Κορωνοϊός: Ανοιχτή επιστολή Μελών του ΔΣ της ΕΔΕ προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας

Με ανοιχτή επιστολή τους μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας ζητούν την συνέχιση της αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων μια και αφενός με τα ισχύοντα επιδημιολογικά δεδομένα η πανδημία βρίσκεται στην κορύφωση της, αφετέρου με βάση το πρόγραμμα εμβολιασμού «Ελευθερία» δεν έχει ξεκινήσει μέχρι σήμερα καμία διαδικασία εμβολιασμού των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

 Όλη η ανοιχτή επιστολή

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών, από την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Απριλίου, σχεδιάζεται η σταδιακή άρση της αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα ισχύοντα επιδημιολογικά δεδομένα, η πανδημία βρίσκεται στην κορύφωση της.

Αν και σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα εμβολιασμού «Ελευθερία», οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί της χώρας, που βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι σε συνθήκες συνωστισμού, ασκώντας τα καθήκοντά τους, πολλές φορές, σε ακατάλληλoυς από υγειονομικής άποψης χώρους, υπάγονται στη δεύτερη κατηγορία προτεραιότητας (κρίσιμες λειτουργίες του κράτους), μετά τους Υγειονομικούς, ουδεμία διαδικασία εμβολιασμού έχει μέχρι σήμερα ξεκινήσει, με ευθύνη της Πολιτείας.

Κατόπιν αυτών ζητούμε τη συνέχιση της αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων, στο νυν ισχύον νομικό πλαίσιο, τουλάχιστον για τις επόμενες δύο, υγειονομικά κρίσιμες, εβδομάδες προς το σκοπό υλοποίησης της διαδικασίας εμβολιασμού, δεδομένου ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, λαμβανομένης υπόψη της υψηλής μεταδοτικότητας του ιού, κάθε άλλη απόφαση θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των λειτουργών, συλλειτουργών, εργαζόμενων στις Δικαστικές Υπηρεσίες και διαδίκων.

Μαργαρίτα Στενιώτη, Εφέτης

Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, Εφέτης

Νικήτας Βελίας, Ειρηνοδίκης

Εμμανουήλ Φωτάκης, Ειρηνοδίκης,

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναστάτωση στα δικαστήρια του Πειραιά: Με κορωνοϊό 5 δικαστές και υπάλληλοι

«Ινδιάνος» – Νέα Σμύρνη: Το έγγραφο καταδίκης του «φαρσέρ» που ανατρέπει τα δεδομένα

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις