Δώρο της κυβέρνησης στον Τύπο: Γλιτώνουν τις κατασχέσεις…

κατασχέσεις

Αίρονται αυτοδίκαια οι κατασχέσεις κατά περιουσίας των ΜΜΕ για απαιτήσεις που δεν έχουν ικανοποιηθεί σε διάστημα 18 μηνών από την έναρξη της αναγκαστικής εκτέλεσης. Το άρθρο 51 του ν. 4745/2020 που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 6 Νοεμβρίου 2020 , ορίζει ότι σε περίπτωση επιδικασθείσας χρηματικής ικανοποίησης στον αδικηθέντα, λόγω ηθικής βλάβης, από δημοσιεύματα, εφόσον έχει επιβληθεί αναγκαστική κατάσχεση, καθώς και αναγκαστική κατάσχεση στα χέρια τρίτου, η αναγκαστική κατάσχεση αίρεται αυτοδικαίως μετά τη παρέλευση δεκαοκτώ μηνών από την ημέρα της επίδοσης αντιγράφου του απογράφου , δηλαδή της απόφασης που εκτελείται στο ΜΜΕ και εφόσον η απαίτηση δεν έχει ακόμα εισπραχθεί.

Δηλαδή μετά το πέρας του παραπάνω 18μήνου ελευθερώνεται το ΜΜΕ από την κατάσχεση που έχει επιβληθεί, αυτομάτως, χωρίς να πρέπει να απευθυνθεί σε Δικαστή και δίχως να ακουστεί αυτός που έχει αδικηθεί από το δημοσίευμα και έχει επιχειρήσει με την κατάσχεση να ικανοποιήσει την αποζημίωσή του.

κατάσχεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παίρνει υπαλλήλους το ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. για να πληρωθούν οι δικηγόροι

Σε απόγνωση δικηγόροι, δικαστές και γραμματείς με τα υπερχρεωμένα

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις