Στο αρχείο η δικογραφία με τις καταγγελίες Μπεκατώρου – Προχωρά η δίωξη μόνο του προπονητή της 11χρονης

Ρούσου Μπεκατώρου

Στο αρχείο θέτει την δικογραφία που άνοιξε μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου ο εισαγγελέας, Νίκος Στεφανάτος, καθώς όσον αφορά στο βιασμό της από παράγοντα της Ομοσπονδίας Κωπηλασίας το 1998, τα αδικήματα έχουν πλέον παραγραφεί.


Θυμηθείτε το αποκλειστικό και αποκαλυπτικό μας ρεπορτάζ σχετικά με την υπόθεση εδώ


Αν και δεν μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη για το συγκεκριμένο έγκλημα, η Σοφία Μπεκατώρου, ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού, είχε κατονομάσει ακόμα 3 περιπτώσεις αθλητριών, που είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από προπονητές ή παράγοντες.

Από αυτές, οι δύο δεν εμφανίστηκαν στον εισαγγελέα για να καταθέσουν.

Από την εισαγγελική έρευνα, ωστόσο, προέκυψε η περίπτωση αθλήτριας της ιστιοπλοϊας που κατήγγειλε την αποπλάνηση και το βιασμό της από τον προπονητή της, όταν ήταν 11 ετών.

Το συγκεκριμένο αδίκημα δεν έχει παραγραφεί κι έτσι μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον προπονητή, και την απολογία του στη συνέχεια στην ανακρίτρια, κρίθηκε προφυλακιστέος. Επιπλέον, ο πατέρας της αθλήτριας φέρεται να κατήγγειλε ότι σε εξοχική κατοικία της οικογένειας του προπονητή σε κωμόπολη της Βοιωτίας υπάρχουν όπλα, μεταξύ των οποίων και ένα καλάσνικοφ.

Κατόπιν αυτού, ο κύριος Στεφανάτος διαβίβασε αντίγραφο της δικογραφίας στον εισαγγελέα της Θήβας, προκειμένου να διερευνηθεί και αυτό το σκέλος της υπόθεσης.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις