Ειδικό Δικαστήριο: Τις παρεμβάσεις που δέχτηκε από τον Δημ. Παπαγγελόπουλο περιέγραψε ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου

Βαξεβάνης

Με την κατάθεση του πρώην οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου συνεχίστηκε το Ειδικό Δικαστήριο όπου περιέγραψε τις παρεμβάσεις που δέχτηκε από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Πρόεδρος: Ήταν παρεμβατικός ;
Μάρτυρας: Όχι .Μετά το 2006 που έφυγε ο Παπαγγελόπουλος σταματήσαμε να έχουμε φιλικές σχέσεις. Μετά δεν είχαμε σχέσεις.
Πρόεδρος: Γιατί πηγαίνατε στον κύριο Παπαγγελόπουλο;
Μάρτυρας: Πήγαινα εκεί για θέματα υπηρεσιακά.
Πρόεδρος: Σας βοήθησε;
Μάρτυρας: Πιστεύω ότι πρέπει να βοήθησε λόγω της φιλίας του με τον κύριο Αλεξιάδη γιατί είδα αποτέλεσμα.
Πρόεδρος: Οι παρεμβάσεις που έγιναν σας ενόχλησε;
Μάρτυρας: Με ενόχλησε πάρα πολύ. Μου ζήτησε να κάνω κατάχρηση εξουσίας.
Πρόεδρος: Αφού σας ενόχλησε η παρέμβασή του για τον Παπαχρήστο γιατι δεν του ξεκόβατε να μη σας ξαναενοχλήσει;
Μάρτυρας: Τον είχαμε ανάγκη. Ζητούσαμε υλικοτεχνική υποδομή. Τον αγνοούσα… Δεν συζητούσα μαζί του καμία υπόθεση.
Πρόεδρος: Γιατί μετά μιλούσατε μαζί του;
Μάρτυρες: Μα ρωτούσε..
Πρόεδρος: Να μην του απαντάτε … Κάποιος μας καταπιέζει τόσο πολύ και γίνεται τόσο πιεστικός, αλλά όταν αυτό γίνεται σε βάθος χρόνου καθόμαστε και τον ακούμε;
Πρόεδρος: Έχετε πει ότι βρισκόσασταν και συζητούσατε για πολλές υποθέσεις…
Μάρτυρας: Δεν ενέδωσα σε καμία υπόθεση. Έκανα τη δουλειά μου.

«Σε μια συνάντηση μας είχε μπροστά του κάποιες εφημερίδες, με κοιτάει και μου λέει για τον δημοσιογράφο κ. Παπαχρήστο, αν έχει τίποτα. Του λέω απολύτως τίποτα. Μου λέει «δεν κοιτάς να φτιάξεις τίποτα;». Εγώ έφυγα και αυτός δεν μου είπε τίποτα. Αυτή ήταν η στιχομυθία που είχαμε» είπε ο κ. Αθανασίου.

Πρόεδρος: Δεν θα έλεγε κάντε έλεγχο;
Μάρτυρας: Ο τρόπος που τον κοίταξα και ήμουν τόσο ενοχλημένος δεν του έδωσε περιθώριο να μου πει περισσότερα.
Πρόεδρος: Το λογικό ήταν να πει κάνε του έναν έλεγχο να δούμε αν βρεις κάτι. Ήταν ξεκάθαρο και επιτακτικό το φτιάξε κάτι;
Μάρτυρας: Προσπάθησε να με οδηγήσει να φτιάξω κάτι, να βάλω σε ομηρία έναν αθώο. Κάποιον που δεν είχα καμία καταγγελία σε βάρος του να κάνω ένα έλεγχο που θα ήταν ενοχλητικό σε βάρος του. Aν συνέχιζα την κουβέντα και συνεργαζόμουν … δεν ήξερα τι θα γινόταν.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του επιχειρηματία Βγενοπούλου ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο τότε υπουργός έκανε ένα παρέμβαση. «Με φορτικότητα με πίεζε. Συνεχώς με ρωτούσε τι γίνεται. Υπήρχαν προθεσμίες. Αυτό που με πίεζε ήταν να τελειώνει η υπόθεση, να βγει διάταξη δεσμεύσης και νόμιζε δηλαδή ότι το καθυστερούν οι ελέγκτριες για κάποιο λόγο. Και μου λέει «αν δε τελειώσει γρήγορα η υπόθεση αυτή θα βγω στα κανάλια και θα πω ότι τα έχουν αρπάξει οι ελέγκτριες». Τον ρώτησα αν έχει στοιχεία και μου είπε πως όχι, αλλά ξέρει. Τι μου έλεγε δηλαδή; Να τελειώσω τον έλεγχο τσάτρα – πάτρα, να παραβούν δηλαδή αυτές το καθήκον τους και εγώ να ήμουν ηθικός αυτουργός».

Παρέμβαση και στην υπόθεση του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου μεσω δημοσιευμάτων «είδε» ο κ. Αθανασίου εξηγώντας πως: «Είδα ένα πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και είχε μπροστά ένα δημοσίευμα με φωτογραφία του κ. Αλαφούζου και από κάτω έγραφε «Ώρα Αθανασίου» και από κάτω έγραφε «Μια χούντα καθυστερεί τον έλεγχο Αλαφούζου». Ο Κουρτάκης έγραφε σε στήλη της εφημερίδας ότι εγω καθυστερούσα το φορολογικό έλεγχο για τον κ. Αλαφούζο φοβούμενος τον πόλεμο από εκείνον. Δηλαδή ότι υπήρξε ολιγωρία και ότι δεν τολμούσα λόγω των παναθηναϊκών μου καταβολών. Επίσης ότι αντίστοιχη καθυστερήση υπήρξε και για φοροδιαφυγή στη Παναθηναϊκή Συμμαχία του Γιάννη Αλαφούζου. Πέραν των άλλων έμπλεξε και μια εφοριακό που δεν είχε καμία σχέση με τον έλεγχο. Κατάπτυστο! Όλα ψέμματα και ενώ είδα το δημοσίευμα δέχομαι τηλεφώνημα από τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος με ενημέρωσε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος είχε δει το δημσοιεύαμα και ζητούσε τον Κουρτάκη και απειλούσε Θεούς και Δαίμονες ότι θα τον σύρει στα δικαστήρια. Και μου λέει ο κ. Παπαγγελόπουλος μάζεψέ την, να την πείσω δηλαδή να μη κάνει καμία ενέργεια σε βάρος Κουρτάκη και εφημερίδας του. Εγώ του είπα ότι δεν πρόκειται να της πω απολύτως τίποτα».

Σχετικά με την υπόθεση του Μιχάλη Σάλα ο μάρτυρας ανέφερε: «Στην πρώτη κουβέντα που κάναμε με Παπαγγελόπουλο άφησε να εννοηθεί ότι δεν χωνεύει τους τραπεζίτες θεωρώντας ότι αυτοί έφτασαν τη χώρα στα Μνημόνια. Άρχισε να φαίνεται ένα αχνό ενδιαφέρον γα την υπόθεση προχώραγε η δικαδικασία το Νοέμβριο του 2016 με ρώταγε τι γίνεται. Του είπα ότι τα πορίσματα κατά πάσα πιθανότητα θα είναι παραπεμπτικά. Με ρώτησε πως τα βλέπω και μου είπε αν σου κάνουν παραπεμπτικά πορίσματα μην τα στείλεις αμέσως, κράτησε τα…Στο μεταξύ τον Ιούλιο του 2016 ο Σάλλας είχε φύγει από την Τράπεζα και τον είχε αντικαταστήσει η κυρία Απαλαγάκη» είπε ο κ. Αθανασίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημήτρης Ινδαρές: «Φάγαμε το ξύλο της αρκούδας» είπε ο σκηνοθέτης στην απολογία του – Τι είπε ο γιος του

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας υποδέχθηκε τον Αλβανό ομόλογό του

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις