Πέτρος Φιλιππίδης: Η καταγγελία του δικηγόρου του για τις συνθήκες στις φυλακές Τρίπολης

Φιλιππίδη

Γενέθλια είχε ο Πέτρος Φιλιππίδης την παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα οποία πέρασε στις φυλακές της Τρίπολης μαζί με τους συγκρατουμένους του. Στο μεταξύ ο δικηγόρος του ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος προχώρησε σε δημόσια καταγγελία για τις συνθήκες στις φυλακές Τρίπολης.

Όπως είπε ο ίδιος, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, «στα πάρα πολλά χρόνια που δικηγορώ, έχω επισκεφθεί κρατούμενους σχεδόν σε όλες τις φυλακές της χώρας. Καταγγέλλω δημόσια τις συνθήκες που επικρατούν στον προαύλιο χώρο συνάντησης των κατηγορουμένων με τον δικηγόρο τους στις φυλακές Τρίπολης».

Ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι «ένα κελί 2,5 μέτρα μήκος και 1,5 μέτρο πλάτος περίπου για τους δικηγόρους, χωρίς μία σόμπα σε πολικές θερμοκρασίες και μια πόρτα ξεχαρβαλωμένη που βλέπει στην αυλή και επιτρέπει στην παγωνιά σε 5 λεπτά να σε κοκαλώνει. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα βίωνα τέτοιες υπάνθρωπες συνθήκες σε φυλακές στην πατρίδα μας που θυμίζουν περιγραφές φυλακών στη Σιβηρία».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «υπάρχουν ευθύνες και αυτές προσωποποιούνται κατ’ αρχήν στον αρχιφύλακα των φυλακών Τρίπολης, ο οποίος έπρεπε να έχει ενημερώσει την κεντρική διοίκηση ώστε να μην υπάρχει αυτό το θεσμικό στίγμα που ευτελίζει το δικηγορικό λειτούργημα και τα δικαιώματα του κρατούμενου – πολίτη.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις