Κιβωτός: Δίωξη για κακούργημα στον Πατέρα Αντώνιο και για πλημμέλημα σε επτά συνεργάτες του

16χρονου

Σε ανακριτή οδηγείται πλέον η υπόθεση της Κιβωτού του κόσμου αφού η εισαγγελία της Αθήνας άσκησε σε βάρος του πατέρα Αντώνιου ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κακουργηματικής κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή, αλλά και του πλημμελήματος της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες αδυνάμων.

Ποινική δίωξη για πλημμελήματα ασκήθηκε και σε βάρος 7 συνεργατών του ιερέα για το σκέλος που αφορά σε κακοποιήσεις εντός των δομών της «Κιβωτού» και αφορούν κατά περίπτωση στα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή και της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή.

Η δικογραφία θα διαχωριστεί και το σκέλος που αφορά την κακουργηματική πράξη της σεξουαλικής κακοποίησης οδηγείται σε ανακριτή που θα καλέσει σε απολογία τον πατέρα Αντώνιο, ενώ το κομμάτι που αφορά στα πλημμελήματα διαχωρίστηκε καθώς υπάρχει κίνδυνος παραγραφής καθώς οι πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022.

Η υπόθεση θα συζητηθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και αναμένεται να προσδιοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τι αποκάλυπτε νωρίτερα ο Πέτρος Κουσουλός στην εκπομπή Αλήθειες με την Ζήνα για τον π. Αντώνιο και την Κιβωτό του Κόσμου

Ένταση στο πλατό του STAR στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” μεταξύ του Πέτρου Κουσουλού και του Δημήτρη Μαρέδη, μετά τις αποκαλύψεις που έκανε για τον πατέρα Αντώνιο ο  δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός και τον έλεγχο που διεξάγει ο εσωτερικός ελεγκτής PwC . Αποτέλεσμα των αποκαλύψεων του ήταν να ξεσπάσει ο «κακός χαμός» στο πλατό της εκπομπής :

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Σε δεύτερη δίκη οδηγούνται οι 21 κατηγορούμενοι

Γ. Ραγκούσης: Στις νομικές εταιρείες των Θ. Μαντά και Ε.Δ. Γεωργακόπουλου ανέθεσε την νομική του εκπροσώπηση

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις