Κουνιάδος Σήφη Βαλυράκη: “Προσπαθούν να συγκαλύψουν τη δολοφονία του” – Η μήνυση που κατέθεσε(βίντεο)

Τέσσερις µήνες µετά τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη η οικογένεια του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε µήνυση σε βάρος του Εισαγγελέα Χαλκίδας, γιατί δεν έχει προχωρήσει η έρευνα για τις συνθήκες και τα αίτια της τραγωδίας σε θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας. Την µήνυση, που παρουσιάζουν αποκλειστικά η «ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ» και το www.dikastikoreportaz.gr , υπέβαλε στις 14 Μαΐου ο αδελφός της συζύγου του πολιτικού, Αθανάσιος Παπαθεοδώρου, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά παντός υπευθύνου επίορκου Εισαγγελικού Λειτουργού, καθώς και κάθε άλλου προανακριτικού υπαλλήλου που χειρίζονται την υπόθεση, καταγγέλλοντάς τους για κατάχρηση εξουσίας και κωλυσιεργία.

Αποκλειστικό ρεπορτάζ: Νίκος Νικολετάκης

Στη µήνυση ο κ. Παπαθεοδώρου αναφέρει: «Παρά το γεγονός ότι από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που εµπεριέχονται στη δικογραφία επιβεβαιώνεται ότι ο Ιωσήφ Βαλυράκης κακοποιήθηκε και βρέθηκε στον θαλάσσιο χώρο χωρίς τη βούλησή του και εξαιτίας των ανθρωποκτόνων – δολοφονικών κτυπηµάτων που δέχθηκε στο κεφάλι και πολλά σηµεία του σώµατός του.

Παρά το γεγονός ότι µάρτυρες καταθέτουν την ακριβή στιχοµυθία – διαπληκτισµό µε τους γνωστούς πλέον και κατονοµασθέντες από αυτόπτη µάρτυρα δράστες, τους οποίους γνωρίζουν οι λιµενικές Αρχές στη Χαλκίδα και την Ερέτρια, καθώς και ο αρµόδιος Εισαγγελέας Χαλκίδας που χειρίζεται την υπόθεση. Όπως επίσης γνωρίζουν µε λεπτοµέρειες την εγκληµατική ενέργεια που οδήγησε στον θάνατο τον προσφιλή µου Σήφη Βαλυράκη. Παρά ταύτα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας και οι λιµενικές Αρχές, στις οποίες αυτή προΐσταται, προκλητικά βραδυπορούν και στην ουσία υποθάλπουν τους δράστες. Παράλληλα, αυτό έχει ως αποτέλεσµα να χάνονται ή να κινδυνεύουν να απολεσθούν κρίσιµα αποδεικτικά µέσα (υλικό από κάµερες, ηλεκτρονικά ίχνη, πειστήρια του εγκλήµατος – όπως και το ίδιο το αλιευτικό σκάφος των δραστών, το οποίο αναγνωρίστηκε από τον µάρτυρα που κατέθεσε σχετικά)».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Μάρτυρας κλειδί”: “Δέχομαι απειλές και πιέσεις επειδή κατονόμασα τους δολοφόνους του Σήφη Βαλυράκη”(βίντεο)

 

Στο ΦΕΚ ο νόμος για τη συνεπιμέλεια : Όλες οι ψηφισμένες διατάξεις

 


Το σκάφος

Την περασµένη Πέμπτη το σκάφος του άτυχου πρώην υπουργού µεταφέρθηκε στο σπίτι της οικογένειας Βαλυράκη στην Ερέτρια. Όπως σηµείωσε στην «Μ» ο κουνιάδος του εκλιπόντος, Θανάσης Παπαθεοδώρου: «Πήρε τέσσερις µήνες για να απαντήσουν οι πραγµατογνώµονες σε αστεία ερωτήµατα του τύπου αν έχει βενζίνη και αν στρίβει το τιµόνι».

Ο ίδιος θεωρεί ότι η εξέλιξη αυτή συνδέεται µε τη µήνυση που κατέθεσε την περασµένη Παρασκευή η οικογένεια κατά του λιµενάρχη και κατά παντός υπευθύνου για κωλυσιεργία στην υπόθεση. Η πλευρά της οικογένειας Βαλυράκη θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι ακόµα δεν έχει γίνει άσκηση ποινικής δίωξης και κάνει λόγο για έγκληµα, όχι ατύχηµα. Πρόσθεσε ότι µετά τη µαρτυρία-κλειδί, όπου κατονοµάζονταν συγκεκριµένοι ύποπτοι, δεν έχει γίνει καµία κλήση για κατάθεση. «Θα έπρεπε µε τέτοια µήνυση σε έναν εισαγγελέα να αντιδράσουν από την άλλη µέρα και να καλέσουν για εξηγήσεις. Να κάνουν την έρευνά τους, να αντικαταστήσουν τον αρµόδιο λιµενάρχη, διότι αµφισβητείται από παντού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο µάρτυρας δεν ήθελε καν να καταθέσει στη Χαλκίδα και στην Ερέτρια. ∆εν υπάρχει εµπιστοσύνη στη ∆ικαιοσύνη και στις λιµενικές Αρχές. Και δικαστές υπάρχουν καλοί και λιµενικοί υπάρχουν πολύ καλοί. Είναι οι µεµονωµένες αυτές περιπτώσεις που ‘‘λερώνουν’’ όλο το Σώµα, και το δικαστικό και το λιµενικό» ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου.

«Απώλεια στοιχείων»
Τον κίνδυνο να χαθούν πολύτιµα στοιχεία καθώς δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την άρση απορρήτου επισήµανε και ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρώην προϊστάµενος της ∆ίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος που είναι τεχνικός σύµβουλος της οικογένειας. Όπως µας είπε, µετά από έξι µήνες τα στοιχεία αυτά θα διαγραφούν, πράγµα που δεν πρέπει να γίνει για να αποδοθούν ευθύνες σε όσους εµπλέκονται στον θάνατο του πρώην υπουργού.

«Υπάρχει φόβος»

«Υπάρχει φόβος, δεν ανοίγουν τα στόµατα» σηµειώνει µιλώντας στην «Μ» ο κ. Μανώλης Φωτάκης, δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη. Όπως είπε: «Όλοι σιγοψιθυρίζουν τα ονόµατα αυτών των κυρίων που προέβησαν σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη εις βάρος του Σήφη Βαληράκη, βρισκόµαστε µπροστά σε µια τροµερή προσπάθεια κουκουλώµατος. ∆εν είναι δυνατόν να πηγαίνουν αυτόπτες µάρτυρες να καταθέσουν στο τοπικό Λιµενικό Τµήµα και να τους διώχνουν. Αυτή ήταν δουλειά της προανάκρισης» κατέληξε ο δ

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις