Συγκροτήθηκε με απόφαση του Κ. Τσιάρα το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Δικηγόρων

κατοικίας

Συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Δικηγόρων, λαμβάνοντας υπ’ όψη τη διάταξη του άρθρου 148 του ν. 4194/2013 «Κώδικας Δικηγόρων» (Α’ 208), όπως ισχύει, και τα υπ’ αρ. έγγραφα: α)3180/22.12.2020, της Προέδρου του Αρείου Πάγου και β) 1147/23.12.2020, της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος το οποίο θα έχει διετή θητεία, από 1.1.2021 έως και 31.12.2022.

Πρόεδρος του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου θα είναι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου και αναπληρώτριά της η Μαρία Νικολακέα αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου. Αναπληρώτρια της κυρίας Νικολακέα, σε περίπτωση κωλύματός της, ορίστηκε η Μαρία Γεωργίου επίσης Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Ως τακτικό μέλος του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου ορίστηκε η Μαρία Κουβίδου, αρεοπαγίτης και ως αναπληρωτές αυτής σε περίπτωση κωλύματός της, οι αρεοπαγίτες Βασίλειος Μαχαίρας και Μαρία Λεπενιώτη, η οποία προήδρευσε στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ακόμη ως τακτικά μέλη του Συμβουλίου ορίστηκαν ο Θεόδωρος Γεωργάκης δικηγόρος Αθηνών, Ανδρέας Ταγαράκης δικηγόρος Θεσσαλονίκης και Δημήτριος Πολλάλης δικηγόρος Πειραιά. Αναπληρωτές τους ορίστηκαν οι δικηγόροι: Ανδρέας Ζαχόπουλος, Θεμιστοκλής Μαμάκος , Χριστίνα Κουντούρη, Δημήτριος Μανώλης, Παναγιώτης Τσουμάνης και Ιωάννης Πιτσιώρας. Καθήκοντα Γραμματέα του Συμβουλίου ασκεί ο Γραμματέας του Αρείου Πάγου ή ο νόμιμος αναπληρωτής του.

Η σχετική απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης έχει ήδη δημοσιευθεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον Φεβρουάριο το νομοσχέδιο για τη “Συνεπιμέλεια”

Φυλακές Δομοκού: Νέο κρούσμα κορωνοϊού

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις