Φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Σε δεύτερη δίκη οδηγούνται οι 21 κατηγορούμενοι

Μάτι

Σε δεύτερη δίκη οδηγούνται οι 21 κατηγορούμενοι για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018. Πρόκειται για δίκη που αφορά περίπου 20-25 εγκαυματίες, που δεν είχαν συμπεριληφθεί στον αρχικό κατάλογο και δεν συμμετέχουν στην εν εξελίξει δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας.

Η έρευνα για το δεύτερο αυτό κομμάτι της υπόθεσης ξεκίνησε μετά την απόφαση του δικαστηρίου που έκανε δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας Παναγιώτη Μανιάτη και διατάχθηκε άμεσα προκαταρκτική εξέταση.

Μάλιστα, η προκαταρκτική εξέταση διενεργήθηκε με ταχύτατους ρυθμούς, αφού η υπόθεση παραγράφεται σε λίγους μήνες και συγκεκριμένα στις 23 Ιουλίου 2023, γεγονός που σημαίνει ότι μέχρι τότε πρέπει να έχει επιδοθεί κλήση στους κατηγορουμένους για να παραταθεί και ο χρόνος από τα πέντε στα οκτώ χρόνια.

Σημειώνεται, ότι λόγω της αλλαγής της νομοθεσίας οι κατηγορούμενοι στο πλαίσιο της δεύτερης δίκης για τη φονική πυρκαγιά θα καθαρίσουν στο εδώλιο για τα ίδια αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα αλλά λόγω ειδικής δωσιδικίας των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης θα δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας.

Η «συγγνώμη»

Στο μεταξύ σήμερα στη δίκη για το Μάτι ο πρώην διευθυντής επιχειρήσεων του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας Φίλιππος Παντελεάκος, λαμβάνοντας το λόγο για να υποβάλλει ερωτήσεις στον πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσιο ζήτησε συγγνώμη. «Εκφράζω δημόσια σαν άνθρωπος συγνώμη για τα αποτελέσματα του κρατικού μηχανισμού και το σεβασμό μου απέναντι στα θύματα και τους συγγενείς τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Λιότσιος απαντώντας σε ερωτήσεις συνηγόρων της υπεράσπισης ανέφερε πως «το παιχνίδι μετά τις 18.15 και μετά είχε χαθεί» καθώς « η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη σε όλα τα επίπεδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γ. Ραγκούσης: Στις νομικές εταιρείες των Θ. Μαντά και Ε.Δ. Γεωργακόπουλου ανέθεσε την νομική του εκπροσώπηση

Άλκης Καμπανός: «Το τραύμα στον δεξί μηρό, τον οδήγησε στον θάνατο» – Τι κατέθεσε στη δίκη ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις