Μάτι: Στον Ανακριτή ο Ματθαιόπουλος – Ένταση με παρευρισκόμενους

ανακριτή Ματθαιόπουλος
Κάτοικος περνάει δίπλα από καμένα αυτοκίνητα στο Μάτι, Τρίτη 24 Ιουλίου 2018. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιφερειακές ενότητες της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν τις περιοχές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ενώπιον του Ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη βρίσκεται από νωρίς το πρωί ο πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος, προκειμένου να απολογηθεί για τους χειρισμούς του σε σχέση με το επιχειρησιακό “ναυάγιο” στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018.


Μάτι: Ελεύθερος με 5.000 εγγύηση ο αρχηγός της ΠυροσβεστικήςΜετά από πολλές προθεσμίες που είχε λάβει, ο Ματθαιόπουλος πήγε τελικά στην Ευελπίδων για να απολογηθεί. Εκεί, τον περίμενε πλήθος που δεν είχε και τις φιλικότερες διαθέσεις προς το πρόσωπό του. Μόλις ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής πλησίασε, ο κόσμος άρχισε να του φωνάζει εξαγριωμένος, ενώ εκτοξεύτηκαν προς το μέρος του και ποτήρια με καφέ!

Η αγανάκτηση οφείλεται εν μέρει και στις νέες αποκαλύψεις που τον αφορούν. Συγκεκριμένα,  ο Σωτήρης Τερζούδης φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι ο υπαρχηγός Βασίλης Ματθαιόπουλος γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών πριν από τη σύσκεψη με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά το απέκρυψε. «Την ενημέρωση στον πρωθυπουργό την έκανε ο Ματθαιόπουλος, ο οποίος κατά το χρόνο της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα έλαβε το λόγο αυθαίρετα, παρακάμπτοντας τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής, δηλαδή εμένα. Απορία μου προκάλεσε το γεγονός ότι αν και είχε ολοκληρωθεί η καταστροφή από την πυρκαγιά στο Μάτι ο κ. Ματθαιόπουλος, ξεκίνησε την ενημέρωση του Πρωθυπουργού στη σύσκεψη από άλλες πυρκαγιές οι οποίες δεν είχαν ούτε ανθρώπινα θύματα ούτε παρόμοιες καταστροφές» ανέφερε ο κος Τερζούδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πυρκαγιά στο Ματι: Οι απολογίες και οι όροι

Τραγωδία στο Μάτι: Στον ανακριτή ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής

Μάτι: Απορρίφθηκε το αίτημα του ανακριτή Αθ. Μαρνέρη για αναβάθμιση της κατηγορίας

 

Μάτι: Ευθύνες στην Πυροσβεστική από τα στελέχη της Τροχαίας και της ΕΛΑΣ

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις