Κύκλωμα νόθευσης καυσίμων και ποτών: Στην φυλακή ο φερόμενος αρχηγός και άλλοι τρεις κατηγορούμενοι

καυσίμων

Προφυλακιστέα κρίθηκαν μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια, τέσσερα άτομα, αντιμέτωπα με βαριές κατηγορίες ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης με δράση στη νοθεία καυσίμων και ποτών.

Ενώπιον της δικαστικής λειτουργού απολογήθηκαν συνολικά 12 κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν ως μέλη της οργάνωσης, ενώ την Τρίτη θα οδηγηθούν στα δικαστήρια για να απολογηθούν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Μεταξύ αυτών που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι είναι και ο 62χρονος, που του αποδίδεται ρόλος αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος φέρεται να αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται.

Οκτώ κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα εργαζόμενη σε πρατήριο καυσίμων, γνωστή από τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικό παιχνίδι, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, τα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούνταν στη συστηματική εισαγωγή από τη Βουλγαρία, χημικών προϊόντων με σκοπό τη νοθεία καυσίμων και αιθυλικής αλκοόλης, χωρίς την καταβολή φόρων και δασμών.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην δικογραφία, εκμεταλλευόμενοι τη νόμιμη λειτουργία εταιρείας απολυμαντικών, λειτουργούσαν και παράνομο εργοστάσιο παρασκευής χημικών διαλυτών κατάλληλων για νόθευση καυσίμων. Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, η ζημιά από την δράση της οργάνωσης ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ, από διαφυγόντες φόρους και δασμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης στην εκδήλωση του ΙΣΘ κατά της βίας σε γιατρούς και υγειονομικούς

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 19 χρόνων σε 53χρονο για σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης ανιψιάς του

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις