Ο Σειραγάκης και ο Ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ

Σειραγάκης

Σάλος έχει προκληθεί από την αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων. Όπως προκύπτει ο εν λόγω κατηγορούμενος ευεργετήθηκε από την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα που έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω κατάδικος καταδικάστηκε το 2011 σε 401 έτη κάθειρξης με εκτιτέα τα 25 ήτοι το ανώτατο όριο πρόσκαιρης κάθειρξης. Με το Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ (ν4619/2019) το ανώτατο όριο πρόσκαιρης κάθειρξης περιορίστηκε από τα 25 έτη στα 20.

Με βάσει αυτό λοιπόν αποφυλακίστηκε αφού πρώτα θεμελίωσε δικαίωμα με τη συμπλήρωση 1/3 πραγματικής έκτισης που ήταν η ευμενέστερη ισχύουσα διάταξη του άρθρου 105Β ΠΚ (απόλυση υπό τον όρο της ανάκλησης) με βάσει το 2 ΠΚ στο χρόνο τέλεσης της πράξης ήτοι 6,66 έτη πραγματικής έκτισης.

Με βάσει τις μεταγενέστερες τροποποιήσεις του ΠΚ με το Ν.4855/2021 θα θεμελίωνε δικαίωμα υφ’ όρον απόλυσης στα 3/5 αντί των 2/5 που προέβλεπε ο ΠΚ του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εισαγγελία του ΑΠ: Να αυξηθεί η επιτήρηση της 12χρονης ζητεί η αντεισαγγελέας ανηλίκων

Αποφυλακίστηκε ο παιδοβιαστής Ν. Σειραγάκης – Είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, που έγιναν 220, θα εξέτιε 20…

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις