Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης στην εκδήλωση του ΙΣΘ κατά της βίας σε γιατρούς και υγειονομικούς

βίας

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γιώργος Φλωρίδης θα παραστεί στην εκδήλωση για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης κατά της Βίας σε γιατρούς και υγειονομικούς, που διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αύριο στις 13:30 στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναδειχθούν οι πρωτοβουλίες για την εξάλειψη της βίας στους χώρους υγείας και στα πληρώματα του ΕΚΑΒ και θα αναλυθεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο του Ποινικού Κώδικα (άρθ.33, Ν.5090/2024) που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 33 του νέου Ποινικού Κώδικα αφορά στη διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας νοσηλευτικών ιδρυμάτων και προβλέπει ρητά ότι: «Όποιος εισέρχεται σε δομές παροχής υπηρεσιών υγείας, συμπεριλαμβανομένων των κινητών μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας ή προσεγγίζει κινητές μονάδες παροχής υγειονομικών υπηρεσιών άμεσης βοήθειας και με οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως με φωνασκίες, θόρυβο, ύβρεις ή απειλές κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εργαζομένων, υπαλλήλων ή ασθενών διαταράσσει τη λειτουργία τους, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή και αν η πράξη συνδέεται με πρόκληση βιαιοπραγίας, με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών και χρηματική ποινή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 19 χρόνων σε 53χρονο για σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης ανιψιάς του

Ρόδος: Αντιμέτωποι και πάλι με τα ισόβια οι δολοφόνοι του εργολάβου Τοπάλυ – Έφεση της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κω

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις