Πλειστηριασμοί: Ωμή παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος στη Δικαιοσύνη κατά των δανειοληπτών

πλειστηριασμών

Καταγγελία για ωμή παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος ώστε να προκαταλάβει απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, με την οποία θα ανοίγει ο δρόμος για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, παρά τους σαφείς νομικούς περιορισμούς που θέτει η νομοθεσία και τους οποίους έχει απολύτως δεχθεί το ίδιο δικαστήριο, κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου με αναφορά του προς τον Άρειο Πάγο και στο γραφείο πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με αναφορά του «Του ΝΠΔΔ με την επωνυμία Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, το οποίο εδρεύει στο Πρωτοδικείο Αιγίου και εκπροσωπείται νόμιμα από το Διοικητικό του Συμβούλιο.

ΠΡΟΣ Τον Άρειο Πάγο, Γραφείο Πρωθυπουργού και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», καταγγέλλεται:

«Η διάκριση των εξουσιών, η οποία συνιστά θεμελιώδη λίθο λειτουργίας της Δημοκρατίας κατοχυρώνει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και προβλέπεται από το άρθρο 26 του Συντάγματος. Σύμφωνα με την χρηματοπιστωτική έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τον μήνα Νοέμβριο 2022, (σελίδα 91 αυτής) προεξοφλείται η άρση, εντός των επομένων μηνών, των περιορισμών, οι οποίοι τίθενται στα funds από την υπ’ αριθμ. 822/2022 απόφαση του Αρείου Πάγου. Η εν λόγω αναφορά σε συνδυασμό με την παραπομπή του εν λόγω θέματος στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου αποτελεί ευθεία προσβολή της διάκρισης των εξουσιών, της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και του Συντάγματος καθώς με την ανακοίνωση αυτή προκαταλαμβάνεται η όποια απόφασή σας και εκθέτει ανεπανόρθωτα το κύρος της ίδιας της Δικαιοσύνης.

Οι αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων οφείλουν να εκδίδονται στο όνομα του Ελληνικού Λαού, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και όχι στο όνομα της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία κατ’ αυτόν τον τρόπο παρεμβαίνει χωρίς συνταγματική εξουσιοδότηση, εν είδει εισηγητή, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για την ελληνική κοινωνία, το οποίο ο Άρειος Πάγος έλυσε με αυστηρά νομικά κριτήρια.

Καταγγέλλουμε την ωμή παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος στο παραπάνω ζήτημα, η οποία συνιστά πρόκληση για την ανεπηρέαστη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου, πρόεδρος του οποίου είναι ο δικηγόρος Γιώργος Μπέσκος.

Γιώργος Μπέσκος

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις