Νέα στοιχεία Καλογρίτσα καίνε τον Νίκο Παππά: “Αυτός τα οργάνωσε όλα”

Καλογρίτσας

Ρόλο οργανωτή ενός σχεδίου με φόντο τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016 που είχε ως στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού
αποδίδει στον πρώην υπουργό Νίκο Παππά ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας σε πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε χθες στον εισαγγελέα προσδίδοντας νέες διαστάσεις στην ήδη ερευνώμενη υπόθεση.

Όπως είναι γνωστό με μηνυτήρια αναφορά του ο Καλογρίτσας από τον περασμένο Ιούλιο

έχει στραφεί κατά των νόμιμων εκπροσώπων λιβανέζικης εταιρείας υποστηρίζοντας ότι η
μεταξύ τους σύμβαση ήταν εικονική και επί της ουσίας αφορούσε το θέμα των τηλεοπτικών
αδειών.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο Καλογρίτσας δεν περιορίζεται μόνο στην περιγραφή

γεγονότων που επικαλείται δείχνοντας προς την πλευρά του Νίκου Παππά αλλά για
πρώτη φορά αναφέρεται σε μία σειρά πράξεων οι οποίες όμως εκ του νόμου δεν μπορούν να διερευνηθούν από την τακτική Δικαιοσύνη καθώς τέτοιου είδους αρμοδιότητα έχει μόνο η
Βουλή Ειδικότερα υποστηρίζει ότι στο μικροσκόπιο των αρμόδιων οργάνων σε περίπτωση
που ο φάκελος φτάσει στο Κοινοβούλιο θα πρέπει να τεθούν έξι πράξεις δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων παρακώλυση συναγωνισμού παράβαση καθήκοντος ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως και παραβίαση υπηρεσιακού
απορρήτου

ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Ερευνητέες πράξεις πολιτικών προσώπων επιγράφεται το ξεχωριστό κεφάλαιο που αφιερώνει στο 18σέλιδο υπόμνημά του ο Χρήστος Καλογρίτσας στον ρόλο του Νίκου Παππά.  Ο τότε υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς είχε σημαντική και καθοριστική ανάμειξη στο εν λόγω εγκληματικό σχέδιο των εγκαλουμένων καθώς ήταν αυτός που έφερε σε επαφή όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και οργάνωσε τις κινήσεις.

Κατά συνέπεια δέον όπως ερευνηθεί η ευθύνη του ανωτέρου προσώπου αναφορικά με τα εκτιθέμενα αδικήματα προκειμένου να αναδειχθεί η πλήρης αλήθεια και να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη αναφέρει ο επιχειρηματίας στο υπόμνημά του προς τον εισαγγελικό λειτουργό.

Το σχέδιο που οργάνωσε ο Νίκος Παππάς κατά τον Χρ. Καλογρίτσα είχε ως στόχο τnv εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός
μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου τού αποδίδει ότι επιχείρησε να κατοχυρώσει μία από τις τηλεοπτικές άδειες σε πρόσωπα της επιρροής του προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα που εκπροσωπούσε.  Και επικαλούμενος τη νομοθεσία προσθέτει ότι ο Νίκος Παππάς με τις ενέργειές του αυτές έθεσε εμπόδια στον ελεύθερο ανταγωνισμό και έπληξε βαθύτατα τη διαφάνεια και την ακεραιότητα του δημόσιου διαγωνισμού μολονότι η θέση που κατείχε τη δεδομένη χρονική στιγμή καθιστούσε επιτακτική την προάσπιση των συμφερόντων των διαγωνιζομένων και τη διαφύλαξη των αρχών που διέπουν τέτοιου είδους διαγωνισμούς.

Σύμφωνα με τον Καλογρίτσα το ίδιο πολιτικό πρόσωπο ήταν εκείνο που οργάνωσε μαζί με την εταιρεία CCC τη σύσταση αφανούς εταιρείας βάζοντας άλλη εταιρεία ως μπροστάρη ενώ στην πραγματικότητα άλλοι θα ήταν οι πραγματικοί δικαιούχοι της άδειας του
καναλιού. Όταν θα ολοκληρωνόταν ο διαγωνισμός και θα αποκτούσαν την πολυπόθητη άδεια αυτός σ.σ εννοείται ο υπουργός θα είχε δικούς του ανθρώπους στο τιμόνι ενός καναλιού με όλες τις εξ αυτού του λόγου συνέπειες.

ΚΑΝΑΛΙ “ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥΣ”. Στο διά ταύτα του υπομνήματός του ο επιχειρηματίας προσθέτει πως ο τότε υπουργός κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του δεδομένου ότι αυτός ήταν ο ανώτερος υπεύθυνος της διενέργειας της διαδικασίας του διαγωνισμού παραβίασε ο ίδιος πρώτα από όλους τους όρους που τέθηκαν στην προκήρυξη.

Απώτερος σκοπός του ήταν να αποκτήσει μία τηλεοπτική άδεια έτσι ώστε να υπάρχει ένα κανάλι του χεριού τους το οποίο θα εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο μέρος του υπομνήματός του ο Καλογρίτσας αναφέρεται στην επίμαχη συναλλαγή μεταξύ της εταιρείας του και του λιβανέζικου Ομίλου CCC για να
καταδείξει ότι ανάθεση υπεργολαβίας την εταιρεία Τοξότης για έργο της CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν εικονική και πως η χρηματοδότηση στην πραγματικότητα αφορούσε τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες προκειμένου να εξυπηρετήσει την επιθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να έχει δικό της κανάλι.

Ο επιχειρηματίας ζητεί τέλος να καταθέσουν συγκεκριμένοι μάρτυρες γεγονός που σημαίνει ότι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών ο οποίος έχει στα χέρια του τη δικογραφία πριν αποφασίσει για τη διαβίβασή της στη Βουλή θα πρέπει να εξετάσει τα πρόσωπα αυτά και να καλέσει για συμπληρωματικές εξηγήσεις τους υπευθύνους της λιβανέζικης εταιρείας.

Πηγή: Τα Νέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καλογρίτσας Gate: Επιμένουν ότι τα 3 εκατ. ευρώ ήταν για κατασκευαστικό έργο οι Χούρι

Ο Καλογρίτσας «απειλεί» με νέες βόμβες στην Εξεταστική

Χρήστος Καλογρίτσας: Καταθέτει στον ανακριτή για Παππά, κανάλια και τα 3 εκατ. των Χούρι

Καλογρίτσας Gate: Deal για να θαφτεί η υπόθεση κατήγγειλε ο μάρτυρας-κλειδί

«Τρέχει» η έρευνα για το Καλογρίτσας-Gate

Καλογρίτσας-Gate: Καταθέτει ο μάρτυρας κλειδί

Ο Καλογρίτσας «δείχνει» τον White Porscha

Καλογρίτσας: To μέγα φιάσκο με τα media και τα 11.300.000€ που εξατμίστηκαν

Στην ΜΠΑΜ που κυκλοφορεί: Κωδικός White Porscha – Ο Παππάς και το «αμόλυντο ον» στο Καλογρίτσας-Gate

Καλογρίτσας-Χούρι: Η δικογραφία Κρέτσου και η διαδρομή των 3.000.000 ευρώ

Καλογρίτσας-Χούρι: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η White Porscha;

Τ. Θεοδωρικάκος: Ο κ. Καλογρίτσας κι εγώ δεν είμαστε συνέταιροι – Ο Τσίπρας στερείται στοιχειώδους υπευθυνότητας

Καλογρίτσας: Σεισμός από τις αποκαλύψεις της “ΜΠΑΜ”

Ο Καλογρίτσας, οι Χούρι και η εγγυητική των 3.000.000 ευρώ

Γιατί ο Χρήστος Καλογρίτσας αποτελεί “βόμβα” για τον ΣΥΡΙΖΑ

Καλογρίτσας: Γιατί “έδωσε” τον ΣΥΡΙΖΑ στον Λοβέρδο

Ο (χρεοκοπημένος) Καλογρίτσας έριξε στα βράχια (και) την Αριστερά

Καλογρίτσας: Η πτώχευση και τα δάνεια της Αττικής

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις