#metoo: Τι αναφέρουν οι 4 γυναίκες που έχουν μηνύσει τον Λ. Φιλίππου

Φιλίππου

Πλήρης επιβεβαίωση των αποκαλύψεων της ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ και του dikastikoreportaz σε ότι αφορά την προκαταρκτική έρευνα για τις μηνύσεις που αφορούν τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Λαμπρό Φιλίππου. Ως γνωστόν ο ηθοποιός εχει μηνυθεί από τέσσερις γυναίκες εκ των οποίων δυο υποστηρίζουν ότι ήταν ανήλικες όταν κακοποιήθηκαν σεξουαλικά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του κ. Πέτρου Πανταζή που εκπροσωπεί τις καταγγέλλουσες αναφέρει για την αποφυγή παρεξηγήσεων τα κάτωθι:

ΦιλίππουΑναφορικά με τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου των τελευταίων ημερών, που αφορούν τις μηνύσεις 4 γυναικών – εντολέων του γραφείου μας (2 εκ των οποίων ανηλίκων, κατά τον χρόνο τέλεσης των σε βάρος τους βιασμών) κατά γνωστού ηθοποιού – καλλιτέχνη, επιθυμούμε να σας πληροφορήσουμε για την, μέχρι τώρα, εξέλιξη της υπόθεσης, στο πλαίσιο που είναι εφικτό κατά τον Κώδικα Δεοντολογίας του δικηγορικού λειτουργήματος, ούτως ώστε να μην υπάρχουν παρανοήσεις:

​Α) Όλα τα θύματα, έχουν καταθέσει ενώπιον Πταισματοδίκου ήδη από τις αρχές Αυγούστου 2021, στα πλαίσια διαταχθείσης προκαταρκτικής εξέτασης. Ομοίως, έχουν καταθέσει και άλλοι 5 μάρτυρες, 3 εκ των οποίων είναι γυναίκες που υπέστησαν, από τον ίδιο μηνυόμενο, πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους. Με λίγα λόγια, έχουν επισήμως καταθέσει 7 θύματα του μηνυομένου, ενώπιον του κ. Εισαγγελέως. Κατά τα όσα γνωρίζουμε, δεν έχει ζητηθεί δικαστική συνδρομή από αρχές του εξωτερικού, με σκοπό να καταθέσουν οι παθούσες – εντολείς μας, εφόσον έχουν ήδη δώσει διασαφηνίσεις και καταθέσεις στην Ελλάδα από αρχές Αυγούστου 2021. Ούτε, βεβαίως, θα μπορούσε να ζητηθεί δικονομικώς κάτι τέτοιο, εφόσον οι καταγγέλλουσες έχουν διορίσει αντίκλητο δικηγόρο στην Ελλάδα και όλες οι παραγγελίες των Δικαστικών Αρχών γίνονται δι’ ημών.-

​Β) Mετά από αίτησή μας, που κατατέθηκε τέλη Αυγούστου 2021, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, εφαρμόζοντας το άρθρο 32 εδάφιο τελευταίο του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διέταξε την κατ` απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της ανάκρισης και εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο, λόγω της εξαιρετικής φύσεως της υπόθεσης. Η δε ανωτέρω παραγγελία του κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, διαβιβάσθηκε αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών από αρχές Οκτωβρίου 2021.-

​Γ) Οι εντολείς μας, θαρραλέες γυναίκες, με σθένος και αποφασιστικότητα αποφάσισαν να «σπάσουν τη σιωπή» και να εμπιστευθούν την Ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να βρουν ηθική δικαίωση. Δεν τις ενδιαφέρουν χρηματικές αποζημιώσεις ή οικονομικές απολαβές, άλλωστε, καμία υλική αποζημίωση δεν μπορεί να σβήσει τις εφιαλτικές μνήμες συνεχούς κακοποίησης και βίας. Θέλουν, μόνον, την τιμωρία του υπαιτίου των εγκλημάτων που υπέστησαν.

​Δ) Τέλος, προσωπικά καλώ όλες τις γυναίκες, που έχουν επικοινωνήσει μαζί μου και έχουν διηγηθεί αντίστοιχα περιστατικά σεξουαλικής βίας από τον ίδιο μηνυόμενο, να «βγουν μπροστά» και αυτές, όπως έκαναν οι 4 εντολείς μας και οι 3 μάρτυρές τους. Μόνον με θάρρος, γενναιότητα και τόλμη, οι κακοποιητές θα βρουν την τιμωρία που τους αναλογεί. Μην φοβάστε, γιατί όταν κάποιος λέει την Αλήθεια, δεν κάνει ποτέ λάθος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λάμπρος Φιλίππου: Οργισμένες οι τέσσερις γυναίκες που τον μήνυσαν για βιασμό ότι καθυστερεί η διαδικασία (βίντεο)

#metoo: Ενόχληση για την καθυστέρηση της έρευνας για τον Λ. Φιλίππου από τέσσερα φερόμενα θύματα

Καταγγελίες για 10 βιασμούς σε βάρος του ηθοποιού Λ. Φιλίππου!

Λ. Φιλίππου: Κατατέθηκε και δεύτερη μήνυση για βιασμούς (έγγραφο-ντοκουμέντο)

“Βιαστής” ανηλίκων Έλληνας σταρ στις Η.Π.Α. – Ο σκηνοθέτης – ηθοποιός Λάμπρος Φιλίππου μηνύθηκε για βιασμό – Ο ίδιος αρνείται τα πάντα

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις