Υπόθεση 8 Τούρκων: Βολές κατά Δοξιάδη από την πληρεξούσια δικηγόρο

8

Την απάντηση της δίνει με δήλωση της η μοναδική δικηγόρος και ΚΑΤ ‘ΕΠΙΛΟΓΗ των *8* Τούρκων πιλοτών Σταυρούλα Τομαρά στα όσα αναφέρει σε άρθρο του ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο την Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021, με τίτλο “Ο Τσίπρας, ο Ερντογάν και το ειδύλλιο-σκάνδαλο”.

Ο κ. Δοξιάδης στο άρθρο του αυτό πέρα από το να επιτίθεται στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το “ειδύλλιο-σκάνδαλο” γράφει και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για το παρασκήνιο της υπόθεσης της για την έκδοση των *8* από τις διάφορες επαφές που είχε με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τον ρόλο του διπλωματικού συμβούλου του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλη Καλπαδάκη, ο οποίος ως γνωστόν διατηρούσε δεσμό με τη Φεϊζά Μπαρουτσού, στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, τι συνέβη με την ΕΥΠ και άλλες λεπτομέρειες.

Ο κ. Δοξιάδης αναφέρεται σε μαρτυρίες όπως ότι, “ο Τσίπρας «έταξε» τους Οκτώ στον Ερντογάν, είναι εντελώς βέβαιο. Η βούληση έχει ομολογηθεί άλλωστε δημόσια, επανειλημμένως και από αρκετούς –χώρια από τη συχνά επαναλαμβανόμενη μαρτυρία του Ερντογάν, που ο Τσίπρας ποτέ δεν διέψευσε. Η εντυπωσιακότερη δημόσια ομολογία από ανώτατο στέλεχος είναι του τότε αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Αποστολάκη που, ως γνωστόν, σε πρόσφατη συνέντευξή του, σπιλώνοντας μια κατά τη γνώμη μου λαμπρή στρατιωτική καριέρα –ομολογώ ότι ως τότε τον εκτιμούσα ιδιαίτερα– δήλωσε ότι «προσπαθήσαμε να τους στείλουμε πίσω» τις πρώτες ώρες. Αλλά δεν τα κατάφεραν, λέει, «γιατί μπλέχτηκε μετά η Δικαιοσύνη». Εδώ, βέβαια, κάνει λάθος: η Δικαιοσύνη μπλέχτηκε μέρες αργότερα. Τις πρώτες ώρες, ο κύριος λόγος που σώθηκαν οι Οκτώ από τη βούληση του Τσίπρα και του Ερντογάν– ήταν η τεράστια τηλεοπτική-ειδησεογραφική κάλυψη του θέματος, λόγω του άκρως φωτογενούς θεάματος ενός τουρκικού ελικοπτέρου με φυγάδες σε ένα διεθνές αεροδρόμιο. Αυτή η δημοσιότητα κατέστησε αδύνατη μια κρυφή αποπομπή. Αλλά δεν εμπόδισε το κράτος να κάνει άλλα, στα κρυφά”.

Η απάντηση της κ. Τομαρά για την υπόθεση των *8*:

Η υπόθεση των *8* ήταν μια αμιγής νομική υπόθεση στην οποία ο Δοξιάδης ενήργησε και, παρατηρώ και σήμερα, συνεχίζει να ενεργεί ως εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων άλλων με πολιτικές ανησυχίες χρηματοδοτούμενων από τον Σόρος. Επιχειρεί να υποβαθμίσει την ισχύ των αποφάσεων της Δικαιοσύνης και να αυτοανακηρυχτεί σε σωτήρα Τούρκων πολιτών.

Ποιος είναι ο Δοξιάδης; Είναι ,ήταν θεσμικά αρμόδιος για κάτι στην υπόθεση των *8* πιλότων; Ένας συγγραφέας αρθρογράφος είναι του οποίου την αμεροληψία την αμφισβητώ.
Γνωρίζω ότι είναι φίλος του έγκλειστου στις φυλακές και κατηγορούμενου για βιασμούς Λιγνάδη και πρώην σύζυγος ηθοποιού την οποία κατηγορούσε ότι ήθελε να τον δολοφονήσει. Επίσης γνωρίζω ότι είναι γιος του Δοξιάδη που συνεργάστηκε με τους Συνταγματάρχες της Επταετίας στο προτζεκτ της δημιουργίας αεροδρομίου στη Μακρόνησο. https://www.in.gr/2015/08/25/plus/features/to-ksexasmeno-orama-toy-doksiadi-gia-aerodromio-sti-makroniso) Δηλαδή ο Δοξιάδης γυροφέρνει το κοινό έγκλημα, όχι όμως λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας. Δεν είναι δικηγόρος και δεν εκπροσωπούσε ποτέ νόμιμα τους *8* Τούρκους πιλότους.

Ήμουν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ δικηγόρος και ΚΑΤ ‘ΕΠΙΛΟΓΗ των *8* Τούρκων πιλοτών. Είχα πληρεξούσια υπογεγραμμένα από τους *8* σε 2 γλώσσες. Είχα την έγγραφη εντολή να επικοινωνήσω με συγκεκριμένους Πρέσβεις αλλά και Έλληνες και ξένους πασίγνωστους πολιτικούς από τον Αύγουστο του 2016 έως ότου παραιτήθηκα της υπόθεσης 5 μήνες μετά, πολύ πριν ο Δοξιάδης και άλλοι του περιβάλλοντος τους ασχοληθούν τους *8* Τούρκους. Κέρδισα την πρώτη δίκη κατά της έκδοσης των *8* στο Εφετείο Αθηνών ,απόφαση η οποία αποτέλεσε δεδικασμένο και αξιοποιήθηκε νομικά από τους αξιότιμους Δικαστές του Αρείου Πάγου. Με τις διοικητικές προσφυγές μου κάποιοι από τους *8* πήραν άσυλο. Όλα αποδεικνύονται με έγγραφα και αποφάσεις που έχω στο αρχείο μου.

Δεσμεύομαι νομικά όμως από το δικηγορικό απόρρητο και δεν μπορώ να αποκαλύψω γεγονότα και στοιχεία των δικογραφιών. Έτσι οφείλουν να πράττουν όλοι οι αξιοπρεπείς και επαγγελματίες δικηγόροι. Δεν ανήκω ούτε στον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε είμαι καν φιλοσυριζαία όμως μάχομαι μόνο για την ΑΛΗΘΕΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ λαμβάνοντας υπόψη την ισορροπία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Όσα αναφέρει ο κ. Δοξιάδης στο όψιμο και χαμηλού επιπέδου κουτσομπολιού, είναι φαιδρότητες που μου προκαλούν το γέλωτα, συνιστούν χυδαιότητες και παραποίηση της αλήθειας και τέλος δεν αποδεικνύονται ούτε με έγγραφα αλλά ούτε με μάρτυρες.

Ενδεικτικά θα πω, ότι οι *8* ΟΥΔΕΠΟΤΕ ανακρίθηκαν από Τούρκους αξιωματούχους που προσκάλεσε η ΕΥΠ ,μόλις προσγειωθήκαν στον Έβρο, τον Ιούλιο του 2016. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν και οι 3 κυρίες συνάδελφοι μου στην Αλεξ/λη. Αντιθέτως οι *8* ήταν απολύτως ικανοποιημένοι από την ευγενική μεταχείριση που είχαν από την ΕΥΠ και τον πρώην Διοικητή της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτη.

Ήταν πασίγνωστο σε όλους μας, σε Δικαστές, σε δικηγόρους, σε Πρέσβεις και σε πολιτικούς (νυν Υπουργούς )η προσωπική στενή σχέση της Τουρκάλας διπλωμάτη με τον κ. Καλπαδάκη. Παρόμοιου τύπου ερωτική σχέση είχε το 2000 Έλληνας συντονιστής Ελληνικής ΜΚΟ στο Κόσοβο (και στενός συνεργάτης του Καμίνη επί Δημαρχίας του) με κόρη Τούρκου Πρέσβη η οποία ήταν επικεφαλής τμήματος των Ηνωμένων Εθνών στην Τουρκία. Μάλιστα με το εν λόγω ζευγάρι συναντήθηκε στο σπίτι τους ο Γιώργος Παπανδρέου στο Κόσοβο, όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών. Και με τα 2 άτομα είχα πολύχρονη προσωπική γνωριμία.

Τέλος, θα αποτελούσε υπέρβαση χαρακτήρα και τρόπων για τον κ. Δοξιάδη και το γκρουπ του να μην εμπλέκονται με τη Δικαιοσύνη, και με τους δικηγόρους και να μην παραποιούν την αλήθεια, λόγω άγνοιας αλλά του το συνιστώ δημόσια και καλοπροαίρετα. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε πολύ δύσκολο σημείο και δυστυχώς σε αυτό συνέβαλλαν και άτομα σαν το Δοξιάδη, σαν τον Τούρκο Ακόλουθο Άμυνας Halic Τunc τον οποίο αναφέρει στο άρθρο του και σαν τον έγκλειστο Οσμάν Καβάλα στην Τουρκία.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΟΜΑΡΑ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΥΑΛΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αιχμές από τον δικηγόρο των μηνυτών Λιγνάδη για τους ισχυρισμούς Κούγια – “Μάρτυρας δέχθηκε…

Παύλος Σαράκης για Ελληνοϊρακινό: Είναι θέμα τιμής για εμάς να πετύχουμε το συντομότερο δυνατό…

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις