Φαλκιδεύονται οι ελευθερίες – Σκληρή δήλωση της πρώην προέδρου της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών

πρόεδρος

Για περιορισμό των Συνταγματικών ελευθεριών με μανδύα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» κάνει λόγο η πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Πρόεδρος Εφετών ε.τ. , Αγγελική Λαϊνιώτη η οποία συνυπογράφει την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, υποστηρίζοντας ότι η σοβαρή υγειονομική κατάσταση την οποία βιώνει η χώρα μας δεν αποτελεί επαρκή δικαιολογία για τον περιορισμό των Συνταγματικών ελευθεριών ούτε για την φαλκίδευση, απενεργοποίηση ή κατάργηση των στοιχείων της εθνικής μας ταυτότητας και της μακραίωνης ιστορίας μας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣτΕ: Απορρίφθηκε το αίτημα Βαρουφάκη για υλοποίηση των εορτασμών του Πολυτεχνείου


Ολόκληρη η ανακοίνωση : Συνυπογράφω την από 15/11/2020 ανακοίνωση. Η σοβαρή υγειονομική κατάσταση, την οποία βιώνει η χώρα μας, όπως και οι λοιπές χώρες της Ευρώπης, δεν αποτελεί επαρκή δικαιολογία ούτε για τον περιορισμό των Συνταγματικών ελευθεριών. Και μάλιστα κατά μείζονα λόγο όταν αυτά φέρουν τον μανδύα του «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Υπάρχουν τρόποι προφύλαξης από τον ιό και αυστηρά μέτρα που μπορούν να ληφθούν, χωρίς να παραλειφθεί ο στοιχειώδης – ενόψει των συνθηκών – εορτασμός του Πολυτεχνείου, όπως -δυστυχώς– παραλείφθηκαν η Ανάσταση και το Πάσχα, η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου. Δεν το απαιτεί μόνο η Δημοκρατία αλλά και η ιστορία της πατρίδας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος εμφύλιος στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων – Ποιοι κάνουν λόγο για εργαλειοποίηση


Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα δύο μέλη του προεδρείου της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, οι Βασίλης Φαϊτάς, Εφέτης ΔΔ, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών και Βανέσσα Παναγιώτα Ντέγκα, Πρόεδρος Πρωτοδικών ΔΔ, Ταμίας της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών με κοινή τους δήλωση δήλωσαν ότι συνυπογράφουν «κατά λέξη την από 15/11/2020 δημόσια τοποθέτηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με τίτλο «Σύνταγμα και απαγόρευση συναθροίσεων».

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις