Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος ζητεί την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων

υπαλλήλων

Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με αφορμή την σημερινή στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων, ζητεί την άμεση ανάγκη κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων στα δικαστήρια όλης της χώρας.

Αναλυτικότερα, η συντονιστική επιτροπή σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με αφορμή την σημερινή απεργία των δικαστικών υπαλλήλων, επισημαίνει για μια ακόμη φορά τα σημαντικά κενά που έχουν δημιουργηθεί στις θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων, λόγω της αθρόας συνταξιοδότησής τους, τα οποία επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία των Δικαστηρίων και την απονομή της Δικαιοσύνης.

Παρίσταται άμεση η ανάγκη κάλυψης των άνω κενών, είτε μέσω των επιλαχόντων των διαγωνισμών 1Κ και 8Κ ΑΣΕΠ, κατόπιν νομοθετικής ρύθμισης, είτε με έκτακτο, κατ’ εξαίρεση, γραπτό διαγωνισμό υπό την επίβλεψη δικαστικών λειτουργών.

H Πολιτεία πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία, για την επίλυση του ζητήματος».

Υπενθυμίζεται, ότι ανάλογη ανακοίνωση είχε εκδώσει προηγουμένως και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Άμεση ανάγκη η κάλυψη των κενών θέσεων των Δικαστικών Υπαλλήλων

Ψευτογιατρός: Διακοπή μέχρι τις τρεις το μεσημέρι αποφάσισε η έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστήριου

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις