Παίρνει υπαλλήλους το ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. για να πληρωθούν οι δικηγόροι

νεκροτόμος

Είναι γεγονός ότι η καθυστέρηση στην εκκαθάριση και εξόφληση των αμοιβών των δικηγόρων που παρείχαν υπηρεσία σε περιπτώσεις νομικής βοήθειας (άνευ αμοιβής σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος) δεν έχει προηγούμενο.

Ωστόσο κάτι φαίνεται ότι πάει να κινηθεί στο ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. τις τελευταίες ημέρες καθώς νόμος σχεδιάζει την απόσπαση υπαλλήλων δημόσιων υπηρεσιών κάθε μορφής, δικαστικών υπαλλήλων και υπαλλήλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.), για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών, με δυνατότητα ισόχρονης παράτασης αποκλειστικά και μόνο για την εκκαθάριση και εξόφληση απαιτήσεων στο πλαίσιο χορήγησης νομικής βοήθειας.

Αυτό ήταν το καλό νέο.

Το κακό νέο είναι ότι για την έκδοση της σχετικής απόφασης της απόσπασης των υπαλλήλων δίδεται χρονικό περιθώριο στο Υπουργείο έως την 28η Φεβρουαρίου 2021 και μέχρι τότε το σίγουρο είναι ότι οι αιτήσεις των δικηγόρων για την καταβολή των δικαιωμάτων τους θα πολλαπλασιάζονται καθημερινά.

(Φώτο νόμου)

ΤΑΧΔΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εισαγγελείς: Να διώκονται αυτεπάγγελτα τραπεζίτες και στελέχη τραπεζών

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Παράταση προθεσμίας υποβολής του πόθεν έσχες

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις