Λύτρας: Σε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας προχώρησε η σύζυγος του – Άγνωστες λεπτομέρειες του θρίλερ

Λύτρας

Σε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας κάτι το οποίο σαφώς καταδεικνύει την απόφαση της να πάει την υπόθεση της μέχρι τέλους, προχώρησε η Σοφια Πολυζωγοπουλου, σύζυγος του Αποστολου Λύτρα.

Στη διάθεση του eReportaz και του dikastikoreportaz βρίσκονται στοιχεία τα οποία αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της υπόθεσης ενδοοικογενειακής βίας στο οποιο πρωταγωνιστεί ο ποινικολόγος με θυμα την ίδια τη σύζυγο του.

Όπως προκύπτει από την κατάθεση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου την οποία αποκαλύψαμε εχτές η 37χρονη δικηγόρος με έξυπνες κινήσεις κατάφερε να καταδείξει σε νοσηλεύτρια, ιατρό και αστυνομικό ότι είχε πέσει θυμα ενδοοικογενειακής βίας και ότι δεν ευσταθούσε το σεναριο περί πεσιματος από την σκάλα.

«Δεν είχε εμπιστοσύνη»

Το περιστατικό όπως προκύπτει και από την κατάθεση της δικηγορου συνέβη το βράδυ του Σαββάτου ενώ έτρωγαν μαζί με παρέα στο εστιατόριο «Ακτή» στη Βουλιαγμένη. Δια ασήμαντο αφορμή, όπως καταθέτει, υπήρξε λογομαχία ενώ ο ποινικολόγος φέρεται να εκνευρίστηκε εξαιτίας του γεγονότος ότι αντάλλασσε στο κινητό της μηνύματα με την αδερφη της στην οποία είχε αφήσει το παιδι.

Όταν το ζευγάρι αναχώρησε από το εστιατόριο και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο, στο πάρκινγκ του εστιατορίου, ο ποινικολόγος επιτέθηκε στην συζυγο του με μπουνιά. Ακολούθως έβαλε μπροστά και σύμφωνα με την περιγραφή της συζυγου του στην ανακρίτρια ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα. Λίγο πιο κάτω σταματησε και συνέχισε να τη χτυπάει ενώ είχε πάρει το κινητό της. Τα όσα καταθέτει το θυμα είναι εφιαλτικά καθώς αναφέρει ότι κατάπινε το ίδιο της το αίμα ενώ τον παρακαλούσε να την πάει σε νοσοκομειο. Αντί αυτού πήγαν στο σπίτι όπου σε ημιλιπόθυμη κατάσταση η δικηγορος έπεισε τον ποινικολόγο να την πάει στο νοσοκομειο προθυμοποιουμενη (για ευνόητους λόγους προκειμένου απλά να πάει στο νοσοκομειο και να καταγράφει το συμβάν) να υποστηρίξει το σενάριο πτώσης από σκάλα…

Ερώτημα

Το ερώτημα βέβαια είναι για ποιο λόγο το θυμα της επίθεσης οδηγήθηκε σε μια ιδιωτική κλινική και όχι σε ένα δημόσιο νοσοκομειο. Κατά πληροφορίες η Σοφια Πολυζωγοπουλου κατά την είσοδο της στο νοσοκομειο και χωρίς να έχει το κινητό στα χέρια της δεν μπορούσε να εμπιστευτεί κανέναν. Με έξυπνο τρόπο, όπως περιγράφει και στην κατάθεση της, ειδοποίησε αρχικά μια νοσηλεύτρια και στη συνεχεια το γιατρό ότι είχε πέσει θυμα βίας από τον συζυγο της. Η συνεχεια είναι γνωστή. Ο ιατρός ως όφειλε κάλεσε αστυνομικό στον οποίο -εξαιτίας της παρουσίας του ποινικολόγου στο νοσοκομειο- η δικηγορος αρνήθηκε να αποκαλύψει το τι ακριβώς έχει συμβεί. Με έξυπνο τρόπο όμως του έδειξε να καταλάβει το τι είχε πραγματικά έζησε καθώς του ζήτησε να λάβει κατάθεση από τον ιατρό στον οποίο εκμυστηρεύθηκε την αλήθεια αλλά και να την προμηθευτή με το κουμπί πανικού…

Δελτίο Τυπου

Από το ρεπορταζ προκύπτει ότι μετά την μεταφορά του ποινικολόγου στο Τμήμα υπήρχε η διάθεση από μερους του να εκδοθεί δελτιο Τυπου το οποίο να καταγράφει ότι το περιστατικό οφειλόταν σε πτώση από σκάλα κάτι το οποίο τελικά δεν συνέβη.

Τελικά προσερχόμενος τη Δευτέρα το πρωι στα δικαστήρια της πρωην Σχολής Ευελπίδων ο Απόστολος Λύτρας ομόλογησε την πράξη του. Μετά τη απολογία αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Την ίδια στιγμή το θυμα βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική και σωματική κατάσταση, εξετάστηκε από Ιατροδικαστή που πιστοποίησε τις κακώσεις που έφερε. Πηγές από το περιβάλλον της έλεγαν ότι εκείνο που πρωτεύει είναι η ψυχολογική και σωματική της ανάταξη αλλά και η προστασία του παιδιου της.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις