Μεγάλοι ναοί, περισσότεροι πιστοί

εκκλησία

Το Γαλλικό Συμβούλιο της Επικρατείας ανοίγει το δρόμο για την αύξηση του αριθμού των πολιτών, που μπορούν να παραβρεθούν σε τόπους λατρείας, ανάλογα με τη χωρητικότητα τους.

Θέμα προς συζήτηση σε ολόκληρη την Ευρώπη, ανοίγει απόφαση του γαλλικού Συμβουλίου της Επικρατείας, που δίνει στην κυβέρνηση Μακρόν περιθώριο τριών ημερών για να αλλάξει την απόφαση της, να αλλάξει το όριο των 30 ατόμων σε θρησκευτικές τελετές.

Στο Ανώτατο Γαλλικό Δικαστήριο προσέφυγε η Διάσκεψη των Γάλλων Επισκόπων καταγγέλλοντας ότι οι περιορισμοί που έχουν τεθεί από τη γαλλική κυβέρνηση αποτελούν μέτρα «περιττά, δυσανάλογα και μεροληπτικά». Και ζητούσαν την τροποποίηση της απόφασης με την οποία επιτρέπονται μόνο 30 άτομα σε θρησκευτικές τελετές.

Με την απόφαση του το Συμβούλιο της Επικρατείας διέταξε την εκτελεστική εξουσία, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, να επανεξετάσει “εντός τριών ημερών” την κυβερνητική απόφασή της που περιορίζει σε 30 άτομα την παρουσία στις θρησκευτικές τελετές, μέτρο που ισχύει από τη πρόσφατη χαλάρωση του περιορισμού των μέτρων για τον covid-19.

Η γαλλική δικαιοσύνη θεωρεί το μέτρο ως «σοβαρή και σαφώς παράνομη επίθεση» στην ελευθερία της λατρείας και έκρινε ότι ένα τέτοιο ανώτατο όριο είναι «δυσανάλογο σε σχέση με τον στόχο της διατήρησης της δημόσιας υγείας».

Η απόφαση αυτή ήδη προβληματίζει τις ελληνικές ανεξάρτητες αρχές προστασίας των Δικαιωμάτων των πολιτών καθώς επίσης και τις δικαστικές αρχές, δεδομένου ότι η διοικητική δικαιοσύνη της χώρας μας εμφορείται από τις αρχές του Conseil d’Etat (του Γαλλικού Συμβουλίου της Επικρατείας).

Το Συμβούλιο των Επισκόπων της Γαλλίας ζήτησε να συναρτηθεί ο αριθμός των πολιτών που θα μετάσχουν σε μία θρησκευτική με την χωρητικότητας του τόπου όπου διενεργείται αυτή η τελετή.

Συγκεκριμένα ζήτησε να αυξηθεί η παρουσία σε ένα εύρος του 30% της συνολικής χωρητικότητας κάθε τόπου λατρείας. Ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη καμία διόρθωση από τον Πρωθυπουργό. Ο εκπρόσωπος της διάσκεψης των επισκόπων χαιρέτισε την απόφαση του Γαλλικού Συμβουλίου της Επικρατείας. Η ρωμαιοκαθολική ένωση Civitas, επίσης στην αρχή της παραπομπής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, είχε υπογραμμίσει, ότι «εάν η παρισινή εκκλησία Saint-Sulpice με 6,170 m² μπορεί να φιλοξενήσει μόνο 30 άτομα, αυτό σημαίνει ότι αντιστοιχούν 205 m² ανά άτομο, ενώ στα μέτρα χαλάρωσης το αντίστοιχο για τους εμπόρους είναι είναι 8 m² ανά άτομο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

4χρονη Μελίνα: Διακόπηκε η δίκη -Το παιδί χαροπάλευε για 20 λεπτά

Αυτή είναι η πλατφόρμα επαναπροσδιορισμού των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις