Φολέγανδρος: Η έκθεση κακώσεων και το παρελθόν του 30χρονου

Ακόμα και σε πιο απλές ερωτήσεις του ανακριτή Νάξου δυσκολεύθηκε να απαντήσει ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και μεταφέρεται στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastikoreportaz ο 30χρονος τελών σε μερική σύγχυση δεν μπορούσε να θυμηθεί εάν η παραλία στην οποία κατέληξε η άτυχη κοπέλα ήταν αμμώδης ή βραχώδης. Απολογούμενος προφορικά αλλά και μέσω του απολογητικού υπομνήματος ο δράστης του ειδεχθούς εγκλήματος επανέλαβε όλα όσα είχε πει στην προανακριτική απολογία του. Ότι δηλαδή υπήρξε τσακωμός με την Γαρυφαλλιά για μια λάθος στροφή, ότι έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και κατέληξε στα βράχια. Στη συνεχεια, όπως είπε, τα πάντα σκοτείνιασαν και δεν θυμάται πως έσπρωξε την άτυχη σύντροφο του από τον γκρεμό!

Έκθεση κακώσεων

Την ίδια στιγμή το dikastikoreportaz πληροφορείται ότι στην δικογραφία δεν έχει ακόμη συμπεριληφθεί η ιατροδικαστική έκθεση. Απεναντίας υπάρχει μια δισέλιδη έκθεση κακώσεων η οποία καταγράφει τα χτυπήματα τα οποία έφερε το άψυχο σώμα της άτυχης Γαρυφαλλιάς. Τα ευρήματα προκαλούν σοκ.

Η νεαρή φαρμακοποιός έφερε μώλωπα στο δεξί μάτι, είχε γδαρσίματα στη δεξιά πλευρά, αλλά και στην πλάτη, καθώς και ένα τραύμα 4-5 εκατοστών στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού της. Ένα τραύμα, το οποίο χρήζει περαιτέρω έρευνας.

Επίσης, από τα χτυπήματα στα βράχια άνοιξαν οι βρεγματικές ραφές του κρανίου. Εκτιμάται δε ότι όλα τα χτυπήματα, αλλά και το σύρσιμο στα βράχια έγιναν, ενώ η Γαρυφαλλιά βρισκόταν εν ζωή.

Στον λάρυγγα και στα πνευμόνια βρέθηκε άφθονη ποσότητα θαλασσινού νερού, ενώ έφερε σημάδια χτυπημάτων και στον δεξιό μαστό.

Σημειώνεται ότι από την έκθεση κακώσεων δεν προκύπτει επίσημα εάν τα συγκεκριμένα χτυπήματα προήλθαν από τον και ομολογία δράστη ή από την πτώση της άτυχης κοπέλας, κάτι που πάντως θα διευκρινιστεί από την ιατροδικαστική έκθεση η οποία αργά ή γρήγορα θα φτάσει στη διάθεση του ανακριτή.

Το παρελθόν

Σε ότι αφορά το ιατρικό ιστορικό του δράστη παρουσιάζει ενδιαφέρον καθώς κατά τις ίδιες πληροφορίες προσκόμισε στον ανακριτή στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι πάσχει από διπολική διαταραχή εδώ και χρονια. Συγκεκριμένα προσκόμισε συνταγογράφηση την οποία φέρεται να είχε λάβει το 2015 για το σκεύασμα Zyprexa. Ως γνωστόν η ολανζαπίνη (olanzapine) είναι ένας αντιψυχωτικός, αντιμανιακός και σταθεροποιητικός της διάθεσης παράγοντας, ο οποίος εκδηλώνει ένα ευρύ φαρμακολογικό προφίλ επιδράσεων σε ένα αριθμό συστημάτων υποδοχέων. Αργότερα το 2020 του είχε συνταγογραφηθεί άλλο αντιψυχωσικο φάρμακο την λήψη του οποίου όμως φέρεται να είχε διακόψει πρόσφατα.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος Δημητρης Βέργος έχει ζητήσει ήδη τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, ενώ ο συνήγορος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς, Αλέξης Κούγιας αμφισβητεί τον ισχυρισμό για σύνδεση των οποίων ψυχολογικών προβλημάτων αντιμετώπιζε ο δράστης με την τέλεση του εγκληματος.

Διαβάστε ακόμη 

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 30χρονος

Η απάντηση Κούγια στους ισχυρισμούς περί ψυχικής ασθένειας του δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις