Ο δικηγόρος του προπονητή τένις στο dikastikoreportaz.gr: “Έκανε λάθος ,το αναγνωρίζει αλλά είναι πλημμεληματική πράξη” (ηχητικό)

Αίτημα για συμπληρωματική εξέταση της ανήλικης, που κατήγγειλε με τους γονείς της τον προπονητή τένις, θα καταθέσει στις Aρχές ο δικηγόρος του Χριστόδουλος Φίλιας.

Ο 35χρονος , με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στις φυλακές. Στην απολογία του υποστήριξε ότι με την μια από της δυο κοπέλες, οι καταγγελίες των οποίων έγιναν στο τμήμα ανήλικων, είχαν επίσημη σχέση.

Ρεπορτάζ: Νίκος Νικολετάκης

«Από το 2017 έως και τον Μάιο του 2021, από όταν δηλαδή ήταν 16 ετών έως και τα 21, είχαμε επίσημο δεσμό, συγκατοικούσαμε. Είναι και εκείνη καθηγήτρια τένις», φέρεται να υποστήριξε στον ανακριτή.

Όπως είπε, τον Μάιο του 2021, αποκάλυψε στην 21χρονη ότι είχε ερωτικό δεσμό με μια ανήλικη -14 ετών- κάτι το οποίο είχε μετανιώσει. Αυτός φέρεται να ήταν και ο λόγος που διέκοψαν, σύμφωνα με τον 34χρονο την «σχέση» τους. Η 21χρονη έγινε έξαλλη ,ενημέρωσε τον πατέρα της ανήλικης και στη συνέχεια κινητοποιήθηκαν οι αρχές.

Για την μαθήτρια υποστηρίζει πως ο «δεσμός» τους κράτησε για δυο μήνες περίπου από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2021 , χρονικό διάστημα το οποίο δεν υπήρξε καθηγητής της.

Σε δήλωση του στο dikastikoreportaz.gr ο δικηγόρος του 35χρονου, Χριστόδουλος Φίλιας, ανέφερε τα εξής: «Ο κατηγορούμενος προφυλακίστηκε. Κατηγορείται για τρία κακουργήματα, τα δύο δεν υπάρχουν και η τρίτη κατηγορία είναι πλημμεληματική. Αναγνωρίζει ότι έκανε ένα λάθος προφανώς. Δεν πήγε στον ανακριτή για να αποσείσει τις ευθύνες του ,αν και θα μπορούσε γιατί η δικογραφία του έδινε κάθε δικαίωμα να πάει αρνητικός κατηγορίας. Εκείνος όμως εμφανίστηκε μετανιωμένος. Παραδέχθηκε ότι είχε σύντομο ερωτικό δεσμό ,με την ανήλικη η οποία ήταν τότε 14 ετών ,από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο του 21. Η κοπέλα ενώ στον παιδοψυχίατρο που είχε πάει και είχε εξεταστεί δεν το είχε παραδεχθεί ,στη συνέχεια όταν ενημερώθηκε ότι αυτή είναι η πρόθεση του κατηγορουμένου έστειλε και εκείνη βεβαίωση στον ανακριτή ,ότι αποδεχόταν εκείνη τη σχέση και ότι έγινε με τη συγκατάθεση της”.  Ο κ. Φίλιας τόνισε ότι η σχέση αυτή έγινε όταν η μαθήτρια όταν η μαθήτρια δεν ήταν 13 ετών , ούτε κατά το χρόνο που αυτή ήταν μαθήτριά του στο τένις. “Είχε διακόψει από το σύλλογο , από τον Ιούλιο του 2020 ,ενώ η σχέση άρχισε τον Μάρτιο του 21. Αυτή είναι η υπερασπιστική γραμμή για την κοπέλα ,ότι η ερωτική συνεύρεση ήταν με τη συγκατάθεσή της κατά το χρόνο που ήταν 14 ετών.  Είναι πλημμέλημα και όχι κακούργημα ,επισήμανε”.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα καταδίκη για τον «εμμονικό ταξιτζή»- Τι καταγγέλλουν τα θύματα του (φωτό – βίντεο ντοκουμέντα)

Καταδίκη για τη δολοφονία που είχε γίνει τον Μάϊο του 2005 στη Σούρπη Αλμυρού


Αναφερόμενος στην άλλη καταγγέλλουσα είπε ότι : “Ήταν μία κοπέλα με την οποία είχε επίσημα δεσμό από το 2017 έως το 2021 ,από ηλικίας 17 έως 21 ετών. ήταν καθηγήτρια του τένις ,εκείνη την περίοδο που χώρισαν τον Μάιο του 21 στον ίδιο σύλλογο. Όταν ο προπονητής πλέον διέκοψε τις σχέσεις του με την ανήλικη και της ανήγγειλε το γεγονός γιατί ήθελε να νιώσει καλά με τον εαυτό του και “να ανοίξει νέα σελίδα”, προφανώς εκείνη το είδε πάρα πολύ άσχημα, όπως θα το έβλεπε κάθε γυναίκα ,ενημέρωσε τον πατέρα της ανήλικης και έτσι ξεκίνησε η διαδικασία. Κατήγγειλε εκείνη ότι είχαν σχέση μαζί ούσα ανήλικη τότε , τέσσερα χρόνια μετά από όταν την είχαν συνάψει”.

Όπως μας είπε θα ζητήσουν επίσημα να επανεξεταστεί η 14χρονη από τον παιδοψυχίατρο ώστε να το καταθέσει”με βάση το μήνυμα που έστειλε η ανήλικη στον ανακριτή ,στο οποίο αποδέχεται ότι η πράξη συνέβη όταν δεν ήταν μαθήτριά του και σε ηλικία 14 ετών ,άρα είναι πλημμέλημα. Θα ζητηθεί να γίνει σώμα της δικογραφίας. Όσον αφορά τα υπόλοιπα ,τα αρνούμαστε κατά γράμμα και θα κάνουμε προσφυγή εναντίον του εντάλματος τις επόμενες 10 μέρες. Η άποψή μας είναι ότι πρόκειται για μία ανήθικη μεν πράξη ,δεν είπαμε ότι αυτό που συνέβη είναι σωστό και ηθικό, ωστόσο είναι πλημμέλημα για τα μάτια του νόμου και άρα δεν έπρεπε να είναι προφυλακισμένος ” ανάφερε ο κ.Φίλιας. Ο ίδιος επισήμανε ότι “ούτε ο πατέρας της ανήλικης στην κατάθεση του δηλώνει με βεβαιότητα ότι έχει συμβεί το οτιδήποτε και διατηρεί τις αμφιβολίες του. Η κοπέλα αρνήθηκε στον παιδοψυχίατρο ότι συνέβη κάτι και αν δεν εμφανιζόταν ο εντολέας μου ,να το αποδεχθεί δεν υπήρχαν στοιχεία ,αλλά όταν είσαι μετανιωμένος και έχεις αντιληφθεί το λάθος σου ,οφείλεις να το κάνεις” τόνισε.

ου.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις