Δολοφονία στις Σπέτσες: Οι καταθέσεις των μαρτύρων που συγκλονίζουν

Γρηγόρη

Συνεχίζεται το μπαράζ αποκαλύψεων της εφημερίδας «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» και του eReportaz σχετικά με τη δολοφονία του 26χρονου Γρηγόρη Θυμαρά στις Σπέτσες. Μετά την προσθήκη του Βούλγαρου ντίλερ στο παζλ της δολοφονίας του 26χρονου, δεδομένο που έφερε στο φως αποκλειστικά το dikastikoreportaz.gr, έρχονται στη δημοσιότητα οι καταθέσεις των φίλων του θύματος, οι οποίοι ήταν παρόντες τη μοιραία στιγμή της 21ης Νοεμβρίου, τις δραματικές στιγμές κατά τις οποίες ο άτυχος Γρηγόρης πάλευε με τα τραύματά του.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: Βούλγαρο δείχνει ο 22χρονος Βασίλης Μπάφας για το έγκλημα στις Σπετσες – Ολόκληρη η απολογία του


«Με πήρε τηλέφωνο ο Μπάφας και μου είπε ότι τον μαχαίρωσε»

Συνταρακτική είναι η κατάθεση του μάρτυρα Κ.Σ., ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο 22χρονος κατηγορούμενος Βασίλης Μπάφας τον κάλεσε στο τηλέφωνο και του είπε ότι μαχαίρωσε τον Γρηγόρη Θυμαρά. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Κ.Σ., ο φερόμενος ως δράστης του υπέδειξε το σημείο όπου θα μπορούσε να βρει τον 26χρονο.

«Έλα φίλε, έχω μαχαιρώσει το Γρηγόρη, είναι αιμόφυρτος, θα τον δεις σε άσχημη κατάσταση μετά την χωματερή των Σπετσών». Έκπληκτος από αυτά που μόλις είχε ακούσει στο τηλέφωνο, ο Κ.Σ. κάλεσε αμέσως το Σωτήρη Θυμαρά, αδελφό του Γρηγόρη και τον ενημέρωσε για όσα σοκαριστικά είχε μόλις πληροφορηθεί. Ο Σωτήρης έσπευσε να καλέσει αμέσως τον αδελφό του, ο οποίος του είπε ότι είναι σε άσχημη κατάσταση και ότι χρειάζεται επειγόντως ασθενοφόρο. Παρόλα αυτά, ο Σωτήρης δεν μπορούσε να κάνει πολλά για να βοηθήσει τον άτυχο αδελφό του, καθώς απουσίαζε από το νησί και βρισκόταν στην Αθήνα.

 

Αμέσως μετά, ο Κ.Σ. έσπευσε στο σημείο που του υπέδειξε ο κατηγορούμενος, μαζί με τη φίλη του Β.Χ., επίσης μάρτυρα στην υπόθεση. Στο σημείο βρήκαν τον Α.Ζ. και την Α.Β. να προσπαθούν να βοηθήσουν τον τραυματία Γρηγόρη. Όταν ο Κ.Σ. πλησίασε τον πεσμένο 26χρονο, αυτός του είπε εμπιστευτικά: «Πες στην αστυνομία ότι έπεσα στο ποτάμι»!, εννοώντας το ρέμα που υπήρχε κάτω από τη στροφή στην οποία βρέθηκε πεσμένος ο Γρηγόρης. Όταν ο αστυνομικός που έφτασε στο σημείο τον ρώτησε πώς χτύπησε, ο 26χρονος απάντησε ότι έπεσε στη στροφή…

Στο σημείο, υπήρχαν κηλίδες αίματος από την άκρη της αριστερής μεριάς του δρόμου μέχρι και τη μέση της αριστερής μεριάς του οδοστρώματος, όπου υπήρχε μια λίμνη αίματος.

Ο Α.Ζ. και η Α.Β. είχαν φτάσει στο σημείο του συμβάντος πρώτοι, μετά από υπόδειξη του βασικού μάρτυρα Α.Μ. Αφού είδαν το Γρηγόρη Θυμαρά πεσμένο δίπλα στο μηχανάκι του, μέσα σε μια λίμνη αίματος, ο Α.Ζ. έβαλε μια πετσέτα γύρω από το βασικό τραύμα του, προκειμένου να σταματήσει την αιμοραγγία. Εντωμεταξύ, ο Α.Ζ. είχε καλέσει και Αστυνομία και ασθενοφόρο, κάτι που δεν είχε κάνει ο Α.Μ., ο οποίος τον είχε ειδοποιήσει για τη σοβαρη κατάσταση του Γρηγόρη, καθώς και το σημείο στο οποίο θα τον βρει!

«Πες στην Αστυνομία ότι έπεσα στο γκρεμό»

Όταν η φίλη του Γρηγόρη Β.Χ. έφτασε στο σημείο, μαζί με τον Κ.Σ., εκείνη προσπάθησε να του ρίξει λίγο νερό στο πρόσωπο, για να τον βοηθήσει να κρατήσει τις αισθήσεις του. Εκείνη τη στιγμή κατέφτανε το περιπολικό της Αστυνομίας και άκουσε το φίλο της να της ψυθιρίζει: «Πες στην Αστυνομία ότι έπεσα στο γκρεμό». 

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με την κατάθεση της Β.Χ., πριν την άφιξη της Αστυνομίας, ο Κ.Σ. πήρε το πεσμένο μηχανάκι του 26χρονου και το άφησε στη δεξιά πλευρά του δρόμου!

«Ο Κ.Σ. δεν μου είπε τι του είπε στο τηλέφωνο ο Βασίλης Μπάφας»

Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, ο Κ.Σ. και η Β.Χ. ξεκίνησαν από το σπίτι της δεύτερης για να πάνε μαζί στο σημείο που βρισκόταν τραυματισμένος ο άτυχος Γρηγόρης, μετά από το τηλεφώνημα του κατηγορουμένου Βασίλη Μπάφα, μέσω του οποίου ενημέρωσε τον Κ.Σ. ότι μαχαίρωσε τον 26χρονο και του είπε σε ποιο σημείο του νησιού θα τον βρει. Όμως, η Β.Χ. καταθέτει ότι ενώ ήταν μπροστά στο τηλεφώνημα που έκανε στον Κ.Σ. ο Βασίλης Μπάφας, ο φίλος της δεν της είπε ακριβώς τι του είπε στο τηλέφωνο ο φερόμενος ως δράστης, παρά μόνο της είπε ότι ο Γρηγόρης βρίσκεται χτυπημένος στον περιφερειακό – επαρχιακό δρόμο των Σπετσών.

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες του αδελφού του Γρηγόρη

Ο Σωτήρης Θυμαράς ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον Κ.Σ. ότι ο Βασίλης Μπάφας είχε μαχαιρώσει τον αδελφό του. Αμέσως εκείνος προσπάθησε να τον βρει στο τηλέφωνο. Ήταν το μόνο που μπορούσε να κάνει για να παρέμβει, καθώς δεν βρισκόταν στις Σπέτσες. Κατάφερε να βρει τον Γρηγόρη στην τρίτη προσπάθεια και άκουσε τον αδελφό του να του λέει ότι ήταν βαριά τραυματισμένος και ότι χρειαζόταν ασθενοφόρο. Πριν προλάβει να τον ρωτήσει πώς χτύπησε, ο Γρηγόρης του έκλεισε το τηλέφωνο! Αμέσως, τηλεφώνησε πίσω στον Κ.Σ. και του είπε να πάει στο σημείο που του ανέφερε πως βρισκόταν ο αδελφός του και να τον βοηθήσει.

Όλα τα νέα στοιχεία, τις μαρτυρίες και τις αποκαλύψεις για τη δολοφονία του άτυχου Γρηγόρη Θυμαρά θα τις διαβάσετε αποκλειστικά στη σημερινή «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί!

 

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις