Δίκη Πισπιρίγκου: Κατέθεσαν σήμερα η μητέρα και ο πατέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου – Δεν μου είπε κανένας ότι είχε λιποθυμήσει η πρώην σύζυγος μου

Τζωρτζίνα
Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας Ρούλα Πισπιρίγκου, εισέρχεται στο δικαστήριο συνοδευόμενη από αστυνομικούς, Αθήνα Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ελένη Λεγάτου: Ο πρώτος καβγάς ήταν όταν είχε γεννηθεί η Ίριδα. Της πέταξε το κινητό και την χτύπησε στο χείλος. Είχε μιλήσει ο κ. Δασκαλάκης με τον σύζυγό μου και είχαν πει κάποια πράγματα. Προσπαθούσαν να με προφυλάξουν, δεν μου έλεγαν πολλά. Μόνο ότι είχαν ένταση και της πέταξε το κινητό. Ήταν Χριστούγεννα θυμάμαι. Είχαμε μία συζήτηση για τη σχέση των ζευγαριών. Μου λέει άκουσε να σου πω “η κόρη σου θέλει ξύλο, της έδωσα πολλές μπουνιές”. Νόμιζα πως μου κάνει πλάκα. Τελικά μου είπε η κόρη μου ότι την χτύπησε στο αυτοκίνητο. Δεν μου είπε πως γίνεται συνέχεια αυτό. Την είχα ρωτήσει εάν λέει αλήθεια ή ψέματα. Μου είπε πως της έδωσε κάποια χαστούκια. Όλα αυτά τα συζητούσε με την αδελφή της εγώ δεν ήμουν μέσα στα πράγματα». Να σημειωθεί ότι η συνήγορος του Μάνου Δασκαλάκη, Εύα Αμπάζη χαρακτήρισε αναξιόπιστη την μητέρα της κατηγορούμενης και πως θα καταθέσει μήνυση εις βάρος της «υπάρχει επιλεκτική μνήμη, η μάρτυρας κάποια πράγματα τα ξεχνά επιλεκτικά. Είναι αναξιόπιστη και δεν έχουμε καμία ερώτηση. Επιφυλασσόμαστε να καταθέσουμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση γιατί ο κ. Δασκαλάκης παρουσιάστηκε ως κακοποιητής».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Είναι η δεύτερη φορά που δέχεται επίθεση συγγενικό μου πρόσωπο. Έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο κ Δασκαλάκης την κακοποιητική του συμπεριφορά, το έχει καταθέσει και ενόρκως. Πρέπει να σεβαστούμε, όπως έκανε και η δική μας πλευρά, τους γονείς μας, τους ανθρώπους που έχουν χάσει τα εγγόνια τους.

“ Είχαμε κοντινές σχέσεις με το ζευγάρι γιατί μέναμε κοντά, είχα παρουσία μέσα στο σπίτι υπήρχε η επαφή. Ήταν συνειδητή η απόφαση για την Μαλενα, να κάνουν δεύτερο παιδί.

Το 2018 έκανε εξωσυζυγική σχέση ο Δασκαλάκης και έτσι άλλαξαν τα πράγματα. Ήταν πολύ στεναχωρημένη η Ρούλα, ο Μανος ζητούσε συγγνώμη ενώ Ρούλα δεν ήθελε να το πιστέψει ότι ο Μάνος μπόρεσε και έκανε κάτι τέτοιο. Ο Μάνος το παραδέχθηκε. Είχε ζητήσει συγγνώμη και στη Ρούλα και στη Δήμητρα Πισπιρίγκου.

Σύντομα όμως αποφάσισε η Ρούλα ότι το βάζουν στην άκρη και προχωράνε. Είχαν καλή σχέση, της μιλούσα σαν φίλη. Της έλεγα ότι θα βρω λύση για τα παιδιά μου επειδή είχε ζήσει τον χωρισμό με τον πατέρα της που ήταν αντιδικία. Υπήρχε ένταση. Την είχε καλέσει ο Δασκαλακης ήταν μετανιωμένος της έλεγε ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του.

Για τη Μαλένα τους συνέστησα να πάνε στο Παίδων στην Αθήνα,δεν είχαν εντάσεις μεταξύ τους Ρούλα και Μάνος. Δεν θυμάμαι αν εργαζόταν εκείνη την περίοδο η κόρη μου. Είχαν συμφωνήσει ότι θα πηγαινοέρχεται ο κύριος Δασκαλάκης. Οι γονείς ήταν ψύχραιμοι. Όταν είδα την Μαλένα ζητούσε συνέχεια τη μαμά της.

Ήταν λίγο ταλαιπωρημένη και δεν είχε πολύ όρεξη για φαγητό. Ήταν αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας της Μαλένας και ότι με τις θεραπείες θα γινόταν καλά ήταν λίγο πιο πεσμένο το παιδί από ότι πριν. Ενημερώθηκα από το σύζυγό μου για το συμβάν. Φώναζα , ούρλιαζα όταν το έμαθα (συγκινημένη κατά την διάρκεια της κατάθεσης). Δεν της είπε αν κοιμόταν η Ρούλα, άκουσε έναν ήχο δεν είδε καθόλου καλά το παιδί και φώναξε τους ιατρούς. Δεν ξέρω σε πόση ώρα ήρθαν οι ιατροί. Εγώ ήμουν 100% σίγουρη ότι με την χημειοθεραπεία έπαθε κάτι. Δεν μου είπε για τους ιατρούς γιατί δεν ήξερε αν θα αντέξω».

Κατάθεση Αντρέα Πισπιρίγκο

«Δεν υπήρχε καμία επικοινωνία. Από τρίτους έμαθα ότι η Μαλένα ήταν άρρωστη. Μετά τον θανατο της Μαλένας επικοινώνησα. Επικοινώνησα με τον θείο της και με ενημέρωσε για το περιστατικό. Μετά τον θάνατο της Μαλένας εγκαταστάθηκε η σχέση μου με την κόρη μου..σταδιακά..»

Πρόεδρος: Για την σχέση της με τον Δασκαλάκη υπήρξε ποτέ κάποια αναφορά;

Μάρτυρας: Δεν μου άρεσε ο τρόπος που της φερόταν. Έβαζε τα πόδια του πάνω στο τραπέζι και της έδινε διαταγές φέρε μου το ένα φέρε μου το άλλο.

Πρόεδρος: Η κατηγορούμενη πως ήταν απέναντι στον Δασκαλάκη;

Μάρτυρας: Στρατιώτης ήταν.

Πρόεδρος: Σας είπαν πόσες ώρες είχαν μεσολαβήσει από το τελευταίο γεύμα;

Μάρτυρας: Όχι

Πρόεδρος: 20/6/22 είχατε πει πως «είναι δυνατόν να άφησαν το παιδί χωρίς να φάει τόσες ώρες…αυτά είπα στην Δήμητρα γιατί μου προκάλεσαν εντύπωση»

Μάρτυρας: Εντύπωση μου έκανε γιατί έχω και αλλά δυο παιδιά. Ας πούμε ο γιος μου σηκώνετε το βράδυ και τρώει. Όχι ότι έκανα παρατήρηση…

Η Ρούλα δεν έχει πειράξει ούτε μια τρίχα από τα μαλλιά των παιδιών.

Εισαγγελέας: Για ποιο λίγο δεν εγκρίνατε την σχέση;

Μάρτυρας: Δεν το ενέκρινα κυρίως για το νεαρό της ηλικίας της. Δεν είχα και καλές πληροφορίες για τον Δασκαλάκη γιατί γνώριζα και εγώ πολλούς ανθρώπους από τον αθλητικό χώρο.

Εισαγγελέας: ποια ήταν η τελευταία φορά που πήγατε στο σπίτι της κατηγορούμενης εκτός από 20/3;

Μάρτυρας: Ήταν πρώτη φορά που πήγα σπίτι της.

Εισαγγελέας: ποιος σας κάλεσε ; Γιατί σας κάλεσαν; Δεν ήταν καλά η κατηγορούμενη ;

Μάρτυρας: Η Δήμητρα

Εισαγγελέας: Άρα ήταν η πρώτη φορά που πήγατε σπίτι της κατηγορούμενης έτσι ;

Μάρτυρας: Ναι

Εισαγγελέας: Τι ώρα πήγατε;

Μάρτυρας. Γύρω στις 5.30. Ήταν εκεί και η πρώην σύζυγος μου.

Εισαγγελεας: Πως ήταν η πρώην σύζυγο σας ;

Μάρτυρας: Δεν ήταν καλά η πρώην σύζυγος μου.. με σκυμμένο κεφάλι. Δεν ήταν καλά.

Εισαγγελέας: Βιολογικά ή ψυχικά;

Μάρτυρας: Ψυχικά

Εισαγγελέας: Σας είπε κάποιος ότι είχε λιποθυμήσει η πρώην σύζυγος σας , ότι είχε πάθει κάτι ;

Μάρτυρας: Όχι, όχι

Εισαγγελέας: Τι ώρα φύγατε;

Μάρτυρας: 7.30 έφυγα.

Εισαγγελέας: Συμπέσατε με τον θείο της κατηγορούμενης;

Μάρτυρας: Όχι

Αμπάζη: Τι ώρα πήγατε στην οδό Μπιζανίου στις 20/3;

Μάρτυρας: 5-5.3 δεν θυμάμαι ακριβώς.

Αμπάζη: Ποιος σας κάλεσε;

Μάρτυρας: Η Δήμητρα.

Αμπάζη: Όταν πήγατε ποιους βρήκατε;

Μάρτυρας: τον πατριό, την Ρούλα, την Δήμητρα και την μητέρα της.

Αμπάζη: Η Τζωρτζίνα, το μωρό ήταν εκεί;

Μάρτυρας: Ναι εκεί ήταν. Το μωρό το κρατούσε αγκαλιά η μητέρα.

Αμπάζη: Όταν βρίσκονταν εκεί ήρθε ο κύριος Δασκαλακης να μαζέψει τα πράγματα του ;

Μάρτυρας: Όχι, όχι

Αμπάζη: Το μωρό το είχατε ξαναδεί;

Μάρτυρας: Όχι πρώτη φορά το είδα εκείνη την ημέρα.

Αμπάζη: Γιατί ζητήσατε να πάρετε ένα παιδάκι μαζί σας; Ένα παιδάκι που το βλέπετε φορά

Μάρτυρας: Γιατί είναι σύνηθες να παίρνουν οι γιαγιάδες και οι παππούδες τα παιδιά. Όπως τα έπαιρνε και η μητέρα του Δασκαλακη.

Αμπάζη: Έχετε μικρά παιδιά. Πιστεύετε ότι ένα παιδάκι προσαρμόζετε εύκολα μακρυά από την μαμά του;

Μάρτυρας: Όχι. Απο την χαρα μου το ζήτησα.

Η δίκη διακόπηκε για αύριο 19/6

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις