Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Κων. Παπαθανασίου

αντεγκληματικής

Ένας οικονομολόγος με μακρά θητεία στον τραπεζικό και επιχειρηματικό τομέα, αλλά και σε διάφορους οργανισμούς και θέσεις κλειδιά, είναι ο νέος γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, ο οποίος αντικατέστησε την τέως γενική γραμματέα, Σοφία Νικολάου, που παραιτήθηκε για να πολιτευτεί στις επόμενες εκλογές στην Εύβοια, με την Νέα Δημοκρατία.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του μεγάρου της Κατεχάκη, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, του υφυπουργού Ελευθέριου Οικονόμου, του γενικού γραμματέα Δημοσίας Τάξεως, Κωνσταντίνου Τσουβάλα και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Ο υπουργός, στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε την Σ. Νικολάου για το έργο που προσέφερε στα 2,5 χρόνια της θητείας της, αναφέρθηκε στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διεκδίκηση μιας θέσης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Στην συνέχεια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε για τρεις προτεραιότητες στον σωφρονιστικό τομέα, που είναι:

1. Μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού κώδικα

2. Υλοποίηση της κατασκευής νέων ιδρυμάτων κράτησης και

3. Ενίσχυση των προγραμμάτων σωφρονισμού και επανένταξης

Η κα. Νικολάου, στην αποχαιρετιστήρια ομιλία της έκανε ένα απολογισμό του έργου της στο υπουργείο. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στη νομιμοποίηση 26 Καταστημάτων Κράτησης που ήταν αυθαίρετα, στα νέα σωφρονιστικά ιδρύματα με αιχμή το κατάστημα στον Ασπρόπυργο, ενώ έδωσε έμφαση στη βελτίωση των συνθηκών κράτησης, στη Σωφρονιστική Ακαδημία, στα προγράμματα εκπαίδευσης και επανένταξης, στην έκδοση 8.000 ΑΜΚΑ σε κρατουμένους για να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, τη συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ για προγράμματα στήριξης τοξικοεξαρτημένων και στους 30.000 ελέγχους «τιμωρώντας όσους θέλουν να μετατρέψουν τις φυλακές σε κέντρα ανομίας».

Η Σοφία Νικολάου στην ομιλία της τόνισε:

«Με βαθιά συγκίνηση παραδίδω στον Κώστα Παπαθανασίου τη θέση μου στη γενική γραμματεία. Η επιλογή μου να πολιτευτώ στις επόμενες εκλογές στην πατρίδα μου, την Εύβοια, με οδήγησε στην απόφαση να αποχωρήσω από τη θέση αυτή. Αλλά θα θυμάμαι με νοσταλγία όλα όσα έζησα εδώ, όλα όσα πετύχαμε όλοι μαζί και όλα εκείνα που έχουμε σχεδιάσει και πρέπει να υλοποιηθούν».

Βιογραφικό σημείωμα του νέου γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνου Παπαθανασίου.

* Ο Κωνσταντίνος Γ. Παπαθανασίου γεννήθηκε στην ‘Αμφισσα το 1964. Σπούδασε οικονομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος Χρηματοοικονομικής Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Μιλάει και γράφει άριστα την αγγλική γλώσσα.

* Από το 1993 ως το 2003 εργάστηκε στις διευθύνσεις Μεγάλων Επιχειρήσεων και Οικονομικών Υπηρεσιών στην Ιονική Τράπεζα και ως προϊστάμενος λογιστηρίου και διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών, σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα.

* Από το 2003 είναι στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ΝΠΔΔ, όπου σήμερα κατέχει τη θέση του διευθυντή Εσωτερικού Ελέγχου.

* Την περίοδο 2004-2008 διετέλεσε σύμβουλος στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών σε θέματα ελεγκτικής-λογιστικής και κεφαλαιαγοράς, πρόεδρος του Συμβουλίου Λογιστικής Τυποποίησης (ΣΛΟΤ) και ακολούθως πρόεδρος του Συμβουλίου Ποιοτικού Ελέγχου (ΣΠΕ), ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης & Ελέγχων (ΕΛΤΕ).

* Το 2008 – 2009 ήταν τακτικό μέλος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

* Από τον Αύγουστο του 2008 έως και τον Αύγουστο του 2010 διετέλεσε διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ-πρώην ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ) και αντιπρόεδρος της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών.

* Από τον Φεβρουάριο του 2013 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 ήταν υποδιοικητής στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και πρόεδρος στην ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών.

* Είναι τακτικό μέλος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

* Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της Ελληνικής Ένωσης Πιστοποιημένων Αναλυτών Μετοχών και της Αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποινή φυλάκισης ενός έτους στην μητέρα που έκλεψε 1.300 ευρώ από σύζυγο πρώην βουλευτή – Πως την “πρόδωσε” το μωρό της!

Πέτρος Φιλιππίδης: Η καταγγελία του δικηγόρου του για τις συνθήκες στις φυλακές Τρίπολης

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις