Λιγνάδης-Gate: Δύο μαρτυρίες-φωτιά για τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη

∆ύο νέες, άγνωστες μέχρι σήμερα, καταθέσεις οι οποίες περιέχονται στη δικογραφία και αποδομούν τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του προφυλακισμένου, κατηγορούμενου για βιασμούς ανήλικων παιδιών, πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ∆ημήτρη Λιγνάδη, αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ».

Tου Πέτρου Κουσουλού

Η πρώτη προέρχεται από τον 26χρονο, σήμερα, Άρη Τ., στενό φίλο του 23χρονου νεαρού Παύλου Φ., ο οποίος κατήγγειλε στις δικαστικές Αρχές ότι σε ηλικία 17 ετών ο κατηγορούμενος ηθοποιός τον είχε βιάσει και μάλιστα δύο φορές μέσα στο σπίτι του. Στην κατάθεση που έδωσε στις 18 Ιουνίου 2016, ενώπιον της 13ης τακτικής ανακρίτριας, Παρασκευής Μπότση, ο Άρης μίλησε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον βιασμό που φέρεται να τελέστηκε το 2015, στο υπνοδωμάτιο του Λιγνάδη, με θύμα τον φίλο του Παύλο. «Καταθέτω αυτά τώρα, γιατί πριν φοβόμουν τη δύναμη του Λιγνάδη και τι θα μπορούσε να κάνει στο μέλλον μου. Πιστεύω όμως ότι όφειλα να καταθέσω το περιστατικό αυτό τώρα, για να δικαιώσω τον Παύλο, γιατί δεν ήμουν δυνατός να τον υπερασπιστώ όταν έπρεπε…», ήταν τα τελευταία του λόγια ενώπιον της δικαστικής λειτουργού. Προηγουμένως ο 26χρονος άνδρας περιέγραψε λεπτομερώς τη γνωριμία τους με τον κατηγορούμενο, αλλά και τι ακριβώς συνέβη την ημέρα του φερόμενου βιασμού του Παύλου.

«Τον Λιγνάδη τον γνώρισα στην πλατεία Αγίου Παύλου αρχές του 2015, όπου ήμουν μαζί με τον φίλο μου τον Παύλο Φ. Είχα κάνει μια φιλική πράξη προς τον Παύλο, εκείνος κατέβηκε από το μηχανάκι και μας είπε ‘‘τι γίνεται εδώ;’’… Θυμάμαι ότι ένα μικρό χρονικό διάστημα μετά, ο Παύλος μου ζήτησε να περάσω από το σπίτι του κ. Λιγνάδη… Την πρώτη φορά που συνάντησα τον κατηγορούμενο σπίτι του, δεν φάνηκε κάτι περίεργο στη συμπεριφορά του, καθίσαμε λίγο στο σπίτι του και μετά βγήκαμε όλοι μαζί. Στο μαγαζί κατάλαβα ότι μου έστειλε ένα άτομο για να με προσεγγίσει, για να δει εάν θα έκανα κάτι μαζί του (με το τρίτο άτομο)… Από τον Γενάρη μέχρι τον Μάρτη του 2015 που συνέβη το περιστατικό βιασμού απέναντι στον Παύλο, έχω πάει στο σπίτι του συνολικά πέντε φορές, εκεί πίναμε ποτό, συγκεκριμένα τζιν, και συζητούσαμε… Θυμάμαι χαρακτηριστικά μία από αυτές τις φορές ήταν ένα άλλο πρόσωπο μαζί που λεγόταν Κασίμ, γνωστός του Λιγνάδη, ο οποίος μου είχε κάνει πολλές φορές και μπροστά στον Λιγνάδη πρόταση να μου κάνει στοματικό έρωτα, όπου εγώ αρνήθηκα. Αυτό το σκηνικό με είχε ενοχλήσει πολύ…», κατέθεσε.

Βιασμός 

Σε ό,τι αφορά τον βιασμό που φέρεται να τελέστηκε στο υπνοδωμάτιο του ηθοποιού, η περιγραφή του αυτόπτη μάρτυρα έχει ως εξής: «…Είχαμε μπει με τον Παύλο μόνοι μας στο δωμάτιο του Λιγνάδη, ήμασταν ξαπλωμένοι στο κρεβάτι με τα ρούχα μας… Ήμασταν γύρω στα δέκα λεπτά ήδη στο δωμάτιο όταν άνοιξε η πόρτα και μπήκε μέσα στο δωμάτιο ο Λιγνάδης. Θυμάμαι ότι ήταν γυμνός από τη μέση και κάτω και σίγουρα ήταν σε πλήρη στύση. Ήρθε γρήγορα προς το μέρος μας, έπιασε τον Παύλο από τη μέση, του κατέβασε βίαια το παντελόνι και το εσώρουχο και διείσδυσε βίαια στον πρωκτό του. Αυτό έγινε απότομα και αιφνιδιαστικά. Ο Παύλος δεν πρόλαβε ούτε να γυρίσει το κεφάλι του. ∆εν μπορούσε να αντιδράσει λόγω της σωματοδομής του… Είδα πόνο και αποστροφή στο πρόσωπό του». Στη συνέχεια της κατάθεσής του ο μάρτυρας αναφέρει ότι εκείνη τη στιγμή κατάφερε να ξεγλιστρήσει και να βγει από το δωμάτιο. «Ήταν μεγάλο λάθος που δεν κάθισα να υπερασπιστώ τον φίλο μου, αλλά υπερίσχυσε ο φόβος μου. Φοβήθηκα τον Λιγνάδη, δεν ήξερα τι μπορεί να κάνει και σε εμένα. Μετά πήγα στο σαλόνι και θυμάμαι ότι ο Σ. και ο Τ. συζητούσαν κάτι άσχετο, δεν έδειχναν να έχουν καταλάβει κάτι… Θυμάμαι ότι πρώτα βγήκε ο Παύλος από το δωμάτιο, ο οποίος πήγε στο μπάνιο. Έπειτα βγήκε ο Λιγνάδης και η συμπεριφορά του ήταν φυσιολογική σαν να μην είχε συμβεί τίποτα… Μετά βγήκε από το μπάνιο ο Παύλος, ήταν φοβισμένος και φαινόταν κλαμένος… Ήταν πολύ τραυματικό γεγονός αυτό για εκείνον…», κατέληξε.

Επίδαυρος 

Η δεύτερη κατάθεση η οποία κατακρημνίζει το «άλλοθι» που επιχείρησε να παρουσιάσει ο ∆ημήτρης Λιγνάδης σε ό,τι αφορά τον καταγγελλόμενο βιασμό σε βάρος ανήλικου αγοριού, του Σ., τον Ιούλιο του 2015 σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου, προέρχεται από τον γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό Κώστα Φιλίππογλου. Ενώπιον της δικαστικής λειτουργού ο κ. Φιλίππογλου κατέθεσε ότι το τριήμερο 24-25-26 Ιουλίου 2015 έτυχε να βρίσκεται και ο ίδιος στην Επίδαυρο καταλύοντας στο ξενοδοχείο «SeaScape», ιδιοκτησίας του Λευτέρη Ράμφου. «Τον κατηγορούμενο τον είδα τυχαία το Σάββατο 25 Ιουλίου. Φεύγοντας για μπάνιο ένα φιλικό ζευγάρι που ήμασταν μαζί είδε τον κατηγορούμενο με δύο νεαρά αγόρια. Φεύγοντας εγώ το Σάββατο βλέποντας και εγώ πια ο ίδιος τον κατηγορούμενο μαζί με δύο νεαρά άτομα ψηλά στο μπαλκόνι του διαμερίσματος να αγναντεύει τη θάλασσα. ∆εν μιλήσαμε, νομίζω όμως ότι με είδε και απέφυγε να με χαιρετήσει. Μου έκανε εντύπωση που τον είδα με νεαρά αγόρια, καθώς υπήρχε ήδη η φήμη στον χώρο για την προτίμησή του στα νεαρά αγόρια…».

Στη δική του κατάθεση ο Λευτέρης Ράμφος, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, «τα θαλάσσωσε». Είπε ότι ρώτησε τις καθαρίστριές του και του είπαν ότι ο Λιγνάδης δεν έμεινε στο «SeaScape», αλλά στο «Ακτίς». Στη συνέχεια, βέβαια, υποστήριξε ότι υπήρχε περίπτωση να είχε κάνει κράτηση με άλλο όνομα. Εκείνο που κατέστησε σαφές είναι ότι μέχρι και το 2017 φοροδιέφευγε συστηματικά, καθώς, όπως λέει, από εκείνη τη χρονιά όταν το ξενοδοχείο τακτοποιήθηκε φορολογικά άλλαξαν οι τιμές!

Aνατροπή

Έφεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που έκρινε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν θα πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούμενος για τις δύο νέες καταγγελίες βιασμού άσκησε η Εισαγγελία Εφετών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikastikoreportaz.gr, ανώτερος δικαστικός λειτουργός που χειρίστηκε την υπόθεση, συμφωνώντας με το σκεπτικο του εισαγγελέως Πρωτοδικών, έκρινε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης οφείλει να κριθεί εκ νέου προσωρινά κρατούμενος για τις δύο υποθέσεις βιασμών. Οι υποθέσεις αφορούν τον βιασμό που φέρεται να τελέστηκε το 2015 σε βάρος ενός 23χρονου σήμερα άνδρα, του Παύλου Φ., οποίος είχε μείνει μάλιστα στο σπίτι του ηθοποιού για επτά μήνες. Η δεύτερη υπόθεση αφορά φερόμενο βιασμό σε βάρος του ενηλίκου Δ.Μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λιγνάδης: Τα μυστικά του μαύρου USB και η νέα απολογία του ηθοποιού

Λιγνάδης: Τι υποστήριξε στο απολογητικό του υπόμνημα

Λιγνάδης: Βόμβα από τη δικηγόρο των θυμάτων -Οι Αρχές έχουν στοιχεία, αν θέλουν μπορούν να ανοίξουν νέα έρευνα

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις