“Ο μπαμπάς χτυπούσε τη μαμά με κουτουλιές και μπουνιές” – Συγκλονιστικές ιστορίες ανηλίκων – Επιμέλεια: Δέσποινα Σβουρδάκου

Φυλακές ανηλίκων Αυλώνα

Συγκλονιστικές ιστορίες από τις παράλληλες-παραβατικές ζωές ανηλίκων, που ψάxνουν να βρουν τον εαυτό τους μέσα από τα ναρκωτικά και την “Αβάσταχτη Ελαφρότητα Του Τίποτα”
“Εγκληματολογία απο τα Κάτω,Νομική Βιβλιοθήκη, 2008″

Από την έρευνα πεδίου που πραγματοποιήθηκε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανηλίκων του Αυλώνα,  και τον Τομέα της Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου ( πλαισιωμένη από τους Καθηγητές: Αντώνη Μαγγανά και Γρηγόρη Λάζο) συγκεντρώθηκε πρωτογενές υλικό (από τη βοηθό του Καθηγητή Αντ. Μαγγανά-Δέσποινα Σβουρδάκου)

Δέσποινα Σβουρδάκου Διδάκτωρ Εγκληματολογίας

Μέσα από το υλικό αναδύθηκαν:

-τα Αίτια και οι Παράγοντες που ώθησαν τους Ανήλικους στη διάπραξη διαφόρων Αδικημάτων.

 -η Κουλτούρα και οι Άγραφοι Νόμοι του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ανηλίκων

 -τα Τατουάζ: ως σύστημα Συμβόλων

  -Η Αργκό: Γλώσσα των κρατουμένων

– οι ρόλοι των εγκλείστων και οι αντίστοιχες ετικέτες .

 -οι ΄΄ομάδες ΄΄ που δημιουργούνται, και ‘’οι αξίες’’

 -το τυπικό και ουσιαστικό 24ωρο των εγκλείστων. 

ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΑΙΤΙΩΝ-ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ διάπραξης εγκλημάτων :

ΑΥΛΩΝΑΣ-ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ:

ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ, ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ,2008

ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΣΕΙ ΤΕΚΝΑ:ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ,ΑΛΚΟΟΛ,ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ Κ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: (όπως Κική)

Ο Σ. είναι 25 ετών και είναι πολλά χρόνια έγκλειστος: 20 + 5 για βιασμό, ληστείες διακίνηση ναρκωτικών…

ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΣΕΙ ΤΕΚΝΑ

1.Ενδοοικογενειακή βία:

« Ο μπαμπάς χτυπούσε τη μαμά με κουτουλιές μπουνιές και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Είχαμε βία στο σπίτι, αφού ο μπαμπάς έπινε, γυρνούσε με γκόμενες και μας τις επέβαλλε. Ναυτικός; Ξέρεις τι σημαίνει; Γυρνούσε σπίτι και βαρούσε με κουτουλιές κλωτσιές και άλλα που δε θέλω να τα πω. Μια μέρα μπήκα στη μέση…άντε γ.. τέλος πάντων, αρκετά! Μάζεψε λεφτά και άνοιξε μαγαζιά. Σε όλα έπεσε έξω, αφού τα έτρωγε με τις γκόμενες , έπινε και συνέχισε να χτυπάει φυσικά τη μαμά η οποία τον χώρισε και από τότε δεν θέλει να δει άντρα.»

2.ΧΗΜΙΚΟΙ ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ

΄Έπεσα στα ναρκωτικά .Μπάφους, πρέζα, κόκα, που φυσικά δεν έβρισκα γιατί δεν είχα λεφτά. Έτσι, άρχισα τις κλοπές, μηχανάκια, άτομα , σπίτια, αυτοκίνητα, σαλτάραμε σε σπίτια και αφαιρούσαμε πολύτιμα αγαθά.

Το τσιγάρο το άρχισα από το γυμνάσιο, πρώτη τάξη…μετά χασίς και πέρασα σε άλλα σχέδια.

3.ΧΗΜΙΚΟΙ ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ, Εγκληματικές Ενέργειες, Εγκατάλειψη Σχολείου.

Χάσμα και  Σύγκρουση ανάμεσα στο Σ.τους Απόντες Γονείς και τους Καθηγητές:

« Με ενδιέφερε πως θα κλέψω, πως θα πάω στις παρέες μου, αφού η μαμά δούλευε για μπορέσει να μας ζήσει και ο μπαμπάς με έπαιρνε με τις γκόμενες και γω δε γούσταρα. Σε κάποια φάση του είπα πως δε θέλω άλλο να ζω έτσι, η μία πίσω από την άλλη, και να γυρνάμε δεξιά και αριστερά. Με είχε κουράσει.

Σχολείο τελείωσα εδώ μέσα. Έξω δεν με ένοιαζε, γιατί μου την έσπαγαν όλα και δεν τα έβρισκα ούτε με αυτούς, ούτε με τον εαυτό μου. Το μπαλάκι, μια με τη μαμά , μια με το μπαμπά, γκόμενες, τσακωμοί, φωνές…άντε τέλος πάντων.»

4.ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ, παίρνουν τη θέση της Οικογένειας και του Σχολείου:

“Τίποτα!Με παρέες που έχω κοινά ενδιαφέροντα, και θα ακούσουν τα προβλήματα μου, θα είμαστε ένα’’ γιατί κάνουμε μαζί δουλειές για να βγάλουμε λεφτά, και τη δόση μας στη συνέχεια, η οποία και με κατάστρεψε, αφού οι ληστείες σε σπίτια, μεγάλους ανθρώπους που άμα δεν έδινα το πορτοφόλι και το κινητό τους χτυπούσαμε, όλα τα κάναμε χύμα, απροκάλυπτα, χωρίς γάντια, και γιαυτό μας κυνηγούσαν οι μπάτσοι..

Έκαψα και ένα αμάξι για να μην βρουν τα ίχνη, όμως με έδωσαν διάφοροι, ξέρεις γείτονες που με είδαν. Γύρισα 11.000 ευρώ, αλλά οι μπάτσοι μου έπαιξαν πουστιά, μου είπαν να περάσω την επομένη, αφού μάζεψαν όλα τα στοιχεία, μου πέρασαν χειροπέδες.

25 χρόνια έφαγα, μαζί με τα υπόλοιπα…”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη: Αυτός είναι ο Βούλγαρος που «δίνει» ο 22χρονος ως τον δολοφόνο στις Σπέτσες

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Όλη η δικογραφία για το κύκλωμα ναρκωτικών

 

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις