Νέο Θρίλερ: Πώς και γιατί ο ποινικολόγος (με το βαρύ χέρι) αναγνώρισε τον εαυτό του…

Γιαννοπούλου

Τη ρήση του θυμόσοφου λαού «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» εφάρμοσε ο γνωστός ποινικολόγος, ο οποίος έχει καταγγελθεί από τη 43χρονη δικηγόρο Αγγελική Γιαννοπούλου για ξυλοδαρμό.

Της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΧΡΥΣΙΚΑΚΗ


Οι μηνύσεις για κακουργηματική παραβίαση προσωπικών δεδομένων (!), η σύλληψη της Αγγελικής Γιαννοπούλου και μια δίωξη που θα συζητηθεί…
• Το… οργανωμένο σχέδιο, οι ανταγωνιστές δικηγόροι που κρύβονται από πίσω, τα επίμαχα sms και η απάντηση της 43χρονης δικηγόρου


Το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης η συλλειτουργός της Δικαιοσύνης αφέθηκε ελεύθερη, μετά την απολογία της στην 22η τακτική ανακρίτρια. Δύο ημέρες νωρίτερα η Εισαγγελία της είχε ασκήσει δίωξη (κατόπιν μήνυσης του ποινικολόγου) για κακουργηματική παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, εξαιτίας των μηνυμάτων (για μαύρα εσώρουχα, κ.τ.λ.) που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Ανοιχτές Υποθέσεις».

Η Γιαννοπούλου παρότι δικηγόρος συνελήφθη με συνοπτικές διαδικασίες το πρωί του περασμένου Σαββάτου κατόπιν της μήνυσης του φερόμενου εξουσιαστή και κακοποιητή της, όπως ισχυρίζεται η ίδια. Η δίωξη που της ασκήθηκε προκαλεί πολλά ερωτήματα στον νομικό κόσμο της χώρας, καθώς το φερόμενο αδίκημα αμφισβητείται ότι τελέστηκε. Στην απολογία της υποστήριξε ότι όλα έγιναν με σκοπό να αποδομηθεί, έτι περαιτέρω, στην επικείμενη δικαστική μάχη για το θέμα του ξυλοδαρμού. Στις μηνήσεις του αλλά και στο υπόμνημα που αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» ο ποινικολόγος ισχυρίζεται ότι ενδεχομένως πίσω από τη Γιαννοπούλου υπάρχουν πρόσωπα, αντίζηλοί του δικηγόροι, οι οποίοι την παρακίνησαν να τον διασύρει, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί από τη θέση που είχε στην Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων.

Γι’ αυτό ζήτησε την κατάσχεση του τηλεφώνου της Γιαννοπούλου και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της από τον Σεπτέμβριο του 2023. Πρόσωπα του περιβάλλοντός του πάντως έλεγαν ότι η συγκεκριμένη απαίτηση δεν έγινε μόνο με ιδία βούληση, αλλά με την καθοδήγηση ενός άλλου δικηγόρου ο οποίος σε παρελθόντα χρόνο είχε αποπειραθεί (σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά της δίκης) να χειροδικήσει μέσα σε ακροατήριο σε βάρος της Γιαννοπούλου επειδή νόμιζε ότι τον μαγνητοσκοπούσε! Η συγκεκριμένη υπόθεση ερευνάται ήδη πειθαρχικά από τον ΔΣΑ. Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό ότι την Πέμπτη 28 Ιουνίου προβλήθηκαν στην εκπομπή «Ανοιχτές Υποθέσεις» μηνύματα σεξουαλικού και όχι μόνο χαρακτήρα που αποδεικνύουν τη διαπροσωπική και την επαγγελματική σχέση που διατηρούσε ο 70χρονος ποινικολόγος με τη 43χρονη Αγγελική Γιαννοπούλου, γεγονός που ο ίδιος ο ποινικολόγος, μέσω δηλώσεών του, αλλά και η σύζυγός του, μέσω του δικηγόρου της, επιχείρησαν να απομειώσουν.

Η απολογία

Η 43χρονη δικηγόρος εμφανίστηκε την Τρίτη 2 Ιουλίου ενώπιον της 22ης ανακρίτριας, όπου και απολογήθηκε για την κατηγορία που της αποδόθηκε για παραβίαση προσωπικών δεδομένων κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του πασίγνωστου ποινικολόγου, τον οποίο έχει καταγγείλει για ξυλοδαρμό.
Η Αγγελική Γιαννοπούλου παρουσία του δικηγόρου της Ηλία Σιδέρη κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα στην 22η ανακρίτρια υποστηρίζοντας πως δεν προκλήθηκε καμία ουσιαστική βλάβη στον 70χρονο, καθώς από αυτά τα μηνύματα δεν μπορούσε να ταυτοποιηθεί. Επίσης δήλωσε έκπληκτη για τον χαρακτηρισμό του όποιου αδικήματος ως κακουργήματος, αφού δεν υπήρξε περιουσιακή βλάβη του ποινικολόγου άνω των 120.000 ευρώ!
Συγκεκριμένα, η ανακρίτρια επέμεινε ως προς αυτό το σκέλος. Της πρόκλησης σε αυτόν της οιασδήποτε βλάβης, επαγγελματικής ή προσωπικής. Η 43χρονη απάντησε σθεναρά ότι ουδέποτε προκλήθηκε στον 70χρονο ποινικολόγο η οποιαδήποτε βλάβη, τονίζοντας πως ουδέποτε ανέφερε το όνομα του ή κατ’ ελάχιστον τον «φωτογράφισε».

Στο απολογητικό της υπόμνημα αναφέρει μεταξύ άλλων πως με τον μηνυτή είχαν μια ολιγόμηνη ερωτική σχέση και επαγγελματική συνεργασία, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στην καταγγελία που έκανε σε βάρος του για εξύβριση και ξυλοδαρμό.

Γιαννοπούλου

«Με τον μηνυτή είχαμε μια σύντομη ερωτική σχέση, διάρκειας περίπου 2 μηνών, από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 2024. Την 28.4.2024 ο μηνυτής μεταξύ άλλων με χτύπησε και την ίδια μέρα αρμοδίως κατέθεσα έγκληση εις βάρος του και την επόμενη μέρα εξετάσθηκα από ιατροδικαστή. Ο ίδιος κατέθεσε εναντίον μου έγκληση μετά από παρέλευση περίπου μισού μήνα, και μόνον όταν είχε ήδη πληροφορηθεί τη δική μου έγκληση».

«Κατασκευασμένη αποδόμηση της προσωπικότητάς μου»

Στην επί σκοπού επιχειρούμενη αποδόμηση της προσωπικότητάς της, προκειμένου να καταπέσει η καταγγελία της, αποδίδει η Αγγελική Γιαννοπούλου την αντίδραση του 70χρονου ποινικολόγου και των οικείων του, ενώ σε άλλο σημείο της απολογίας της κάνει λόγο για άλλη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τα ΜΜΕ και που σαφώς διαδραμάτισε ρόλο στο να λάβει δημοσιογραφική έκταση και η δική της περίπτωση ξυλοδαρμού.

«Πριν από λίγες ημέρες και (πιθανολογώ) με αφορμή άλλη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, έτερου ζεύγους δικηγόρων, και η δική μου υπόθεση απασχόλησε τη δημοσιότητα, χωρίς εγώ να το επιδιώξω. Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, πλήθος προσώπων, οικείων του μηνυτή και φυσικά ο ίδιος, εκκίνησαν μια διαδικασία προκειμένου να παρουσιαστώ ως αναξιόπιστη, ψυχικά ασθενής, ότι καταθέτω αναλήθειες και γενικώς ότι δεν μπορεί η δική μου καταγγελία να έχει την ίδια βαρύτητα με την έτερη υπόθεση που απασχόλησε τα ΜΜΕ. Έτσι εκδόθηκαν δελτία Τύπου που βρίθουν ψεμάτων, παρουσιάστηκαν σε εκπομπές μηνύματα που έχω ανταλλάξει με άλλο πρόσωπο -δηλαδή έπραξαν αυτό που με καταγγέλλουν αυτή τη στιγμή ότι έχω διαπράξει- και με πληροφορίες “δημοσιογραφικές” επιχειρήθηκε να κατασκευασθεί μια εικόνα, με μοναδικό σκοπό την αποδόμηση της προσωπικότητάς μου, ώστε στο επερχόμενο δικαστήριο, όπου ο μηνυτής μου θα είναι κατηγορούμενος και εγώ υποστηρίζουσα την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας, να φανώ αναξιόπιστη.

«Χίλιοι 70χρονοι ποινικολόγοι»

Επιπροσθέτως, σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική εκπομπή «Ανοιχτές Υποθέσεις» του Πέτρου Κουσουλού, η 43χρονη δικηγόρος – θύμα ξυλοδαρμού από τον 70χρονο γνωστό ποινικολόγο θέτει το ερώτημα πώς αναγνώρισε ο τελευταίος τον εαυτό του, εφόσον δεν έγινε καμία αναφορά στο όνομά του, ούτε τον «φωτογράφισε» ως προς το επαγγελματικό και κοινωνικό προφίλ του. Όπως τονίζει, ο μόνος λόγος που εμφανίστηκε η ίδια στην εκπομπή, στις 28 Ιουνίου, ήταν για να σταματήσει η λασπολογία σε βάρος της από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και να περισώσει όση αξιοπρέπεια της είχε απομείνει, μετά και τον ανηλεή πόλεμο χαρακτήρα που δεχόταν δημοσίως, ενώ επικαλείται πως ουδέποτε αποκάλυψε την ταυτότητα του 70χρονου ποινικολόγου.

«Φερόμενη γενεσιουργός αιτία της ασκηθείσας δίωξης είναι η εμφάνισή μου στην εκπομπή του OPEN “Ανοιχτές Υποθέσεις”, της 28.6.2024, η οποία έλαβε χώρα ως εύλογη αντίδρασή μου και προς προάσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων μου στην κατασυκοφάντησή και στον διασυρμό μου, η οποία είχε λάβει χώρα σε προγενέστερο χρονικό σημείο με αφορμή μήνυση, την οποία είχα καταθέσει από τον Απρίλιο του 2024 κατά του μηνυτή για σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή βία και την οποία ουδέποτε δημοσιοποίησα, εν αντιθέσει με τον μηνυτή, ο οποίος από μόνος του ΠΡΩΤΟΣ εξέδωσε δελτίο Τύπου, προκαλώντας από μόνος του δημοσιότητα για ένα θέμα το οποίο εγώ ουδέποτε είχα δημοσιοποιήσει, αλλά αντιθέτως είχα κινηθεί εξαρχής απολύτως θεσμικά, υποβάλλοντας μήνυση για σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή βία στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα.

Σύμφωνα, δε, με το σχέδιο του κατηγορητηρίου, η φερόμενη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων δήθεν απορρέει από τη γνωστοποίηση μηνυμάτων που αντάλλαξα με τον μηνυτή, στην ως άνω εκπομπή, μηνύματα τα οποία ωστόσο δεν είναι στο ελάχιστο ταυτοποιήσιμα, καθώς δεν προκύπτει ούτε ο αποστολέας τους, ο οποίος είναι ο μηνυτής, ως ο ίδιος αποκάλυψε μέσα από την υποβληθείσα στις 29.6.2024 μήνυσή του, καθώς δεν γνωστοποιήθηκε ούτε το όνομά του, ούτε η φωτογραφία του, ούτε οποιοδήποτε στοιχείο προσδιοριστικό της ταυτότητάς του. Την ανωνυμία δε αυτήν, η οποία καταργεί τον πυρήνα της έννοιας του προσωπικού δεδομένου κατά τον Ν. 4624/2019 και τον Κανονισμό 679/2016, φρόντισε να άρει ο μηνυτής υποβάλλοντας την παρούσα μήνυση.

Σε κανένα απολύτως σημείο της επίμαχης τηλεοπτικής εκπομπής δεν παρουσιάστηκε, ούτε ‘‘φωτογραφήθηκε’’, ούτε θα μπορούσε να συνδεθεί το πρόσωπο του εγκαλούντος με όλα όσα παρουσιάσθηκαν. Κανείς απολύτως από το κοινό ή οποιοσδήποτε τρίτος δεν θα μπορούσε να συνδέσει το “εβδομηντάχρονος ποινικολόγος” με τον μηνυτή μου. Υπάρχουν τουλάχιστον χίλιοι εβδομηντάχρονοι ποινικολόγοι στην Αθήνα, δηλαδή σχεδόν αόριστος αριθμός προσώπων που με κανέναν τρόπο δεν θα μπορούσε ο τηλεθεατής να συνδέσει το πρόσωπο του μηνυτή με τον αναφερόμενο στην εκπομπή.

Στην υπό κρίσην υπόθεση κανένα δόλο δεν είχα, όχι μόνο να παρουσιάσω προσωπικά δεδομένα, που εντέλει δεν παρουσίασα, αλλά και κανένα δόλο εκδίκησης δεν είχα, αφού αυτό έγινε μετά τη συστηματική συκοφάντησή μου. Άλλωστε, αν είχα δόλο να εκδικηθώ τον μηνυτή, γιατί να το κάνω την 28.6 και όχι 2 μήνες νωρίτερα, οπότε και εγκλημάτησε εις βάρος μου; Ο ίδιος ο μηνυτής σε άλλα σημεία αναγνωρίζει τα μηνύματα που μου απέστειλε και σε άλλα όχι. Γιατί λοιπόν κατηγορούμαι, για γεγονότα που ακόμα ούτε ο ίδιος δεν είναι σίγουρος;».

«Πρώτα με ευχαρίστησε και μετά με μήνυσε»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην απολογία της η κ. Γιαννοπούλου έκανε λόγο για μήνυση με χαρακτήρα εκφοβισμού και σκοπό την αποδόμηση προσωπικότητας στο πλαίσιο της σοβαρότατης καταγγελίας που έκανε στις 28 Απριλίου 2024 για ξυλοδαρμό. Σημειώνεται ότι την ίδια κιόλας ημέρα η 43χρονη δικηγόρος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του ποινικολόγου, ενώ την επόμενη ημέρα εξετάστηκε από κρατικό ιατροδικαστή, ο οποίος πιστοποίησε τα τραύματα που δέχτηκε.

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι, σύμφωνα με τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα, μόλις δύο ημέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε η Αγγελική Γιαννοπούλου από τον 70χρονο ποινικολόγο, εκείνος επικοινώνησε μαζί της και μάλιστα της πρόσφερε και «υπόθεση». Η μεταξύ τους συνομιλία, δε, διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα. Γεγονός που εγείρει ερωτήματα για τη στάση του 70χρονου ποινικολόγου πριν και μετά τη δημοσιοποίηση του ξυλοδαρμού.

Το πλέον παράδοξο είναι ότι μετά τις ευχαριστίες ο ποινικολόγος προσήλθε στις 13 Μαΐου και κατέθεσε μήνυση σε βάρος της καταγγέλλουσας κατηγορώντας την ότι εκείνη τον χτύπησε, αφού πρώτα του ζήτησε να χωρίσει τη γυναίκα του.

«Σκοπός της η εκδίκηση»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μήνυση που υπέβαλε ο 70χρονος ποινικολόγος το περασμένο Σάββατο στις 30 Ιουνίου, που στάθηκε αιτία να προσαχθεί και να κρατηθεί η 43χρονη δικηγόρος – θύμα ξυλοδαρμού, Αγγελική Γιαννοπούλου.

Συγκεκριμένα, ο 70χρονος ποινικολόγος αναφέρει:

«Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης/6/2Ο24, στην εκπομπή ‘‘Ανοιχτές Υποθέσεις’’, η οποία προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ, με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό, εμφανίστηκε ως καλεσμένη και ‘‘καταγγέλλουσα’’ η εγκαλούμενη.

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής, μεταξύ άλλων, προβλήθηκαν και αναγνώσθηκαν τηλεφωνικά μηνύματα (τύπου sms), που έχω ανταλλάξει με την εγκαλούμενη προ 2,5- 3 μηνών, τα οποία σαφώς είναι μηνύματα ευαίσθητου προσωπικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα προβλήθηκε μήνυμα με περιεχόμενο ‘‘βάλε τα σέξι εσώρουχά σου’’ και άλλα μηνύματα μεταξύ μας, τα οποία κυρίως απέστειλε η εγκαλούμενη κι εγώ απαντούσα με οκ, τα οποία παρότι δεν εμπίπτουν σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα παραμένουν προσωπικά δεδομένα, αφορώντας σε δικαστήρια τα οποία παρακολουθούσε η εγκαλούμενη συνοδεύοντάς με, καθόσον είχε απολυθεί από την εργασία της μετά από πρόβλημα που είχε προκαλέσει στο ακροατήριο δικαστηρίου με αντίδικο δικηγόρο.

Η εγκαλούμενη είχε άπλετο χρόνο και ελάχιστες φορές προσήλθε μαζί μου σε δικαστήρια να παρακολουθήσει, αποστέλλοντάς μου πληθώρα μηνυμάτων. Συνολικά, τα μηνύματα ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και τα λοιπά, που και αυτά εμπίπτουν στα προσωπικά μου δεδομένα, τηλεφωνική επικοινωνία μέσω μηνυμάτων με την εγκαλούμενη, εμφανίστηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή πανελλήνιας εμβέλειας χωρίς τη συναίνεσή μου. Η εγκαλούμενη εμφορείται από εκδικητικό μένος εναντίον μου, καθώς δεν ενέσκηψα στους σκοπούς της να χωρίσω τη σύζυγό μου κι έδωσε τα μηνύματα
αυτά στη δημοσιότητα προκειμένου να μου προκαλέσει βλάβη στην τιμή και την υπόληψή μου, να διακωμωδήσει την προσωπικότητά μου. Τα χαρακτηριστικά των ενεργειών της ενέχουν στοιχεία δολοφονίας χαρακτήρα, γεγονός που διασκέδασε όλως ιδιαιτέρως στην ως άνω εκπομπή, καθιστώντας το εμφανές στους παρευρισκόμενους και συνδιαλεγόμενους μαζί της.

========================================================

«Ήθελε να χωρίσω και με απειλούσε με μηνύματα»

Στην επιθυμία της 43χρονης δικηγόρου να χωρίσει από τη σύζυγό του αποδίδει ο 70χρονος ποινικολόγος την εμφάνιση της πρώτης στην τηλεοπτική εκπομπή «Ανοιχτές Υποθέσεις» του Πέτρου Κουσουλού, ενώ παραδέχεται τις σεξουαλικές συνευρέσεις την ίδια στιγμή που αρνείται ότι υπήρξαν σύντροφοι…

«Στην πράξη της αυτή ξεκάθαρα προέβη για να με βλάψει, καθόσον η εκπομπή μεταδόθηκε σε πανελλήνια εμβέλεια, επεδείχθησαν φωτογραφίες μου με κάποια παζλ στο πρόσωπο, στις οποίες ήμουν ευδιάκριτος, κι επί μία συνεχή εβδομάδα προσπαθούσε να με συκοφαντήσει σε όλα τα ΜΜΕ, για να με εκδικηθεί επειδή δεν προσχώρησα στην παράλογη απαίτησή της να χωρίσω τη σύζυγό μου για να την παντρευτώ.

Εξάλλου πολλάκις μου το είχε πει, με απειλούσε συχνά ότι αν δεν κάνω τα χατίρια της θα στείλει τα μηνύματά μας στη σύζυγό μου, και ότι αν δεν τη χωρίσω θα με καταστρέψει κι ο θάνατος θα επισκεφθεί το σπίτι μου.

Εντέλει στις 28.4.2024, οπότε της ανακοίνωσα ότι δεν θα χωρίσω με τη σύζυγό μου κι ότι η προσωπική μου κατάσταση είναι δεδομένη, καθώς έχω σύζυγο και 2 ενήλικα παιδιά που σπουδάζουν, εξεμάνη και για να με εκδικηθεί εκτός του ότι παρίστανε τη δαρμένη και με κατήγγειλε στο τμήμα ενδοοικογενειακής βίας Πειραιά (ενώ ουδέποτε υπήρξαμε σύντροφοι ή είχαμε κάτι παραπάνω από μερικές σεξουαλικές συνευρέσεις, αρνούμενη να πάει σε νοσοκομείο να καταγραφεί η άριστη κατάστασή της), προχώρησε στην ανήθικη και κακουργηματικά παράνομη ενέργεια να αποστείλει σειρά ερωτικών μηνυμάτων μεταξύ εμού και της ιδίας στη σύζυγό μου, για να καταφέρει αυτό που δεν πέτυχε με τη συναίνεσή μου, να χωρίσω και να με καταστρέψει γενικότερα.

Ήδη έχει καταφέρει να συζητείται το όνομά μου για ζητήματα προσωπικά, ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, για τα οποία δεν είχα ποτέ δώσει δικαιώματα στο παρελθόν, πλήττοντας την επαγγελματική, επιστημονική και οικογενειακή μου υπόσταση και κατάσταση.

Είναι, δε, προφανές ότι επιλέγει ποια μηνύματα θα δώσει πού και τα διακινεί ώστε να μου προκαλέσει κάθε φορά τη μεγαλύτερη δυνατή βλάβη, να με καταστήσει αντικείμενο ελαφρών συζητήσεων και να υποστώ ανεπανόρθωτη ηθική βλάβη. Εγώ δεν έχω διατηρήσει τα μηνύματα αυτά, τα οποία εξαρχής δεν με ενδιέφεραν και ανταλλάσσονταν στο πλαίσιο της σεξουαλικής συνεύρεσης. Τίποτα παραπάνω. Κατά συνέπεια δεν μπορώ καν να ελέγξω αν η συνέχεια των μηνυμάτων είναι αυτή που δημοσίευσε, και αν όλα τα μηνύματα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

«Θα σε καταστρέψω – Έρωτά μου αγιάτρευτε»

Τον φόβο του ότι η 43χρονη – θύμα ξυλοδαρμού από τον ίδιο θα εντείνει τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις και θα κάνει πράξη τις απειλές της εκφράζει ο 70χρονος ποινικολόγος στη μήνυσή του, επικαλούμενος την περίπτωση καθηγητή Ορθοπεδικής με τον οποίο η Αγγελική Γιαννοπούλου είχε αντιδικία.
«Είναι επείγουσα η κατάσταση και απαιτούνται μέτρα προστασίας μου, διότι είναι εμφανές ότι η εγκαλούμενη υλοποιεί την απειλή καταστροφής μου και δολοφονίας χαρακτήρα μου. Ενέχεται ο κίνδυνος, μετά την πρώτη τηλεοπτική της εμφάνιση, να κληθεί κι από άλλες τηλεοπτικές εκπομπές, στις οποίες να επαναλάβει όσα ανωτέρω καταγγέλλω. Άλλωστε η εγκαλούμενη έχει επαναλάβει τέτοιες συμπεριφορές πολλάκις εναντίον επιφανών πολιτών αυτής της χώρας, αλλά και όποιου εκείνη θεωρεί ότι πρέπει να τον εκδικηθεί. Συγκεκριμένα υπάρχει αμετάκλητη απόφαση του πολιτικού εφετείου Αθηνών, που δικαιώνει πλήρως καθηγητή ορθοπεδικής ιατρικής για ίδια επίθεση, όπως εναντίον μου.

Η εγκαλουμένη τρέφεται από την καταδιωκτική της μανία εις βάρος μου και ακόμα χειρότερα εις βάρος της συζύγου μου, προκειμένου να πλήξει την τιμή και την υπόληψή μου, υλοποιώντας την έκφραση ‘‘θα σε καταστρέψω’’ που μου είχε πει επανειλημμένως, την ημέρα που της εξήγησα ότι δεν γίνεται να ξανασυναντηθούμε.

Εις επίρρωσιν του σκοπού βλάβης μου σας αναφέρω ότι λίγο πριν την προβολή της εκπομπής προέβη σε επαναλαμβανόμενες δημοσιεύσεις στις οποίες γράφει ‘‘Κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους απόψε’’, ενώ μετά την εκπομπή δημοσίευσε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook με το όνομά της ‘‘Για κακή σου τύχη, κύριε ποινικολόγε, έχω αποδείξεις για όλα’’, αποδεικνύοντας ότι έχει σκοπό να δημοσιεύσει κι άλλες λεπτομέρειες των σεξουαλικών συνευρέσεών μας και των συνθηκών αυτών, ή η δημοσίευση ‘‘Θάρρος είναι η αψήφηση του φόβου, όχι η απουσία του’’, αναρτήσεις τις οποίες μου αποστέλλουν κοινοί διαδικτυακοί μας φίλοι και μου προκαλούν φόβο για τη συνέχεια. Όπως, επίσης, δημοσίευσε το τραγούδι «έρωτά μου αγιάτρευτε», με σχόλιο κάποιοι μου λένε να ζήσω τον έρωτά μου, και απαντά σε σχόλιο διαδικτυακής της φίλης, «εγώ να τον ζήσω τον έρωτά μου, αυτός όμως είναι ετοιμοθάνατος», καθιστώντας ξεκάθαρο ότι αποσκοπεί ακόμα και στη φυσική μου εξόντωση, στον θάνατό μου».

«Καταδιώκει τη σύζυγό μου»

Την περασμένη Δευτέρα 1η Ιουλίου ο 70χρονος ποινικολόγος επανέρχεται υποβάλλοντας συμπληρωματικό της μηνύσεως του υπόμνημα στην ανακρίτρια του 28ου Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, στο οποίο κάνει λόγο για την προ ενός μηνός επίθεση της 43χρονης Αγγελικής Γιαννοπούλου σε κλειστή ομάδα των ασκούμενων και νέων δικηγόρων ΕΑΝΔΑ (Ένωση Ασκούμενων & Νέων Δικηγόρων Αθηνών).

«Ακόμα χειρότερα όμως, το όνομά μου, από την αρχή της καταγγελίας της δήθεν δαρμένης, είχε εκτεθεί μαζί με τη φωτογραφία μου, δυστυχώς και με τη φωτογραφία της συζύγου μου, στο ευρύ κοινό, μέσω εφημερίδας και διαφόρων ιστοσελίδων και Twitter. Μάλιστα τούτο καθίσταται αναντίρρητα προφανές όταν κάποιος χτυπήσει στο Google ‘‘καταγγελία σε βάρος πασίγνωστου ποινικολόγου’’, οπότε ξεπηδούν στα περιεχόμενα τα λήμματα ‘‘… ποινικολόγος’’, ‘‘… ηλικία’’, ‘‘σύζυγος …’’, μην αφήνοντας καμία αμφιβολία για το εμπλεκόμενο πρόσωπο, ακόμα και πριν η κατηγορούμενη εκτεθεί με το πρόσωπο και το ονοματεπώνυμό της στην επίμαχη εκπομπή του ΟΡΕΝ.

Επομένως η ταυτοποίησή μου ήταν πλήρης, ακόμα κι αν προβάλλονταν οι φωτογραφίες μου με τα δήθεν πίξελ στην εκπομπή, οι οποίες απλώς επιβεβαίωσαν αυτό που όλοι γνώριζαν και προκάλεσαν την τεράστια ηθική μου βλάβη!

Άρα το αδίκημα της παραβίασης και διάθεσης ειδικών, ευαίσθητων και απλών προσωπικών μου δεδομένων έχει τελεστεί, κατηγορούμενη ήδη από τις πρώτες ημέρες της δημοσιοποίησής της, καθώς η καταγγελία της είχε φροντίσει να διαρρεύσει τα στοιχεία μου, δηλαδή το ονοματεπώνυμό μου.
Ακόμα και στην καταγγελία της στην ΕΑΝΔΑ με είχε πλήρως ‘‘φωτογραφίσει’’ χρησιμοποιώντας και στοχοποιώντας ακόμα και τη σύζυγό μου σε όλο αυτό, παριστάνοντας την καημένη εργαζόμενη που εργαζόταν σε άθλιες συνθήκες στο γραφείο μου, επικαλούμενη την τότε υποψηφιότητα της συζύγου μου, η οποία είναι το απόλυτο θύμα σε αυτήν την υπόθεση και ο εμμονικός στόχος της κατηγορουμένης. Η προσωπική καταδίωξη της συζύγου μου, την οποία δεν γνώριζε καν η κατηγορουμένη, αποδεικνύει την ποιότητα, αλλά και την επικινδυνότητά της.

«Δύο ξένες στο ίδιο γραφείο»

Ήδη πριν την λήξη της εφήμερης σεξουαλικής μας σύνδεσης, με απειλούσε ότι θα τα πει όλα στη σύζυγό μου, εκβιάζοντάς με ψυχολογικά να μην παρίσταμαι με τη σύζυγό μου σε κοινωνικές και επιστημονικές εκδηλώσεις. Με απειλούσε ότι ‘‘θα με καταστρέψει’’ όταν δεν ενέδωσα στην απαίτησή της να χωρίσω τη σύζυγό μου και ήδη το έχει σε μεγάλο μέρος επιτύχει. Επιδιώκει τη φυσική μου εξόντωση και την ηθική μου καταστροφή. Αυτός ήταν άλλωστε ο μοναδικός λόγος για να προβάλει μηνύματα ερωτικού περιεχομένου σε μια τηλεοπτική εκπομπή πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς η σεξουαλική σχέση μεταξύ μας δεν αμφισβητήθηκε ποτέ από εμένα, αλλά μόνο από την ίδια την κατηγορουμένη στην ψεύτικη καταγγελία της στην ΕΑΝΔΑ, καθώς προκύπτει αναμφίβολα από την έγκληση που υπέβαλα εναντίον της για το θέμα της πρόκλησης σωματικών βλαβών εναντίον μου από την κατηγορουμένη.
Άρα, μοναδικός λόγος για τη σχετική δημοσιοποίηση ήταν να καταστώ κεντρικό πρόσωπο ελαφρών συζητήσεων, κουτσομπολιών και καταρρακωθεί το κύρος μου στον δικαστικό, δικηγορικό κόσμο και στο φιλοθέαμον κοινό που διψάει για τέτοιου είδους πληροφορίες και αδηφάγα κατασπαράσσει όποιον πέσει στο ολέθριο κι αυτοκαταστροφικό σφάλμα που υπέπεσα εγώ, να απιστήσω στη σύζυγό μου με πρόσωπο που είχε συγκεκριμένα σχέδια και σκοπούς ιδιοτελείς.

Κατ’ αρχάς πρέπει να σας εκθέσω ότι η κατηγορουμένη, παρότι γνώρισε μία και μοναδική φορά τη σύζυγό μου στο συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων στην Κατερίνη, την εμπλέκει με μανία, παρουσιάζοντας ότι ήταν εργαζόμενή μας, ενώ συγχρόνως ομολογεί ξεδιάντροπα ότι ποτέ δεν την έχει δει στο γραφείο, επειδή δήθεν της είχα πει να φεύγει σε ανύπαρκτες εξωτερικές εργασίες, ενώ η σύζυγός μου δεν έχει καμία απολύτως γνώση και συμμετοχή σε όσα έχουν συμβεί μεταξύ μας, αλλά ούτε στο γραφείο μας εργαζόταν».

Σε άλλο σημείο του υπομνήματός του ο 70χρονος ποινικολόγος εξιστορεί ένα περιστατικό συνάντησης των δύο κυριών σε συνέδριο, παραθέτοντας μάλιστα αρκετά «πιπεράτα» στιγμιότυπα.

«Η κατηγορουμένη κατά τη διάρκεια των σεξουαλικών μας συνευρέσεων, με περίσσιο θράσος, απαίτησε να έρθει στο συνέδριο της Ένωσης στην Κατερίνη, παρότι δεν ήθελα καθόλου αυτό να συμβεί, καθώς θα μετέβαινα με τη σύζυγό μου. Η ίδια με την απειλή ότι θα τα αποκαλύψει όλα στη σύζυγό μου απαίτησε και υποχώρησα να έρθει, δεχόμενη να κοιμηθεί στο ίδιο δωμάτιο με συνάδελφο. Στο τραπέζι του συνεδρίου κεραυνοβολήθηκα όταν την είδα να έρχεται και να κάθεται απέναντι στη σύζυγό μου, συστήνοντας εαυτήν στη σύζυγό μου ως συνεργάτιδα και παρακοιμώμενη του συναδέλφου με τον οποίον διέμεινε.

Μάλιστα στη μεταξύ τους ολιγόλεπτη συζήτηση η σύζυγός μου τη ρώτησε αν είναι παντρεμένη κι αν έχει οικογένεια, κι εκείνη της απάντησε ότι οι σχέσεις δεν εξελίσσονται πάντοτε όπως περιμένει κανείς και ότι στη σχέση της υπάρχουν εμπόδια! Η σύζυγός μου συνήγαγε ότι η κατηγορουμένη ευρισκόταν σε σχέση με τον δικηγόρο με τον οποίον κοιμόταν μαζί.

Παρά ταύτα, με καταδιωκτική μανία η κατηγορουμένη καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο διακωμωδούσε τη σύζυγό μου, σαν να είχε κάποιο ιδιαίτερο μένος και σχέση μαζί της, ενώ δεν γνωρίζονταν, εκτός από το σύντομο αυτό περιστατικό. Η σύζυγός μου υπέστη διαδικτυακό εκφοβισμό, με όλες του τις μορφές, καθώς η κατηγορουμένη εισερχόταν σε όλα τα προφίλ της στο FB και προέβαινε σε κοροϊδευτικές φατσούλες στις αναρτήσεις της, σε μέγεθος 400 αναρτήσεων σε κάθε προφίλ, άσχετα με το αντικείμενο των αναρτήσεων ή τη σοβαρότητά τους. Απλώς στη σειρά κορόιδευε όλες τις αναρτήσεις της, επιτιθέμενη και προκαλώντας ανησυχία για τη συνέχεια και την κλιμάκωση των επιθέσεών της».

========================================================

«Τα πέτρινα χρόνια» και το οργανωμένο σχέδιο

Σε άλλο σημείο ο 70χρονος ποινικολόγος, σε μια προσπάθεια να συγκινήσει τον «αναγνώστη» του, εν προκειμένω την ανακρίτρια, μιλάει για τα δύσκολα και φτωχά του χρόνια, ενώ κάνει ανοιχτά λόγο για οργανωμένο σχέδιο επαγγελματικής του εξόντωσης από ανταγωνιστές του. Για τον ξυλοδαρμό και την εξύβριση σε μια κοπέλα… ούτε λόγος.

«Υπάρχουν όμως κι άλλα γεγονότα που πρέπει να διερευνηθούν, καθώς είναι πιθανό η κατηγορουμένη να καθοδηγήθηκε από επαγγελματικούς ανταγωνιστές μου να με παγιδεύσει και να με καταστρέψει. Όσα έχτιζα επί 50 χρόνια, καθώς εργάζομαι από μικρό παιδί 13 ετών, προερχόμενος από πολύ φτωχή οικογένεια, ακόμα και σε τσιμεντάδικο εργάστηκα μικρό παιδί, πασχίζοντας να σπουδάσω και να ανέλθω οικονομικά για να τα καταστρέψει η κατηγορούμενη, αποφάσισε καταβαραθρώνοντας τη δημόσια εικόνα μου, επειδή δεν προσχώρησα στην άποψή της να χωρίσω τη σύζυγό μου.
Αλλά ακόμα και σε αυτό ήταν σαφής και ξεκάθαρη στην εκπομπή του Κουσουλού. Δεν είχε συναισθηματικά εμπλακεί μαζί μου. Είχε ‘‘πρακτικούς’’ σκοπούς και δεν μπορούσε να αναμένει το διαζύγιο, είπε λόγω της μεγάλης μου ηλικίας. Τα είχε όλα σκεφτεί και υπολογίσει η κατηγορουμένη όταν με πολιορκούσε με τηλεφωνήματα και μετά με email, παρουσιάζοντάς μου ότι απέβλεπε σε μια σοβαρή και πνευματική εκτός από σεξουαλική σχέση μεταξύ μας. Με πυροβολούσε με email, αυτά που επικαλείται τώρα για να στηρίξει την ανύπαρκτη εργασιακή μας σχέση, αναφορικά με ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή, ο πόλεμος στην Ουκρανία, επιδιώκοντας να μου παρουσιάσει ότι με θαύμαζε και τη γοήτευα, ώστε να δημιουργήσει θέματα προς συζήτηση μεταξύ μας.

Κατ’ αρχάς, η κατηγορουμένη προσήλθε και με γνώρισε κατά τη διάρκεια της ΓΣ, στις 15.9, των εκλογών της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων το φθινόπωρο του έτους 2023. Με την κατηγορουμένη γνωριστήκαμε απλώς εκείνη την ημέρα και μου έδωσε το τηλέφωνό της για να συναντηθούμε ξανά, εκφράζοντας τον θαυμασμό της και την εκτίμησή της στο πρόσωπό μου. Τον αριθμό του τηλεφώνου της τον έχασα. Η κατηγορουμένη μέχρι τα Χριστούγεννα του 2023 με βομβάρδισε με τηλεφωνήματα γεμάτα θαυμασμό, μου τηλεφώνησε άλλες 4-5 φορές, κατ’ εκτίμησιν τουλάχιστον, και όλες έχανα το τηλέφωνό της, παρότι αυτή μου ζητούσε να συναντηθούμε για καφέ και να τα πούμε. Δεν συνήθιζα να συναντώ ιδιωτικά γυναίκες. Δεν είχα κανένα ενδιαφέρον γι’ αυτήν και δεν επεδίωξα ποτέ να τη συναντήσω στο αρχικό στάδιο. Εκείνη με κυνήγησε ανηλεώς και πρέπει να διακριβωθεί αν υπήρχε κάποιο οργανωμένο σχέδιο εναντίον μου, με σκοπό την αποκαθήλωσή μου και τη δολοφονία χαρακτήρα μου, καθώς υπάρχουν σοβαρές τέτοιες υπόνοιες, καθώς εκεί οδηγούν τα γεγονότα που ακολούθησαν».

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη Πισπιρίγκου: Συνεχίζει την κατάθεση του ο παθολογοανατόμος Εμμανουήλ Αγαπητός (Συνεχής ροή)

Απολογείται σήμερα ο 36χρονος που κατηγορείται για το θάνατο 32χρονου στο Οροπέδιο Καθαρού, στη διάρκεια άσκοπων πυροβολισμών

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις