Κορυδαλλός: Στη φυλακή ο σωφρονιστικός υπάλληλος με την ηρωϊνη (Όλη η δικογραφία)

Σωφρονιστικός υπάλληλος

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος συνελήφθη στις 12/11/2020 ενώ προσπαθούσε να εισάγει στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ηρωΐνη, συνολικού μικτού βάρους 125 γραμμαρίων και ινδική κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 810 γραμμαρίων, καθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Στην κατοχή του επίσης είχαν βρεθεί το ποσό των 38.750 ευρώ, καθώς και ένα πιστόλι μάρκας «GRAND POWER P1», με δύο γεμιστήρες και 10 φυσίγγια, τα οποία κατείχε παράνομα, ενώ ο σωφρονιστικό υπάλληλος δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων. Μάλιστα, η σύζυγός του δήλωσε άγνοια για την ύπαρξη των χρημάτων κατά την προανάκριση.

Απολογούμενος ο σωφρονιστικός υπάλληλος, σε μεταγενέστερο στάδιο, κατονόμασε δύο έγκλειστους στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού ως ηθικούς αυτουργούς της απόπειρας εισαγωγής των ναρκωτικών στη φυλακή. Οι ίδιοι συνελήφθησαν και μετά την απολογία τους ενώπιον του Ανακριτή αφέθησαν ελεύθεροι, με τους περιοριστικούς όρους της εμφανίσεως στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας τους και της απαγορεύσεως εξόδου από τη χώρα, μετά την αποφυλάκισή τους, διότι προφανώς Ανακριτής και Εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του σωφρονιστικού υπαλλήλου. Μάλιστα, ο Ανακριτής είχε διατάξει άμεση έρευνα στα κελιά των κατονομαζομένων από το σωφρονιστικό υπάλληλο, από την οποία προέκυψε ότι οι συγκεκριμένοι δεν είχαν τίποτα παράνομο, πολλώ δε μάλλον ναρκωτικά.

Δείτε τη δικογραφία: 

 

 

Ο συνήγορος υπερασπίσεως ενός και των κατονομαζομένων ως ηθικών αυτουργών, Παναγιώτης Κάσσης δήλωσε στο dikastikoreportaz:

Ο δικηγόρος, Παναγιώτης Κάσσης

«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι, καθώς οι έωλοι και αόριστοι ισχυρισμοί του σωφρονιστικού υπαλλήλου, οι οποίοι έγιναν σε μεταγενέστερο στάδιο, κρίθηκαν ακριβώς έτσι. Ο ίδιος σε μια προσπάθεια να καλύψει τις δικές του ευθύνες, αλλά και αυτών για τους οποίους ενεργεί, προσπάθησε να αποδώσει αυτές σε δύο άσχετους ανθρώπους, εκ των οποίων μάλιστα ο εντολέας μου ουδέποτε είχε σχέση με ναρκωτικά. Το γεγονός αυτό καταδείχθηκε κατά τη διάρκεια της ανακρίσεως και η απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα το αποδεικνύουν».

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις