Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Διακόπτονται οι συνεδριάσεις όλων των δικαστηρίων την Παρασκευή

δικαστών

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μετά την χθεσινή της ανακοίνωση όπου εξέφραζε την αγωνία της για τη λειτουργία των δικαστηρίων εν μέσω πανδημίας αποφάσισε σήμερα τη διακοπή των συνεδριάσεων όλων των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων της χώρας, καθώς και κάθε άλλης δικαστικής ενέργειας, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου από τις 09.00’ μέχρι τις 12.00’.

Η απόφαση, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση, ελήφθη μετά την «επικίνδυνη» όπως την χαρακτηρίζει, ΚΥΑ με την οποία τα δικαστήρια της χώρας παραμένουν σε πλήρη λειτουργία εν μέσω πανδημίας, τηρώντας όμως συγκεκριμένους κανόνες ασφάλειας για τη μη μετάδοση του κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση της Ένωσης έχει ως εξής:

«Το Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εκτιμώντας την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά την έκδοση της επικίνδυνης ΚΥΑ η οποία επιτρέπει σε συνθήκες έκρηξης της πανδημίας την πλήρη λειτουργία των Δικαστηρίων, αποφάσισε τη διακοπή των συνεδριάσεων όλων των ποινικών και πολιτικών Δικαστηρίων της Χώρας, καθώς και κάθε άλλης δικαστικής ενέργειας, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου από τις 09.00’ μέχρι τις 12.00’. Η συμβολική αυτή πράξη αποτελεί το πρώτο μήνυμα διαμαρτυρίας απέναντι στην Κυβέρνηση και ταυτόχρονα μία μικρή υπόμνηση ότι η αξίωση της ατομικής ευθύνης από κάθε πολίτη πρέπει να συνοδεύεται από την κοινωνική ευθύνη της Πολιτείας απέναντί του. Η θυσία της υγείας των πολιτών στο βωμό της ικανοποίησης συντεχνιακών συμφερόντων ακυρώνει κάθε προσπάθεια επιστημονικής και ορθολογικής προσέγγισης ενός προβλήματος οικουμενικού και στέλνει αντιφατικά μηνύματα στην κοινωνία. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να εφαρμόσουν την απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης και να αναγνώσουν στα ακροατήρια αυτό το μήνυμα».

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις