ΚΕΕΛΠΝΟ: Το βούλευμα-κόλαφος για Πολάκη, Καμμένο και Σια

Ως η πλέον αποτυχημένη απόπειρα φίμωσης, χειραγώγησης και εκφοβισμού του Τύπου μπορεί να καταγραφούν πλέον –και επίσημα– οι προσπάθειες που κατέβαλε το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επί διακυβέρνησής του, προκειμένου να παρουσιάσει ως διεφθαρμένους εκδότες, παρουσιαστές, ιδιοκτήτες ιστοσελίδων και δημοσιογράφους, υποστηρίζοντας ότι έπαιρναν «μαύρα χρήματα» από το ΚΕΕΛΠΝΟ, νυν ΕΟΔΥ, προκειμένου να στηρίζουν τις τότε κυβερνήσεις την περίοδο 2011-14.

Του ΦΩΤΗ ΑΝΔΡΕΟΥ

Με το υπ’ αριθ. 2468/2023 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, οι δικαστικές Αρχές έστειλαν στον Καιάδα τις καταγγελίες-μαϊμού οι οποίες εκκίνησαν από τον Πάνο Καμμένο, εντάθηκαν από τον Παύλο Πολάκη και δημοσιεύθηκαν από πρόθυμα μέσα ενημέρωσης τα οποία υπηρετούσαν –όπως αποδείχθηκε– όχι την αλήθεια, αλλά τα συμφέροντα της πρώην συγκυβέρνησης.
Βάσει του πολυσέλιδου δικαστικού εγγράφου το οποίο αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», προκύπτει ότι κατόπιν δικαστικής έρευνας προέκυψε «ουδέν μεμπτόν» για τις επικοινωνιακές εκστρατείες του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ, νυν ΕΟΔΥ, για τα έτη 2011 έως 2014. Τα μέλη του αρμόδιου συμβουλίου έκριναν ότι δεν προέκυψαν ενδείξεις ενοχής τόσο για τα μέλη της διοίκησης όσο και για είκοσι δύο (22) υπαλλήλους του Οργανισμού, μεταξύ των οποίων ο Σταμάτης Πουλής και η Ανδρονίκη Θεοφιλάτου.

Πόρισμα

Με ένα άκρως τεκμηριωμένο πόρισμα, κατόπιν ενδελεχούς και συστηματικής δικαστικής διερεύνησης, και αυτή η καταγγελία του Πάνου Καμμένου και εν συνεχεία του Παύλου Πολάκη ετέθη στο αρχείο, διαπιστώνοντας μεταξύ άλλων ότι «… οι ανάδοχες εταιρείες που είχαν συμβληθεί με το ΚΕΕΛΠΝΟ εκτέλεσαν προσηκόντως και στο σύνολό τους τα έργα που ανέλαβαν, τηρώντας όλες τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και παραδίδοντας όλα τα παραδοτέα χωρίς να υπάρχουν μεταξύ τους διαφορές…».
Η συγκεκριμένη απόφαση συμπεριλαμβάνει τεράστιο όγκο αποδεικτικών στοιχείων από το ΣΔΟΕ, την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων και τους ελέγχους προς όλους τους συνεργαζόμενους προμηθευτές με τους ανάδοχους του ΚΕΕΛΠΝΟ, τιμολόγια
παροχής υπηρεσιών, παραστατικά των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, των εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας και του επαρχιακού Τύπου, των απολογισμών και των παραδοτέων των έργων, αντιγράφων των ραδιοτηλεοπτικών μηνυμάτων, των εφημερίδων με τις σχετικές καταχωρίσεις, το φωτογραφικό υλικό, τις εγκρίσεις μετάδοσης από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, τους επιτόπιους ελέγχους και τις επαληθεύσεις από την αντίστοιχη επιτελική δομή του υπουργείου Υγείας κατά τον χρόνο υλοποίησής τους.
Το βούλευμα καταδεικνύει ότι όλα όσα εκστόμισαν ο Πάνος Καμμένος και ο Παύλος Πολάκης ήταν ασύστολα ψεύδη με στόχο να πληγούν οι πολιτικοί αντίπαλοι της τότε κυβέρνησης και να δημιουργηθεί ένα πολιτικά σαθρό αφήγημα, το οποίο στο τέλος της ημέρας κόστισε τόσο στους ίδιους όσο και στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Καταγγελία

Τον Ιούλιο του 2015 ο τότε υπουργός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κατέθεσε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ μια «λίστα» η οποία υποτίθεται ότι αφορούσε τα χρηματικά ποσά τα οποία δόθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε δημοσιογράφους και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μάλιστα, σε δημόσιες δηλώσεις του ο πρώην πολιτικός άνδρας είχε τολμήσει να καταγγείλει ότι λειτουργοί του Τύπου και της Ενημέρωσης δωροδοκήθηκαν μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ με ποσό που έφτανε τα 25.000.000 ευρώ μέσα σε πέντε χρόνια, προκειμένου να στρέφονται εναντίον συγκεκριμένων πολιτικών!
Μετά τη θύελλα η οποία ξέσπασε, τη σκυτάλη πήρε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015 μαζί με τον Ανδρέα Ξανθό ακόνιζαν τα μαχαίρια τους σε έναν πόλεμο που οι ίδιοι είχαν ξεκινήσει εναντίον των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων, με αφορμή την έκδοση ενός πορίσματος που είχαν οι ίδιοι παραγγείλει για τις επικοινωνιακές εκστρατείες του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ, νυν ΕΟΔΥ.
Ήταν τότε που ο αψύς Σφακιανός είχε στραφεί εναντίον δημοσιογράφου εκστομίζοντας το διαβόητο «έπρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη, αλλά κράτησα την ψυχραιμία μου»!
Ακολούθησε η απόπειρα εκφοβισμού και διασυρμού επαγγελματιών δημοσιογράφων, με αποκορύφωμα τη δημόσια διαπόμπευση μέσω ιστοσελίδων και εντύπων που είχαν ανοικτή γραμμή με την τότε κυβέρνηση και δημοσίευσαν τις διαβόητες λίστες Καμμένου με τα υποτιθέμενα «μαύρα». Τα άκρως χειραγωγούμενα από την πρώην κυβέρνηση Μέσα Ενημέρωσης κρέμασαν στα μανταλάκια δημοσιογραφικούς οργανισμούς, ανεξάρτητα Μέσα και επαγγελματίες δημοσιογράφους κολλώντας τους τη ρετσινιά του διεφθαρμένου και της είσπραξης «μαύρων». Είναι ενδεικτικό ότι το περιοδικό «Hot Doc» του Κώστα Βαξεβάνη είχε κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2016 δημοσιεύοντας ένα σαθρό πόρισμα του Λογιστηρίου του Κράτους κάνοντας λόγο για «Μαφία του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Η αλήθεια

Ωστόσο, η πολυετής εισαγγελική και δικαστική έρευνα απέδειξε ότι όχι μόνο «μαφία» δεν υπήρχε, αλλά ότι όλα έγιναν προκειμένου να εκφοβιστούν δημοσιογράφοι οι οποίοι ασκούσαν κριτική στην τότε κυβέρνηση. Μάλιστα είναι εντυπωσιακό ότι το εν λόγω βούλευμα αποτελεί κόλαφο για Καμμένο, Πολάκη και… Σία, καθώς όπως αποκαλύφθηκε από όλους τους προμηθευτές του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ η μόνη που εξέδιδε εικονικά τιμολόγια ήταν μια εταιρεία φύλαξης, η οποία είχε πριμοδοτηθεί με 8.000.000 ευρώ από τον Παύλο Πολάκη. Πρόκειται για την υπόθεση που αποκάλυψε η «Μ» και πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης κατόπιν καταγγελιών του στελέχους της ΝΔ, Σταμάτη Πουλή.

Όπως δημοσιεύθηκε στην ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ που κυκλοφορεί 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις