Στον Άρειο Πάγο κατέθεσε ο Τρύφων Αλεξιάδης ως μάρτυρας της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου

αεροπαγίτες

Την ανάγκη να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί σκευωροί, που επιδιώκουν να εμποδίσουν τη δημοσιογραφική έρευνα υποθέσεων διαφθοράς, φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, επεσήμανε ο βουλευτής Τρύφων Αλεξιάδης, καταθέτοντας σήμερα στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, με αφορμή την δίωξη της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου.

Με ανακοίνωση του ο κ. Αλεξιάδης αναφέρεται στη ουσία της δίωξης η οποία αποτελεί προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης ερευνητικής δημοσιογραφίας. Χαρακτηριστικά τονίζει:

«Ισχυρά οικονομικά συμφέροντα σε διασυνδέσεις με επίπεδα εξουσίας, κρατικούς θεσμούς, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και πολιτικούς, αποκτούν τεράστια οφέλη από φοροδιαφυγή-λαθρεμπόριο-διαφθορά, σε βάρος των πολιτών και της χώρας.

Τα ίδια συμφέροντα επιβάλλουν (και ορισμένες φορές φροντίζουν να νομοθετηθούν) διαδικασίες προστασίας παρανομιών, παρεμπόδισης ελέγχων και παραγραφής. Ευτυχώς σε διεθνές αλλά και σε εθνικό επίπεδο, υπάρχουν δημοσιογράφοι και ΜΜΕ, που τιμούν τον θεσμικό τους ρόλο και αντί για μια προσοδοφόρα… επαγγελματική πορεία, στην υπηρεσία παράνομων κυκλωμάτων, επιλέγουν να αποκαλύψουν και να τεκμηριώσουν φαινόμενα παρανομιών.

Οι υποθέσεις της λίστας Φαλτσιανί, των Panama papers, της λίστας Μπόργιανς αλλά και πολλών άλλων που απασχολούν ελεγκτικές υπηρεσίες και τη Δικαιοσύνη, είναι λίγα από τα πολλά παραδείγματα, που αποκαλύφτηκαν και αναδείχτηκαν, επειδή κάποιοι δημοσιογράφοι έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους και δεν υπέκυψαν σε απειλές, δελεαστικές προτάσεις και λοιπές συνέπειες, απόρροιες της έρευνάς τους. Κατέθεσα σήμερα στον Άρειο Πάγο, όσα γνώριζα σχετικά με την υπόθεση της κλήσης της δημοσιογράφου Γ. Παπαδάκου ως κατηγορουμένης, για υπόθεση Ερευνητικής Δημοσιογραφίας. Ελπίζω η Ελληνική Δικαιοσύνη, να αξιοποιήσει την κατάθεση αυτή και να την συσχετίσει με τα άλλα στοιχεία, ώστε να αποκαλυφθούν οι σκευωροί και αυτοί που αντί να συγχαίρουν ένα δημοσιογράφο για τον θεσμικό του ρόλο, τον μετατρέπουν σε κατηγορούμενο. Ελάχιστο χρέος μου η σημερινή κατάθεση και ελπίζω οι «γνωρίζοντες» να πάρουν …δημόσια το μικρόφωνο (Κ. Τριπολίτης – Ανεμολόγιο) και να επιλέξουν να μιλήσουν, σε μια τόσο κρίσιμη υπόθεση για το Δίκαιο, στη χώρα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Κων. Παπαθανασίου

Πέτρος Φιλιππίδης: Η καταγγελία του δικηγόρου του για τις συνθήκες στις φυλακές Τρίπολης

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις