Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ξεκίνησαν χθες οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ

Στενιώτου

Ξεκίνησαν χθες, Κυριακή 8 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 15 του μηνός οι εκλογές στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Στις εκλογές ουσιαστικά αναμετρώνται η ομάδα του Χρ. Σεβαστίδη, δηλαδή του Προέδρου της Ένωσης και η ενωμένη πλέον σημερινή αντιπολίτευση, υπό την πρώην Πρόεδρο Μαργαρίτα Στενιώτη που κατάφερε να συνενώσει τις δυνάμεις όλων των μέχρι σήμερα παρατάξεων και να παρατάξει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Υποψήφιοι για το Δ.Σ. είναι επίσης ο Χρήστος Νάστας, Πρόεδρος Εφετών, Πρόεδρος Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Εφετείου Θεσσαλονίκης και ο Παναγιώτης Π. Βασταρούχας, Ειρηνοδίκης Καλύμνου, υποψήφιος με το Συνδυασμό «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ.Δ.Ε.».

Την επόμενη Κυριακή 15 Μαΐου 2022 οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στο Πρωτοδικείο Αθηνών για τις περιφέρειες Αθηνών και Πειραιά. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 8 η ώρα το πρωί και θα λήξει στις 7 το απόγευμα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είναι μέλη της Ένωσης και οικονομικά τακτοποιημένοι (κάτι που ισχύει για όλους τους Δικαστές και για τους Εισαγγελείς που παρακρατείται η εισφορά τους από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών) και όσοι Εισαγγελείς υποβάλουν αίτηση εγγραφής στην Ένωση μέχρι και την ημέρα της ψηφοφορίας.

Οι Δόκιμοι Ειρηνοδίκες (απόφαση ΑΔΣ από 29/3/2022) έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν μόνο εφόσον προσκομίσουν πρακτικό ορκωμοσίας. Σε κάθε Πρωτοδικείο ψηφίζουν αυτοί που υπηρετούν στην περιφέρειά του.

Όσοι όμως Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί κατά την ημέρα της ψηφοφορίας βρεθούν σε άλλη περιφέρεια, μπορούν να ψηφίσουν στο Πρωτοδικείο της περιφέρειας αυτής, αφού υπογράψουν δήλωση.

Απαραίτητη είναι η επίδειξη αστυνομικής ή υπηρεσιακής ταυτότητας, διαβατηρίου, άδειας κυκλοφορίας ή οποιουδήποτε εγγράφου αποδεικτικού της ταυτότητας του μέλους. Την ίδια ημέρα με τις αρχαιρεσίες στα Δικαστήρια της περιφέρειας, θα γίνουν και οι αρχαιρεσίες για τις Εφετειακές Επιτροπές.

Διαβάστε το πρόγραμμα του συνδυασμού της Εφέτου Μαργαρίτας Στενιώτη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παιδικές ζωγραφιές και ενδεχόμενη σεξουαλική ή σωματική κακοποίηση. Πού κρύβεται η αλήθεια.

Novartis: Απολογείται σήμερα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις