταύρου Κελέτση.

Ειδικότερα, ο κ. Παππάς εγκαλεί τον κ. Κελέτση για αλλοίωση των πρακτικών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, υποστηρίζοντας ότι έχουν αφαιρεθεί από τα πρακτικά ουσιώδεις δηλώσεις του Χρήστου Καλογρίτσα περί sms. Ο κ. Παππάς με τη μήνυσή του, αποδίδει στον κ. Κελέτση, τα αδικήματα, της ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφίας και παράβαση καθήκοντος και ζητεί να ελεγχθεί ποινικά ο πρόεδρος της επιτροπής.

Μιλώντας σήμερα στον ΘΕΜΑ 104,6 fm, ο Σταύρος Κελέτσης, είπε πως «δεν έχει γίνει καμία αλλοίωση πρακτικών. Η κατάθεση του μάρτυρα είναι αυτούσια και αμιγής. Η μεταφορά είναι απόλυτα πιστή», για να υπογραμμίσει στη συνέχεια:

«Τηρώ τον κανονισμό της Βουλής. Αυτή η επιτροπή, παρότι έχει μία ιδιομορφία, ασκεί εισαγγελικά χρέη, λειτουργεί σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής. Εφαρμόζεται ο κανονισμός της Βουλής που λέει ότι ο πρόεδρος έχει την ευθύνη όταν γίνονται παρεμβάσεις, διακοπές κάποιων που δεν έχουν το λόγο να λέει ”σταματήστε, δεν έχετε τον λόγο, δεν καταγράφονται στα πρακτικά αυτά που λέτε”. Την ημέρα που κατέθεσε ο κ. Καλογρίτσας, ο μόνος που είχε το δικαίωμα να του κάνει διευκρινιστικές ερωτήσεις ήμουν εγώ. Παρενέβαινε συστηματικά η κ. Τζάκρη και ο κ. Πολάκης. Δεν είχε πάρει τον λόγο σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής. Δεν μπορούσα να κρατήσω μία διαδικασία και να αφήσω να αναπτυχθεί έτσι, όπως θέλει ο καθένας και να καταγράφεται ό,τι θέλει ο καθένας. Εκείνη την ημέρα κατέθετε ο κ. Καλογρίτσας. Ό, τι κατέθεσε είναι καταγεγραμμένο, ό,τι διευκρινιστικές ερωτήσεις έγιναν από εμένα και ό,τι απαντήσεις δόθηκαν είναι καταγεγραμμένες. Δεν μπορώ να αφήσω τη διαδικασία να γίνει εκεί μέσα ”Τέξας”».

Για μήνυση Νίκου Παππά, σχολίασε ο Σταύρος Κελέτσης:

«Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη κατάθεση έφερε σε δύσκολη θέση τον κ. Παππά και προκειμένου να απαντηθεί επικοινωνιακά αυτό το θέμα, βρήκαμε το πυροτέχνημα της υποβολής μήνυσης στον πρόεδρο για να πάει εκεί η κουβέντα. Είναι ένα ”πυροτέχνημα” επικοινωνιακό για να καλύψουν άλλα πράγματα.

Όταν τελειώσει η συζήτηση, δεν είναι δυνατόν να διασύρομαι, θα υπερασπιστώ και θα αμυνθώ. Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου».

πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Αθώος ο αστυνομικός για τα 42,5 κιλά εκρηκτικών – Ανέλαβε την ευθύνη ο κουνιάδος

Γιοφύρι της Άρτας µε κόστος εκατοµµυρίων τα δικαστήρια Πειραιά

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις