Επεισόδια Νέα Σμύρνη: Εισαγγελική πρόταση για την απαλλαγή του “Ινδιάνου” για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος αστυνομικού.

Σαράκης

Με την υπ’ αριθμό 1375/07-04-2022 εισαγγελική πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών προτείνεται η απαλλαγή του κατηγορούμενου που είναι γνωστός με τον προσωνύμιο “Ινδιάνος” για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού που έλαβε χώρα στις 9 Μαρτίου 2021 στην Νέα Σμύρνη.

Για την υπόθεση αυτή υπενθυμίζουμε ότι ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ποινικολόγος Παύλος Σαράκης έδωσε βίντεο στην δημοσιότητα που δείχνει τον 30χρονο Ελληνοϊρακινό στην Ελευσίνα μεταξύ 6.20-6.45μμ της Τρίτης 9 Μαρτίου να παίζει μπάσκετ ενώ η επίθεση εναντίον του αστυνομικού στην Ν. Σμύρνη σημειώθηκε στις 7.15 μμ.

Με δήλωση του ο κ. Π. Σαράκης αναφέρει ότι “η Εισαγγελία Αθηνών, αξιολογώντας το σύνολο του δικογραφικού αποδεικτικού υλικού, αποφαίνεται ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν υφίστανται καθόλου ενδείξεις εμπλοκής του κατηγορούμενου στα θλιβερά επεισόδια της Νέας Σμύρνης και προτείνει στο Δικαστικό Συμβούλιο την απαλλαγή του για το σύνολο των κακουργηματικών κατηγοριών εις βάρος του.

Θυμίζω ότι παρέμεινε στη φυλακή για 7 μήνες όντας αθώος και θύμα ενός ψυχικά ασταθή ψευδομάρτυρα που παραπλάνησε εγκληματικά την Δικαιοσύνη. Οι ευθύνες των αξιωματικών της κρατικής Ασφάλειας της ΕΛΑΣ για το “φιάσκο” της υπόθεσης του “Ινδιάνου” είναι τεράστιες και πρέπει να αξιολογηθούν τόσο από την πολιτική τους ηγεσία όσο και από την Δικαιοσύνη. Η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας με μόνο στοιχείο μία σαθρή κατάθεση ενός παράφρονα, θα βαραίνει δια βίου τις συνειδήσεις όλων όσων συνέπραξαν σε αυτήν.  Η περίπτωση του αποκαλούμενου “Ινδιάνου” θα πρέπει να αποτελέσει φάρο για τη Δικαιοσύνη ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα που στιγματίζουν τις ζωές ανθρώπων αλλά και την ίδια τη Δικαιοσύνη”, καταλήγει η δήλωση του κ.Σαράκη. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη Λιγνάδη: Α. Κούγιας για Αιγύπτιο μάρτυρα και τη δήθεν αναπαράσταση του βιασμού

Συνέδριο στο Ναύπλιο : “Νομοθεσία και Ψηφιακός Μετασχηματισμός” – Live μετάδοση

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις