Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι των εμπλεκόμενων στη δολοφονία 26χρονου με ηρωίνη!

Δολοφονία με ηρωίνη: Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛΑΣ στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στην Κάλυμνο, που οδήγησαν τελικώς και στην άσκηση ποινικών διώξεων και στην πορεία στην προσωρινή κράτηση 3 ημεδαπών για την δολοφονία με διάθεση νοθευμένης (δηλητηριασμένης) ηρωίνης του Σ. Σ. του Ν., 26 ετών, κάτοικου εν ζωή Καλύμνου.
Με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα της Κω, θα οδηγηθούν στις φυλακές, προσωρινά κρατούμενοι, ένας 32χρονος, που γεννήθηκε στη Ρόδο και διαμένει στην Κάλυμνο, ένας 23χρονος κι ένας 39χρονος, κάτοικοι Καλύμνου.
Στους τρεις κατηγορούμενους αποδίδονται κατά περίπτωση τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία και κατά συναυτουργία και της παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων.
Στόχος των δύο πρώτων, που φέρονται να στρατολόγησαν τον τρίτο, ήταν σύμφωνα με την κατηγορία, να σκοτώσουν τον 26χρονο, που ήταν αδελφός συγκατηγορούμενου του 32χρονου σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και επρόκειτο να καταθέσει ως μάρτυρας στην ποινική δίκη.
Το ιστορικό της υπόθεσης σύμφωνα με νεότερα στοιχεία φέρεται να έχει ως εξής:
Αστυνομικοί του ΑΤ Καλυμνίων σχημάτισαν δικογραφία που αφορά στην ανεύρεση πτώματος του Σ. Σ. του Ν. 26 ετών, στην Κάλυμνο, ο οποίος ήταν ευρέως γνωστός στο νησί, με το ψευδώνυμο “Τσιμεντάς”.
Ο ανωτέρω διέμενε με τον αδερφό του και την μητέρα του και ανευρέθη από την μητέρα του την 04:00′ ώρα της 2ας Απριλίου 2021 εντός της οικίας του συντρόφου της, στην περιοχή Βουκόλια.
Ο θανών υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας σε υπόθεση ναρκωτικών με κατηγορούμενους τον 32χρονο και τον αδελφό του θύματος.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν προγραμματισμένη προς εκδίκαση την 8η Μαρτίου 2021 αλλά λόγω των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού αναβλήθηκε για την 20η Σεπτεμβρίου 2021.
Ο 32χρονος και ο αδελφός του θύματος είναι κατηγορούμενοι για το ό,τι στην Κω, σε ημερομηνία που δεν κατέστη δυνατόν να προσδιορισθεί επακριβώς, σε κάθε περίπτωση πάντως από τα μέσα Νοεμβρίου 2019 έως τις 4 Δεκεμβρίου 2019, ενώ ήταν κρατούμενοι στο κατάστημα κράτησης Κω, αγόρασαν κατά συναυτουργία, έναντι αγνώστου τιμήματος από άτομο, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθούν, ηρωίνη συνολικού βάρους 730 γραμμαρίων.
Την ανωτέρω ποσότητα ηρωίνης ο άγνωστος πωλητής, απέκρυψε εντός φούρνου μικροκυμάτων, τον οποίο με μεταφορική εταιρία από την περιοχή Αγ. Ιωάννης-Ρέντη απέστειλε στις 4 Δεκεμβρίου 2019 στην Κάλυμνο, με φερόμενα στοιχεία αποστολέα και παραλήπτη ανύπαρκτα.
Την 9η Δεκεμβρίου 2019 και περί ώρα 12:00 αμφότεροι οι κατηγορούμενοι φέρονται να κάλεσαν τηλεφωνικά από το Κατάστημα Κράτησης Κω τον 26χρονο, που δολοφονήθηκε, όπως προαναφέρθηκε την 2α Απριλίου 2021, στο κινητό του τηλέφωνο και του ζήτησαν να παραλάβει από την ανωτέρω μεταφορική εταιρεία τον φούρνο μικροκυμάτων και να τον κρύψει στο υπόγειο του σπιτιού του, από όπου θα τον παρελάμβανε το ίδιο βράδυ άγνωστο άτομο.
Εν πάση περιπτώσει κατά την αρχική εξέταση της μητέρας την ημέρα της ανεύρεσης του πτώματος, δήλωσε ότι ο 23χρονος, ο οποίος είναι ξάδερφος του 32χρονου και διατηρούσε επικοινωνία τις προηγούμενες μέρες μαζί του, είχε μεταβεί στην οικία τους και απείλησε τον γιό της.
Ο 32χρονος όμως ήταν προσωρινά κρατούμενος και ο 23χρονος κατηγορούμενος ήταν κρατούμενος στα κρατητήρια του ΑΤ Καλυμνίων στο πλαίσιο του αυτοφώρου, την ημέρα του θανάτου.
Σε εξέλιξη ωστόσο βρισκόταν παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και μεταξύ των τηλεφώνων που καταγράφοντο ήταν και αυτό του 23χρονου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εθνική Πινακοθήκη: Στις φυλακές αύριο ο 49χρονος – Διαβάστε σήμερα στην “ΜΠΑΜ” για το αλαλούμ που επικράτησε πριν και την ώρα της “κλοπής του αιώνα”

 

Στο αρχείο έθεσε ο Εισαγγελέας τις καταγγελίες αποφοίτων των Αρσακείων


Από την ανάλυση των απαντήσεων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας καθώς και τις νόμιμα καταγεγραμμένες συνομιλίες προέκυψε ότι ο 32χρονος που χρησιμοποιούσε δύο τηλεφωνικές συνδέσεις, εντός των Δικαστικών Φυλακών Κω, στις οποίες εκρατείτο εκείνο το χρονικό διάστημα και στις οποίες αναφέρεται το μικρό του όνομα, το ψευδώνυμο του “Μπίλμπο” και το ΑΜΚΑ του και ο 23χρονος, ο οποίος χρησιμοποιεί κινητό φαίνεται να σχεδιαζούν τον τρόπο τέλεσης ανθρωποκτονίας σε βάρος του 26χρονου και συγκεκριμένα την άμεση συνδρομή σε άτομο, το οποίο επρόκειτο να προμηθεύσει με ουσία αυτόν, η οποία θα τον οδηγήσει στον θάνατο, αναφέροντας στις μεταξύ τους επικοινωνίες χαρακτηριστικές φράσεις όπως “Θα τους φάμε εμείς”, “Αυτό, μη μη λες τίποτα από τα τηλέφωνα”, “θα δώσω 50 γραμμάρια κάπου, θα μας, θα γίνει η δουλειά από μόνη της”, “όχι, όχι ρε δεν θα το κάνουμε εμείς αυτό μη τα λες από το τηλέφωνο, θα το κάνουν άλλοι”, ενώ παράλληλα αναφέρονται απειλές προς τον θανόντα και την οικογένειά του, προκειμένου να αλλάξει την κατάθεσή του, καθώς και η πρόθεση του 23χρονου να σκοτώσει τον 26χρονο με όπλο.
Από την νεκροψία-νεκροτομή και διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων προέκυψε ότι ο θάνατος του 26χρονου επήλθε συνεπεία δηλητηρίασης από κατασταλτικό του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (Ηρωίνη).
Σε συμπληρωματική κατάθεση της μητέρας του δήλωσε ότι ο 26χρονος την ίδια ημέρα του θανάτου του συναντήθηκε σε προγενέστερο χρόνο με τον 39χρονο ο οποίος τον προμήθευσε με ηρωίνη κι έναν τρίτο ο οποίος τον προμήθευσε με ναρκωτικά δισκία.
Μεταξύ των τηλεφωνικών συνομιλιών που κατεγράφησαν από τον κοριό της ΕΛΑΣ είναι και οι ακόλουθες (μεταφέρονται αυτούσιοι, όπως κατεγράφησαν):

-Ημερομηνία 23.3.2021
ΔΙΑΛΟΓΟΣ 1
23ΧΡΟΝΟΣ: Πήρα τον Τσιμεντά πρωί, πρωί του έκανα τσαμπουκά πάει α μιλήσει η μάνα του, της λέω ρε της λέω, μωρή της λέω, άκου με εδώ να σου πω, α Μιχαλάκη μου εσύ είσαι; Μωρή της λέω πρόσεξε καλά της λέω αμά δεν βγει έξω ο ξάδελφός μου της λέω, θα σας γαμ…. της λέω, όχι όλα τα πήραμε πίσω, πουτ…. της λέω πρόσεξε θα περάσω κάτω θα σας γαμ…
32ΧΡΟΝΟΣ: Ψέματα δεν έχουν πάρει τίποτε πίσω…

ΔΙΑΛΟΓΟΣ 2
32ΧΡΟΝΟΣ: Εγώ σε λίγες μέρες θα βγω έξω, μην λες τίποτε σε κανένανε
23ΧΡΟΝΟΣ: Θα βγείς;
32ΧΡΟΝΟΣ: Ναι έχω κανονίσει κάτι άλλο μη λες τίποτε σε κανέναν…
ΔΙΑΛΟΓΟΣ 3
23ΧΡΟΝΟΣ: Θα τους φάμε εμείς;
32ΧΡΟΝΟΣ: Ποιούς α φάμε;
23ΧΡΟΝΟΣ: Αυτούς τους πουστ….
32ΧΡΟΝΟΣ: Αυτό, μη μη λές τίποτε από τα τηλέφωνα (ακατάληπτη λέξη) εε εε θα δώσω 50 γραμμάρια κάπου, θα μας, θα γίνει η δουλειά μόνη της. Ακουσε με μαλα… βλάκα
23ΧΡΟΝΟΣ: Ντάξει!
32ΧΡΟΝΟΣ: Εγώ τις πρώτες μέρες του αλλουνού μήνα
23ΧΡΟΝΟΣ: Ναι
32ΧΡΟΝΟΣ: θα είμαι έξω, μη πεις τίποτε εσύ σε κανένα

-Ημερομηνία 24.3.2021
ΔΙΑΛΟΓΟΣ 1
23ΧΡΟΝΟΣ: Εγώ μαλά…. έχω το όπλο μέσα στο αμάξι, την καραμπίνα όπου τον βρώ τον άλλο τον έφαγα ρε
32ΧΡΟΝΟΣ: Οχι, όχι ρε δεν θα το κάνουμε εμείς αυτό μη τα λες από το τηλέφωνο, θα το κάνουν άλλοι, περίμενε α βγω έξω σου λέω ρε
23ΧΡΟΝΟΣ: Ελα ρε Γ… μου, έλα Βασιλιά μου
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Μανώλης Βλάχος (Ρόδου), Αντώνιος Χόνδρος (Κω) και Αλέξανδρος Γκατζάκης (Κω).

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις