Στο αρχείο έθεσε ο Εισαγγελέας τις καταγγελίες αποφοίτων των Αρσακείων

Αρσακείων
SONY DSC

Στο αρχείο θέτει ο Εισαγγελέας τις καταγγελίες αποφοίτων του Αρσακείου για περιστατικά παρενόχλησης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων) η Εισαγγελία ερεύνησε το θέμα που προκλήθηκε μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες που έγιναν από απόφοιτους, και ύστερα από όσα είχαν αποκαλυφθεί για τη δράση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Μετά από την έρευνα η απόφαση τέθηκε στο αρχείο καθώς φαίνεται ότι δεν προέκυψε οτιδήποτε μεμπτό.

Στην ανακοίνωσή του το δ.σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας αναφέρει πως μετά τις καταγγελίες που έγιναν αυθημερόν ζήτησε το ίδιο από την Εισαγγελία να εξεταστεί σε βάθος η υπόθεση και να αντιμετωπιστεί δίκαια, αντικειμενικά και ανεπίληπτα και χωρίς καμιά ανάμειξη του διοικητικού συμβουλίου. Παράλληλα, δόθηκαν τα στοιχεία που της ζητήθηκαν και μετά την ενδελεχή έρευνα την 1η Ιουλίου η υπόθεση αρχειοθετήθηκε.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

«Η Φ.Ε. επέλεξε να κινηθεί θεσμικά έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Η απόφαση αυτή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών η οποία εγκρίθηκε και από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών δικαιώνει το διαχρονικό έργο και την ιστορική παρουσία και δραστηριότητα του συνόλου των Αρσακείων Σχολείων, ισότιμων μη κερδοσκοπικών Σχολείων, τα οποία στα 185 χρόνια λειτουργίας τους έχουν εφοδιάσει την πατρίδα μας με 300.000 αποφοίτους που έτυχαν μιας ποιοτικής και υψηλού επιπέδου παιδείας, με αρχές, κανόνες και αξίες.

Με βάση την ως άνω απόφαση η Φιλεκπαιδευτική Εταιρία δηλώνει τα εξής:

1. Η ανοχή μας στους συκοφάντες τελείωσε.

Δεν έχουν πλέον τη δικαιολογία να επικαλούνται «υποψίες» ή «ειλικρινές ενδιαφέρον» προκειμένου να συκοφαντούν εκ του ασφαλούς. Οι νομικοί μας παραστάτες έχουν λευκή και δεδομένη εντολή να καταδιώξουν αστικά και ποινικά όσους επιδιώξουν να συνεχίσουν αυτόν τον πόλεμο λάσπης, χωρίς διακρίσεις.

2. Αναφορικά, δε, με τους καταγγέλλοντες αποφοίτους – μαθητές μας:

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κατόπιν ερεύνης της υποθέσεως, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «Η μεθόδευση της όλης κινητοποίησης [σ.σ. της υπογραφής της εν λόγω επιστολής] αποσκοπούσε κυρίως στην έκφραση δημόσιας διαμαρτυρίας των αποφοίτων που συμμετείχαν σε αυτήν για την αυστηρότητα του τρόπου λειτουργίας των Αρσακείων Σχολείων».

Προς την ίδια κατεύθυνση η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δέχτηκε ότι η πρωτοβουλία σύνταξης της σχετικής επιστολής από κάποιους αποφοίτους εξηγείται από την κοινωνική συγκυρία και στόχευε στη γενικότερη ανάδειξη σχετικών προβλημάτων εντός των εκπαιδευτικών κοινοτήτων «και όχι στην καταγγελία επιμέρους αξιοποίνων πράξεων».

Σημειώνεται δε ότι οι Εισαγγελείς επισημαίνουν ότι ορισμένοι εκ των υπογραφόντων την επιστολή «δήλωσαν αυθαίρετη χρήση του ονόματός τους ή έλλειψη ακριβούς γνώσης του περιεχομένου της, ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών με σχετικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δήλωσαν την ανάκληση της συμμετοχής τους στη σχετική κίνηση».

Ωστόσο, οι καταγγείλαντες δεν παύουν να είναι απόφοιτοι των Σχολείων μας∙ να είναι, δηλαδή, δικά μας παιδιά που φοίτησαν στα Αρσάκεια Σχολεία. Κατανοούμε ότι κάποια ενδεχόμενα περιστατικά και αστοχήματα της σχολικής καθημερινότητας (επιπλήξεις, υπερβολική αυστηρότητα, ατυχείς χαρακτηρισμοί, μη επιθυμητές βαθμολογικές αξιολογήσεις κ.λπ.), καίτοι δεν έχουν προφανώς κανένα νομικό ενδιαφέρον, ενδεχομένως να τους πίκραναν και θέλησαν να διαμαρτυρηθούν δημόσια, έστω και με υπεργενικευμένο και παρεξηγήσιμο λόγω της συγκυρίας τρόπο. Ως «εκπαιδευτικοί – γονείς» τους -Διοίκηση και δάσκαλοι- οφείλουμε να τους καταλάβουμε και να μας προβληματίσουν οι λόγοι που οδήγησαν στην καταγγελία τους.

Δεν μένουμε όμως εκεί.

Το Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας απεφάσισε ήδη την συγκρότηση μιας -νέας- μικρής και ευέλικτης «Μόνιμης Επιτροπής Αναφοράς, Διερεύνησης και Αντιμετώπισης Εξαιρετικών Περιστατικών», συγκροτούμενης από εκπαιδευτικούς και γονείς των Σχολείων μας, η οποία θα είναι ευχερώς προσβάσιμη και δεκτική παραπόνων για το σύνολο των μαθητών όλων των Σχολείων μας, ώστε να λαμβάνει γνώση και να επιλαμβάνεται αποτελεσματικά και με γνώμονα αποκλειστικά το συμφέρον των μαθητών μας επί όσων για οποιονδήποτε λόγο δεν φθάνουν στους αρμόδιους -ήδη υφιστάμενους- φορείς των Σχολείων μας (Ψυχολογική Συμβουλευτική Υπηρεσία, Καθηγητές, Σύμβουλοι Σχολικής Ζωής, Διευθυντές Σχολείων και Εποπτεία Σχολείων). Τα περιστατικά αυτά θα ερευνώνται αμέσως και θα προωθούνται στο Δ.Σ. το οποίο θα επιλαμβάνεται της τάχιστης και αποτελεσματικής αντιμετώπισής τους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Προς την ίδια ακριβώς κατεύθυνση και αμιγώς προς τον σκοπό της πρόληψης, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα απευθυνθεί και στον «Συνήγορο του Παιδιού», μια Ανεξάρτητη Αρχή με αναμφισβήτητο κύρος και εξειδίκευση, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη, επίσης εξειδικευμένη, Αρχή ή Οργανισμό, προκειμένου να λάβει κατευθύνσεις, βέλτιστες πρακτικές και κάθε άλλη δυνατή συνδρομή η οποία θα ενισχύσει τις ήδη υπάρχουσες δομές της (Ψυχολογική Υπηρεσία, Σύμβουλοι Σχολικής Ζωής, νέα Επιτροπή κ.ά.). Επισημαίνεται ότι οι Δομές αυτές έχουν ήδη παραγάγει εξαιρετικά σημαντικό έργο σε δύσκολες και ευαίσθητες περιπτώσεις, οι οποίες παγίως αντιμετωπίζονται με τη βοήθεια των Αρχών και στο πλαίσιο απόλυτης εμπιστευτικότητας.

Τέλος, η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση όλων μας είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδώσει αποτελέσματα. Οι γενικόλογες φημολογίες, οι οποίες ποτέ δεν πρόκειται να εξαλειφθούν, αν μη τι άλλο, δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Χρειάζονται έγκυρες πληροφορίες και επιπρόσθετες ριζικές εκ μέρους μας παρεμβάσεις.   Αρσακείων

Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε προκύψει.

πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις