Επαμεινώνδας Κορκονέας: Ξανά στη φυλακή για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Κορκονέα
ËÁÌÉÁ/ ÁÐÏÖÁÓÇ ÔÏÕ ÌÅÉÊÔÏÕ ÏÑÊÙÔÏÕ ÅÖÅÔÅÉÏÕ ÃÉÁ ÔÏÍ ÅÉÄÉÊÏ ÖÑÏÕÑÏ ÅÐÁÌÅÉÍÙÍÄÁ ÊÏÑÊÏÍÅÁ (EUROKINISSI)

Ξανά στη φυλακή οδηγείται ο Επαμεινώνδας Κορκονέας μετά την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Η επιστροφή του Κορκονέα στη φυλακή προκύπτει αφότου η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα λόγω έλλειψης απαιτούμενης αιτιολογίας την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, κατά το μέρος που αναγνώρισε στον καταδικασμένο για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το ελαφρυντικό του σύννομου βίου «σπάζοντας» έτσι τα ισόβια.

Κατά συνέπεια αναιρέθηκε η απόφαση ως προς το κεφάλαιο της ποινής και παραπέμφθηκε η υπόθεση, κατά το αναιρούμενο αυτό μέρος της, για νέα συζήτηση στο ίδιο δικαστήριο συγκροτούμενο από δικαστές και ενόρκους άλλους εκτός από αυτούς που δίκασαν προηγουμένως.

Υπενθυμίζεται, ότι με την χορήγηση του ελαφρυντικού ο δολοφόνος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αποφυλακίστηκε καθώς η ποινή του «έπεσε» στα 13 έτη κάθειρξης. Ο πρώην ειδικός φρουρός είχε ήδη συμπληρώσει 11 χρόνια στη φυλακή, ενώ στον χρόνο που είχε εκτίσει προσμετρήθηκε ο ευνοϊκός υπολογισμός της εργασίας που παρείχε μέσα στις φυλακές.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις