Ψάχνουν τον Λιγνάδη και για κατοχή παιδικής πορνογραφίας! (αποκλειστικές φωτό – ντοκουμέντα)

Λιγνάδης

Εικόνες και βίντεο-σοκ μαζί με αποκαλυπτικά μηνύματα και συνομιλίες περιλαμβάνουν οι επίσημες εκθέσεις των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων που περιέχονται στη δικογραφία για την υπόθεση του ∆ημήτρη Λιγνάδη και αποκαλύπτει αποκλειστικά η εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ».

Του Νίκου Νικολετάκη

Πρόκειται για ελάχιστα στοιχεία σε σχέση με τις συνολικές επαφές και συνομιλίες του ηθοποιού και σκηνοθέτη τα οποία «κρύβονταν» μέσα στο «ηλεκτρονικό οπλοστάσιο» του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, το οποίο πάντως δεν ερευνήθηκε.

Το διαμέρισμα Λιγνάδη στην οδό Σφακίων με θέα την Ακρόπολη

Οι Αρχές τα απέκτησαν κάνοντας «έφοδο» στα διαμερίσματά του στις οδούς Λευκωσίας και Σφακίων. Από την οικία με τον αριθμό 4 επί της οδού Λευκωσίας, στην οποία κατοικεί ο Γιάννης Λιγνάδης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποσπάσουν έναν ασημί φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα μαύρο κινητό Samsung, μία κάρτα σύνδεσης και έναν σκληρό δίσκο.

Το κινητό του Δημήτρη Λιγνάδη που είχε πάρει ο αδελφός του
Το διαμέρισμα που βρήκαν και κατάσχεσαν τον φορητό υπολογιστή του Λιγνάδη

Από το διαμέρισμα επί της οδού Σφακίων 4 όπου κατοικεί ο ∆ημήτρης Λιγνάδης κατάσχεσαν ένα μαύρο USB, δύο CD και ένα στέλεχος κάρτας SIM.

Ο φορητός υπολογιστής στον οποίο έκανε format ο Λιγνάδης στις αρχές Φλεβάρη ,μόλις άρχισε να γίνεται αναφορά στο όνομα του

Ευρήματα

Στο μαύρο τηλέφωνο Samsung που κατασχέθηκε από το σπίτι του αδελφού του κατηγορουμένου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, αποθηκευμένες φωτογραφίες και βίντεο γυμνών νεαρών που αγγίζουν τα όρια της ανηλικότητας! Παρότι τα συγκεκριμένα ευρήματα τέθηκαν υπόψη των ανακριτικών Αρχών, εντούτοις δεν εξήχθησαν αντίγραφα προκειμένου να σταλούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ώστε να ερευνηθεί τυχόν διάπραξη του αδικήματος της παιδικής πορνογραφίας. Ωστόσο, με αίτημά του ο εκ των δικηγόρων στήριξης της κατηγορίας Γιάννης Βλάχος ζήτησε να εξαχθούν αντίγραφα και να πραγματοποιηθεί νέα εισαγγελική έρευνα. Το αίτημα έγινε δεκτό από την ανακρίτρια και ως εκ τούτου το «μπαλάκι» πέφτει πλέον στα χέρια της Εισαγγελίας.
Από την εργαστηριακή εξέταση πάντως προκύπτει ότι οι φωτογραφίες αυτές είχαν ληφθεί από την κάμερα του κινητού τηλεφώνου, δηλαδή από τον ίδιο τον ∆ημήτρη Λιγνάδη. Σε μία φωτογραφία που φαίνεται να «τραβήχτηκε» στις 5 Νοεμβρίου του 2019 από το κινητό του κατηγορουμένου απεικονίζεται ένας νεαρός να κοιμάται γυμνός!

Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αρκετές ακόμη φωτογραφίες ανδρών που επιδεικνύουν απόκρυφα σημεία του σώματός τους, ενός νεαρού αγοριού (εκτιμάται ότι είναι ανήλικο), καθώς και μίας γυμνής κοπέλας σε παραλία.

USB

Τα περισσότερα από αυτά τα ευρήματα εντοπίστηκαν στον αφαιρούμενο σκληρό δίσκο USBKingston, ο οποίος βρέθηκε και κατασχέθηκε σε μια στυλοθήκη στο σπίτι του σκηνοθέτη. Στον σκληρό δίσκο βρέθηκε μάλιστα υλικό σκληρής πορνογραφίας και συγκεκριμένα δύο βίντεο (μοιάζουν να είναι ερασιτεχνικά), στο ένα εκ των οποίων καταγράφεται η ερωτική συνεύρεση ανδρών (δεν φαίνονται τα πρόσωπά τους) με βοηθήματα σιδερένια αντικείμενα τα οποία διεισδύουν στο σώμα τους.

Το συγκεκριμένο ψηφιακό αρχείο περιείχε πολλές συνομιλίες του ηθοποιού κυρίως με άνδρες αλλοδαπούς, από τις 3 Ιανουαρίου του 2011 έως και τις 9 Μαρτίου του 2012. Από το «σάρωμα» του κινητού και του υλικού (USB, εξωτερικών σκληρών και CD που κατασχέθηκαν) βρέθηκαν πάνω από 3.600 συνομιλίες στην ξεπερασμένη εφαρμογή ΜSN που χρησιμοποιούσε ο Λιγνάδης το 2011. Στην έκθεση κατάσχεσης καταγράφονται συνολικά 110 σελίδες συνομιλιών του ηθοποιού με άνδρες και γυναίκες. Στις περισσότερες από αυτές ο ηθοποιός εμφανίζεται να συνομιλεί διαδικτυακά με άνδρες, η ηλικία των οποίων δεν μπορεί να προσδιοριστεί.

Υπάρχουν εκατοντάδες μηνύματα καθαρά σεξουαλικού περιεχομένου και άλλα στα οποία ο προσωρινά κρατούμενος σκηνοθέτης κλείνει ραντεβού για σεξ.

16χρονος 

Μέσα στη δικογραφία υπάρχουν φωτογραφίες του ∆ημήτρη Λιγνάδη με ένα νεαρό αγόρι. Υπάρχει σέλφι στην οποία ο σκηνοθέτης απεικονίζεται να αγκαλιάζει τρυφερά τον νεαρό στο κρεβάτι.

Σε άλλες ποζάρουν μαζί στην παραλία, ενώ οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους και εικονομηνύματα που είχε στείλει ο νεαρός στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού μέσω Instagram στα οποία αφήνει ερωτικά υπονοούμενα.

Στο συγκεκριμένο πρόσωπο είχε αναφερθεί, μέσω της κατάθεσής του, και ο Παύλος Φ., ο οποίος καταγγέλλει ότι έμεινε στο σπίτι του Λιγνάδη ένα επτάμηνο το 2015 και βιάστηκε δύο φορές.

Συνοµιλίες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν οι συνομιλίες που βρέθηκαν στο USB στικ τις οποίες κρατούσε ο ηθοποιός ως τρόπαιο! Από ορισμένες τις οποίες αποκαλύπτει η «Μ» προκύπτει πως οι συνομιλητές του Λιγνάδη πιθανώς να ήταν ανήλικοι.

“Μαθητής είμαι Πανελλήνιες δίνω φέτος”

Τα 1.830 µηνύµαταστο MSN ως «dimitrislamda1»

«Μαθητής είµαι»
Ο «Άλεξ» σε διάλογο που είχε στο MSN µε τον ∆ηµήτρη Λιγνάδη αναφέρει:
«Εγώ µαθητής είµαι. Πανελλήνιες δίνω φέτος».

Εντύπωση προκαλούν τα 1.830 (!) µηνύµατα που αντάλλαξε ο Λιγνάδης, ο οποίος χρησιµοποιούσε το ψευδώνυµο «dimitrislamda1» για τις συνοµιλίες του, µε τον νεαρό χρήστη που αποκαλούνταν «Spiros». Σύµφωνα µε όσα αναφέρονται στο chat, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού και ο «Σπύρος» είχαν όχι µόνο σεξουαλικές συνοµιλίες, αλλά και ολοκληρωµένες παρά φύσιν ερωτικές επαφές. Ορισµένοι διάλογοι αποκαλύπτουν ότι ο ερωτικός παρτενέρ του Λιγνάδη είναι µικρός σε ηλικία. Π.χ. στην ερώτηση του σκηνοθέτη:«Εσύ µωράκι µου; (σ.σ. πώς πέρασες;)» ο «Spiros» απαντά:
«Εγώ πήγα λιγάκι λαϊκή µε µαµά
Πήραµε πράγµατα
Μετά σούπερ µάρκετ µε τον µπαµπά
Πήραµε πολλά κι από κει…».

 

“Πήγα λαϊκή με μαμά”

Ο ίδιος χρήστης σε άλλο µήνυµά του λέει στον σκηνοθέτη:

«Θέλω πολύ να ξεσκ… την ώρα της πρόβας. Να πω ένα cut…».

 

Υπάρχει διάλογος µε τον «Σπύρο» στον οποίο ο Λιγνάδης αναφέρει:

«Τσακ – µπαµ θα σε πάρω. Έχω χώρο καβάντζα».

Ο προσωρινά κρατούµενος θεατράνθρωπος είχε στείλει στον ίδιο: «Ψήνεσαι τρίο;».
-«Spiros»: “Όχι.”
-Λιγνάδης: “Τρως σκάλωµα; Ξεκόλλα το µυαλό σου!”

 

Λιγνάδης σε νεαρό: “Ψήνεσαι τρίο;”

Όπως έχουν καταθέσει µάρτυρες, ο Λιγνάδης επιδείκνυε πολλές φορές µια ιδιαίτερα αυταρχική συµπεριφορά, ενώ ήταν και ιδιαίτερα χειριστικός. Χαρακτηριστικά είναι αυτά που γράφει στον «Σπύρο»:
«Θέλω να είσαι το αποκλειστικό µου π… και το γκοµενάκι µου. Να µε εξυπηρετείς!».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιγνάδης-Gate: Δύο μαρτυρίες-φωτιά για τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη

 

Δημήτρης Λιγνάδης: Εξελίξεις με την προφυλάκισή του


Σχολείο πάω…

Σε µια από τις αρχικές συνοµιλίες που είχε στο MSN µε τον Λιγνάδη ο Ηλίας Κ. γράφει στα greeklish:
«Σχολείο πάω, photography θα σπουδάσω, όσο γι’ αυτό µε τον έρωτα και τον δρόµο µε γείωσε αρχικά, αλλά είµαι τόσο ονειροπόλος που δεν σταµατάω πουθενά…».

 

Ένα εξ αυτών µε κάποιον ∆.Κ. έχει ως εξής:
– Λιγνάδης: Από σεξ πώς πας;
– ∆.Κ.: ∆εν θέλω κάτι σαρκικό, εάν δεν αγαπάω τον άλλον…
Σε ό,τι αφορά την εφαρµογή whatsapp, την οποία φέρεται να χρησιµοποιούσε κατά κόρον ο ηθοποιός, είναι εντυπωσιακό ότι υπάρχουν συνοµιλίες από το 2019 κυρίως µε αλλοδαπούς άνδρες µε τους οποίους εµφανίζεται να κλείνει ραντεβού µε σκοπό την ερωτική συνεύρεση.

Οι αστυνοµικοί στην επίσηµη έκθεση που παρέδωσαν στην ανακρίτρια δίνουν ιδιαίτερη βάση στις συνοµιλίες µε τον χρήστη «G.WRX», µε τον οποίο ο Λιγνάδης είχε ανταλλάξει συνολικά 546 µηνύµατα. Η «Μ» αποδίδει αποσπάσµατα του διαλόγου στα ελληνικά αντί για τα γνωστά greeklish του ∆ιαδικτύου που χρησιµοποιούσαν οι συνοµιλητές.

.GWRX: Φασώθηκα, όχι τίποτα σπουδαίο
dimitrislamda: Από πότε φασώνεσαι;
.GWRX: Από 15, εσύ;
dimitrislamda: Κάπου εκεί αλλά εγώ µε… απ’ όλα
.GWRX: Βασικά µε κορίτσι στα 14 αλλά µε αγόρι στα 15. ∆ηλαδή είµαι ξεπαρθενιασµένος από κορίτσι πρώτα.
.GWRX: A κατάλαβα, έχεις δύο. Κι εγώ. Μαλ…α, µπλέξιµο. Εγώ δύο άντρες, εσύ έναν και µία;
dimitrislamda: Παίζω µε πολλά. Πού και πού… αράζω. Και µετά… πάλι. Αν και έχω βαρεθεί.

Στη συνέχεια µάλιστα της συνοµιλίας ο Λιγνάδης και ο συνοµιλητής του κοροϊδεύουν τους δύο ανθρώπους µε τους οποίους είχε δεσµό ο δεύτερος επειδή δεν πήγαιναν και µε άλλους! «Εσύ είσαι δικός µου», γράφει ο ηθοποιός στον χρήστη .GWRX, ενώ συνέχισε το χιούµορ γράφοντας: «Πες να σου σφουγγαρίσουν κιόλας, όταν πας να το βρεις λαµπίκο».

 

Το λάπτοπ που κατασχέθηκε με καθυστέρηση

Μεγάλη καθυστέρηση
Οι έρευνες στο σπίτι των αδελφών Λιγνάδη αλλά και στην πολυκατοικία του ηθοποιού πραγµατοποιήθηκαν ετεροχρονισµένα και κατόπιν δηµοσιογραφικών ερευνών που απέδειξαν ότι οι Αρχές δεν είχαν «ψάξει» ούτε την πολυκατοικία, αλλά ούτε τους κοινόχρηστους χώρους στην πολυκατοικία που έµενε ο θεατράνθρωπος.

Από τις καθυστερημένες έρευνες της αστυνομίας στο σπίτι Λιγνάδη μετά τις αποκαλύψεις της “ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ”

Το κινητό αλλά και το λάπτοπ το οποίο κατασχέθηκε στο σπίτι του αδελφού του ηθοποιού, Γιάννη, στην οδό Λευκωσίας, δεν έδειξαν πολλά. Αφενός το τηλέφωνο κατασχέθηκε 10 ηµέρες µετά τη σύλληψη του ∆ηµήτρη Λιγνάδη και ενώ οι Αρχές είχαν παράσχει την ευκαιρία στον Γιάννη να το διατηρεί στο σπίτι του (!) και αφετέρου ο υπολογιστής που κατασχέθηκε ήταν σχετικά καινούργιος, ενώ το λογισµικό είχε εγκατασταθεί τον Φεβρουάριο του 2021. Εντύπωση, δε, προκαλεί το γεγονός ότι από την επίσηµη πραγµατογνωµοσύνη προκύπτει πως οι αστυνοµικοί της ∆ιεύθυνσης Εγκληµατολογικών Ερευνών δεν κατάφεραν να ανακτήσουν υλικό το οποίο ενδεχοµένως είχε σβηστεί από τις δύο συσκευές.
Είχαν περάσει λίγες µέρες από τη δηµόσια καταγγελία – εξοµολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου και τα δηµοσιεύµατα για έναν γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη εις βάρος του οποίου υπήρχαν καταγγελίες για πράξεις βιασµού και ασέλγειας έδιναν και έπαιρναν.

Υπολογιστής
Όπως έχει αποκαλύψει η «Μ», η Τρίτη 2 Φεβρουαρίου ήταν ηµέρα «καθαριότητας» για τον υπολογιστή του προφυλακισµένου, πλέον, ηθοποιού και πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ∆ηµήτρη Λιγνάδη. Τις πρωινές ώρες εκείνης της ηµέρας ένα «αόρατο χέρι», ίσως ο ίδιος ο κατηγορούµενος, κάποιος ειδικός τεχνικός ή οποιοσδήποτε άλλος αποφάσισε να κάνει ολικό λίφτινγκ στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή να αγοράσει καινούργιο! Από τα στοιχεία τα οποία αποτελούν, πλέον, µέρος της δικογραφίας προκύπτουν αρκετά συµπεράσµατα, αλλά µάλλον περισσότερα ερωτήµατα σχετικά µε τον τρόπο που διεξήχθησαν οι έρευνες και τον χρόνο που δόθηκε στον ηθοποιό προκειµένου να «ξεφορτωθεί» υλικό το οποίο προφανώς θεωρούσε «επικίνδυνο».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Χρίστου Χ. για τον Δημήτρη Λιγνάδη: “Όρμησε να με βιάσει…

Λιγνάδης: Τα πειστήρια που κατασχέθηκαν- Περούκες, παιδικά γράμματα, φωτογραφίες και άδειες διαμονής αλλοδαπών (φωτό)

 


Από τα τέλη Ιανουαρίου 2021, λίγες ηµέρες µετά τη δηµόσια καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, στα δηµοσιογραφικά, πολιτικά, επιχειρηµατικά και καλλιτεχνικά γραφεία υπήρχε η φήµη ότι το «τσουνάµι» του ελληνικού #MeToo θα συµπαρέσυρε και τον µέχρι τότε καλλιτεχνικό επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου. Παρότι το όνοµα του ∆ηµήτρη Λιγνάδη δεν είχε γραφτεί, εντούτοις ο ηθοποιός «φωτογραφιζόταν» από τα δηµοσιεύµατα της εποχής. Το πλέον εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στις 2 Φεβρουαρίου, οπότε δηλαδή ο Λιγνάδης αποφάσισε σύµφωνα µε το επίσηµο πόρισµα των Αρχών να «καθαρίσει» τον υπολογιστή του, το όνοµά του είχε µπει για τα καλά στη δίνη του «κυκλώνα».

Την ίδια κιόλας ηµέρα η δηµοσιογράφος Έλενα Ακρίτα µε ανάρτησή της στο Facebook γνωστοποιούσε ότι η υπουργός Πολιτισµού, Λίνα Μενδώνη, είχε ζητήσει την παραίτηση του Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο. Παρότι η συγκεκριµένη «είδηση» διαψεύστηκε µέσω «χλιαρής» ανακοίνωσης του υπουργείου Πολιτισµού, εντούτοις επιβεβαιώθηκε τέσσερις ηµέρες αργότερα, στις 6 Φεβρουαρίου, λίγες ώρες µετά τη συνέντευξη-κόλαφο την οποία είχε παραχωρήσει ο Νίκος Σ. στην ιστοσελίδα 2020mag.gr, όταν και ανακοινώθηκε ότι η παραίτηση του ∆ηµήτρη Λιγνάδη είχε γίνει αποδεκτή από την ηγεσία του υπουργείου.
Από την έρευνα της «Μ» προκύπτουν πολλά ερωτήµατα τα οποία είναι κρίσιµο, κάποια στιγµή, να απαντηθούν, προκειµένου να µην υπάρχουν σκιές και υπόνοιες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Λιγνάδης συνελήφθη στις 20 Φεβρουαρίου 2020 κατόπιν εντάλµατος που εκδόθηκε µε τις κατηγορίες του βιασµού κατ’ εξακολούθηση. Η σύλληψή του πάντως δεν συνοδεύτηκε από έρευνα στο σπίτι του, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόµη και µετά την κράτησή του στη ΓΑ∆Α το κινητό τηλέφωνο (µάρκας Samsung) παρέµενε στον αδελφό του Γιάννη, ο οποίος, πάντως, σε κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τους κωδικούς για να το ανοίξει!

Φωτό από το διαμέρισμα Λιγνάδη. Διακρίνεται η φωτογραφία με τον πατέρα του Τάσο ,διακεκριμένο θεατράνθρωπο

Χρειάστηκε να φτάσουµε στις 3 Μαρτίου 2021 έως ότου πραγµατοποιηθεί η πρώτη αυτοψία στο διαµέρισµα του ηθοποιού µετά από παραγγελία της ανακρίτριας.
Ωστόσο και η συγκεκριµένη αυτοψία αποδείχθηκε «προβληµατική» και ενδεχοµένως «τυπική», καθώς οι αποκαλύψεις της «Μ» οδήγησαν τις Αρχές ακόµη δύο φορές (στις 6 και στις 8 Μαρτίου) στο διαµέρισµα, στο υπόγειο, αλλά και στην ταράτσα της πολυκατοικίας του ηθοποιού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 51 πειστήρια, µεταξύ των οποίων ερωτικά βοηθήµατα, περούκες, γράµµατα ανηλίκων, η κατάθεση στον ανακριτή Μυτιλήνης το 1997 και φωτοτυπία µε αφιέρωση ενός ανήλικου τότε αλλοδαπού, ο οποίος σήµερα αποτελεί µάρτυρα της υπόθεσης!

Παρότι σύµφωνα µε δικαστικούς κύκλους υπάρχει ο ισχυρισµός ότι οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο Λιγνάδης αφορούν παλαιότερα έτη και θα ήταν δύσκολο από το κατασχεµένο υλικό να βρεθούν πειστήρια των φερόµενων εγκληµάτων, εντούτοις νοµικοί κύκλοι αντέτειναν ότι ακόµη και σε µικρότερης ποινικής και ηθικής απαξίας αδικήµατα οι έρευνες και οι κατασχέσεις γίνονται τάχιστα και όχι κατόπιν… εορτής. «Ούτως ή άλλως κανείς δεν γνωρίζει πού µπορεί να σε οδηγήσουν τα ευρήµατα και πού θα καταλήξει η οποιαδήποτε δικογραφία», ανέφεραν χαρακτηριστικά. Ιδίως από τη στιγµή που µάρτυρες και θύµατα έχουν καταθέσει ότι ο Λιγνάδης χρησιµοποιούσε λάπτοπ (HewlettPackard) µπλε χρώµατος (σ.σ. µήνυση ∆.Μ.), ότι είχε στην κατοχή του τρία κινητά και ότι έδινε συµβουλές σε ανηλίκους πώς θα «ψαρεύουν» εραστές µέσω ειδικών εφαρµογών.

Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση του Παύλου Φ., ο οποίος είπε ότι ο Λιγνάδης του είπε να ανοίξει κάποιο προφίλ στο ∆ιαδίκτυο σε κάποια εφαρµογή τύπου «Tinder»:
«Μου έδωσε αυτές τις οδηγίες ώστε ν’ αντιληφθώ πώς θα πλησιάσω αυτά τα άτοµα ερωτικά, ώστε να µην προδοθώ ποιος είµαι και τι κάνω. Μου είχε πει όταν στέλνω φωτογραφία να µη φαίνεται ποτέ το πρόσωπό µου, να µη φαίνεται σε ποιο σηµείο του σπιτιού βρίσκοµαι και να αλλάζω τον τρόπο που γράφω. Εκεί µου έδειξε συνοµιλίες µε άλλα άτοµα στο Facebook, όπου άλλαζε τον τρόπο γραφής του από ελληνικά σε greeklish και χρησιµοποιούσε παρόµοιες µεθόδους για να τα προσελκύσει», κατέθεσε χαρακτηριστικά.

Ένα από τα πρωτοσέλιδα της ΜΠΑΜ με αποκαλύψεις για την υπόθεση Λιγνάδη που προκάλεσαν αίσθηση

Ολοκληρώθηκε η ανάκριση
Περατώθηκε, όπως είχε ήδη προαναγγείλει το dikastikoreportaz.gr αλλά και η εφηµερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», η ανάκριση για την υπόθεση του ∆ηµήτρη Λιγνάδη. Τη στιγµή που η Εισαγγελία Εφετών ασκούσε έφεση κατά του βουλεύµατος το οποίο έκρινε ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου δεν πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούµενος για δεύτερη φορά, η 13η τακτική ανακρίτρια, Παρασκευή Μπότση, έκλεισε τον φάκελο της υπόθεσης, χωρίς ωστόσο να έχουν ερευνηθεί σηµαντικές πτυχές της, όπως τα µέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιµοποιούσε ο ηθοποιός προκειµένου- σύµφωνα µε τις καταγγελίες- να αλιεύει ανήλικα «θύµατα».

Από τα γράμματα που έφτασαν στα χέρια της εφημερίδας μέσω άγνωστης πηγής

Η συγκεκριµένη εξέλιξη δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη, καθώς ήταν εκπεφρασµένη η βούληση της κυρίας ανακρίτριας να κλείσει τον φάκελο αµέσως µετά τη λήψη της δεύτερης κατά σειρά απολογίας του ∆ηµήτρη Λιγνάδη. Ωστόσο, σύµφωνα µε απόλυτα εξακριβωµένες πληροφορίες, η συγκεκριµένη υπόθεση είναι πιθανόν να µην κλείσει ακόµη, όχι ως προς το σκέλος των φερόµενων βιασµών µε πρωταγωνιστή τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, αλλά σε ό,τι αφορά το υλικό που βρέθηκε και κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια των «προβληµατικών» αυτοψιών που πραγµατοποιήθηκαν στο σπίτι του, και όχι µόνο.

«Πορνογραφία
ανηλίκων»

Ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος

Σύµφωνα µε πληροφορίες, ο εκ των δικηγόρων στήριξης της κατηγορίας, Γιάννης Βλάχος, µε αίτηση που κατέθεσε στην ανακρίτρια ζήτησε να σταλεί η δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειµένου να διερευνηθεί εάν ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής έχει διαπράξει το αδίκηµα της πορνογραφίας ανηλίκων (384 α’ Π.Κ.).
Στην αίτησή του ο κ. Βλάχος αναφέρεται σε συγκεκριµένα ευρήµατα τα οποία «αλιεύθηκαν» από το υλικό το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε στο σπίτι του Λιγνάδη αλλά και του αδελφού του, Γιάννη, στο οποίο απαθανατίζονται ανήλικα αγόρια να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις οι οποίες δύσκολα περιγράφονται µέσω του πληκτρολογίου. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί συγκεκριµένη φωτογραφία ανήλικου αγοριού το οποίο ποζάρει γυµνό, σε ιδιαίτερα προκλητική στάση, και φέρεται να έχει στείλει φωτογραφία στον προφυλακισµένο σκηνοθέτη! Σηµειώνεται ότι το αίτηµα του κ. Βλάχου έγινε εντέλει δεκτό από την ανακρίτρια, µε αποτέλεσµα τα συγκεκριµένα στοιχεία και όχι µόνο να αποσταλούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία πλέον θα διερευνήσει εάν έχει διαπραχθεί ή όχι το συγκεκριµένο αδίκηµα.
Από την (υποτυπώδη) έρευνα των Αρχών δεν δύναται να διαπιστωθεί η ηλικία των συνοµιλητών του Λιγνάδη, ωστόσο δικαστικοί παράγοντες που γνωρίζουν το παρασκήνιο της υπόθεσης συνοµολογούν ότι ασφαλέστερα συµπεράσµατα θα µπορούσαν να διεξαχθούν σε περίπτωση που γινόταν µια ολοκληρωτική έρευνα, η οποία ενδεχοµένως θα οδηγούσε σε άλλου είδους πειστήρια…

Από την εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ” που κυκλοφορεί

 

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις