ΕΝΔΕ: Πλήρης δικαίωση μας η ανακοίνωση του ΕΟΦ για την επικινδυνότητα των πυλών ψεκασμού

πυλών

Για «δικαίωση» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σχετικά με το ζήτημα των πυλών ψεκασμού στις εισόδους δικαστηρίων, μετά την ανακοίνωση περί επικινδυνότητας από τον ΕΟΦ.

Σε νέα ανακοίνωση της η ΕΝΔΕ, ζητά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να μην προχωρήσει ούτε σε προαιρετική χορήγηση τέτοιων πυλών σε δικαστήρια και να χορηγήσει το κονδύλι αυτό σε σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν στα δικαστήρια.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η προχθεσινή απόφαση του Ε.Ο.Φ. σχετικά με την επικινδυνότητα των πυλών ή θαλάμων ψεκασμού για την υγεία των πολιτών συνιστά πλήρη δικαίωση της θέσης που εξ αρχής και χωρίς περιστροφές έλαβε η Ένωσή μας ως προς την ανάγκη να γνωμοδοτήσει η επιστημονική κοινότητα πριν την τοποθέτηση των συγκεκριμένων μηχανημάτων. Για τον λόγο αυτό καλέσαμε τις διοικήσεις των Δικαστηρίων να αναμείνουν τις επίσημες θέσεις των αρμόδιων φορέων. Όσοι εντός και εκτός του Δικαστικού Σώματος υποβάθμιζαν τη σπουδαιότητα του ζητήματος βρίσκονται τώρα εκτεθειμένοι. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να υπαναχωρήσει άμεσα από τον αρχικό σχεδιασμό του για αγορά επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία και απρόσφορων για την προστασία από την πανδημία πυλών ψεκασμού. Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι πύλες αυτές δεν μπορούν πλέον να τοποθετηθούν ούτε καν σε επίπεδο προαιρετικής χρήσης. Τα κονδύλια που είχαν προϋπολογιστεί για την αγορά αυτών των πυλών ζητούμε να διατεθούν για την κάλυψη σημαντικών ελλείψεων που παρατηρούνται στα Δικαστήρια ως προς τα μέσα προστασίας από τον κορωνοϊό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένωση Διοικητικών Δικαστών: Έχει συναινέσει ο ΕΟΔΥ στην τοποθέτηση των πυλών απολύμανσης;

Ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σχετικά με τις Πύλες ανίχνευσης Covid19 στα…

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις