Φολέγανδρος: Η ιατροδικαστική “έκθεση” για την δολοφονία της Γαρυφαλλιάς (ντοκουμέντο)

Γαρυφαλλιά

Συνεχίζεται η αποκαλυπτική έρευνα του dikastikoreportaz.gr σχετικά με το έγκλημα στη Φολέγανδρο με θύμα την 26χρονη Γαρυφαλλιά. Η ερευνητική ομάδα της ιστοσελίδας φέρνει στο φως ολόκληρη την, αρχική, ιατροδικαστική έκθεση του κ. Ηλία Μπογιόκα η οποία αποτελεί μέρος της δικογραφίας και βρίσκεται στη διάθεση του ανακριτή Νάξου.

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ 

Στο δισέλιδό έγγραφό του ο κ. Μπογιόκας, προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά, προχωρά σε “επεξηγήσεις σχετικά με τη νεκροψία-νεκροτομή” της άτυχης Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, συμπεραίνοντας ότι αιτία θανάτου ήταν ο “πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος επί εδάφους πολλαπλών κακώσεων κεφαλής-θώρακος άνω και κάτω άκρων”. 

Όπως ήδη έχουμε αποκαλύψει οι συγκεκριμένες επεξηγήσεις δεν αποτελούν την κύρια ιατροδικαστική έκθεση η οποία αναμένεται να παραδοθεί όταν ολοκληρωθούν οι εργαστηριακές εξετάσεις και θα αποκαλύψει εάν η Γαρυφαλλιά, ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον 30χρονο καθ’ ομολογία δολοφόνο Δημήτρη Βέργο προτού εκείνος την σπρώξει στο κενό ή οι κακώσεις προκλήθηκαν από την πτώση.

Τα συμπεράσματα 

Εκείνο το οποίο πάντως προκύπτει ήταν ότι η 26χρονη έφερε χτυπήματα στο κεφάλι τα οποία ήταν ικανά να της προκαλέσουν αναισθησία, ενώ πιθανολογείται ότι έπεσε στην θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις της και “αδύναμη από τις προηγηθείσες κακώσεις, πνίγηκε”. Εκείνο το οποίο δεν απαντάται, όμως, είναι εάν τα συγκεκριμένα χτυπήματα προήλθαν από την πτώση της στα βράχια της Λυγαριάς ή από χτυπήματα του δολοφόνου Βέργου. Στην απολογία του ο 30χρονος υποστήριξε ότι δεν χτύπησε την “φίλη” του προτού την σπρώξει από στο κενό. Από την άλλη πλευρά ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Γαρυφαλλιάς, Αλέξης Κούγιας, αναφέρει ότι καθ’ ομολογίαν δράστης είχε προσχεδιάσει την εγκληματική του ενέργεια και προτού δώσει τη χαριστική βολή στην 26χρονη την ξυλοκόπησε ανελέητα.

Στις επεξηγήσεις του ο ιατροδικαστής αναφέρει τα εξής:

  1. Ότι η Γαρυφαλλιά έφερε εκδορές άνω άκρων και κορμού, με ελάχιστες στην οπίσθια πλευρά του δεξιού γλουτού (εν ζωή γενόμενες). Οι κακώσεις αυτές δηλώνουν σύρσιμο και προστριβή στα βράχια,
  2. Είχε εκχύμωση του δεξιού οφθαλμικού πεδίου (θλαστικό τραύμα από θλων όργανο γενόμενη), χωρίς όμως να προσδιορίζεται ποιο είναι το θλων όργανο,
  3. Είχε εκχύμωση και θλαστικό τραύμα στα μαλακά μόρια βρεγματικής περιοχής, δεξιά, δια θλώντος οργάνου προκληθείσα,
  4. Έφερε θλαστικό τραύμα 4-5 εκ. περίπου στη δεξιά βρεγματο-ινιακή χώρα των μαλακών μορίων τριχωτού κεφαλής, δια τεμνόντος και θλώντος οργάνου προκληθέν,
  5. Διάνοιξη των μετωπιαίων και βρεγματικών ραφών των οστών του κρανίου με αιμορραγική διήθηση των χειλέων αυτών, που σημαίνει ότι έγινε εν ζωή όπως και οι υπόλοιπες κακώσεις κεφαλής.

Επίσης ο ιατροδικαστής επισήμαινει ότι βρέθηκε μεγάλη ποσότητα θαλασσινού νερού στην τραχεία, τους βρόγχους και τον πνεύμονα, κάτι που σημαίνει ότι το “θύμα εσύρθηκε εν ζωή στη θάλασσα και μετά την απορόφηση του θαλασσίου ύδατος, πνίγηκε”.

Δείτε εδώ την έκθεση-ντοκουμέντο:

 

 

  • Διαβάστε συγκλονιστικές αποκαλύψεις αλλά και όλη τη δικογραφία στην “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” η οποία κυκλοφορεί την Κυριακή 25/7.

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις